Interview met een vrijwilliger: Hans De Keyser

Een interview met een vrijwilliger

Wie ben je?
Ik ben Hans De Keyser, 38 jaar en woon in Evergem.

Hoe ben je bij BlinkOut terecht gekomen?
Ik ken BlinkOut reeds van bij de start in Nest en heb hen sindsdien gevolgd op facebook. De eerste keer dat ik echt naar BlinkOut geweest ben was op de dag van de ondernemer vorig jaar (november 2018), Toen werd in het blinkhuis ‘Samen Anders Werken’ georganiseerd. Een oud-collega had me uitgenodigd om mee te gaan. Dit was een inspirerende namiddag voor mij, dus toen in april ‘Vulnerable Abilities’ werd georganiseerd was ik er ook bij.

Pas in juli heb ik een mail gestuurd naar Natalie met de vraag of ik iets kon betekenen binnen blinkout. Sindsdien is de bal heel geleidelijk aan het rollen gegaan en ben ik uiteindelijk ook als vrijwilliger begonnen.

Wat heb je hiervoor van werk of studies gedaan?
Voor ik bij BlinkOut werkte was ik aan de slag als begeleider van volwassen mensen met een beperking in Den Dries in Evergem, een heel leuke job! Op dit moment volg ik het postgraduaat ‘inspirerend coachen’ aan Arteveldehogeschool.

Wat is je drijfveer of van waar krijg je het meest energie van? 
Binnen BlinkOut ben ik net toegetreden tot de Raad van Bestuur. Ik zal nu en dan medevrijwilligers coachen en waar het kan, meedenken en allerhande ideeën uitwerken/vorm geven. Geen idee wat het precies allemaal wordt, maar hoe meer variatie hoe beter!

Wat doe je nog naast vrijwilligerswerk, wat zijn je andere interesses of hobby’s?
Naast het vrijwilligerswerk volg ik al een tijdje zanglessen, fiets en wandel ik graag (als het maar in de natuur is), lees ik graag en hou ervan om nu en dan zelf iets te schrijven. Ik vind het ook ook leuk om allerhande ideeën vorm te geven en uit te werken.

Waar droom je nog van, welke doelen of wensen heb je?
We zijn achter de schermen aan het nadenken over een inspiratieblog gekoppeld aan BlinkOut. Ik zou het fantastisch vinden mocht die blog (eens het voorbereidings -en denkwerk achter de rug) er ook effectief komen! Daarnaast kijk ik er naar uit om steeds meer actief te zijn als coach!

Stel dat je 1 iets zou kunnen veranderen in de samenleving, wat zou dat zijn?
Ik heb het vermoeden dat er veel mensen zijn die ongewild en door allerhande omstandigheden vereenzaamd zijn. Ik zou allerhande initiatieven organiseren om verbinding te creëren, liefst op een speelse manier!