Marie-Christine

Marie-Christine komt altijd ‘een beetje’ vroeger wanneer ze vrijwilliger is als stiltebewaarder bij BlinkOut. In dat beetje tijd dat ze vroeger komt, stofzuigt ze vaak bijna de hele ruimte. Omdat het vanaf 10u stil moet zijn. Ze leeft zich de hele dag uit in de stiltekamer, in alle rust. Ze leeft zich uit in zorg dragen. Voor de plantjes, voor de stilte, voor de bezoekers, voor andere vrijwilligers, voor onze vzw. Zo neemt ze flyers mee om op andere plaatsen uit te delen. Zo is zij degene die iedere keer koffiemelk kocht voor alle vrijwilligers. Wat haar typeert is dat we dat laatste nog maar een korte tijd geleden ontdekten.

Want zo is Marie-Christine. Ze draagt zorg. In alle rust, niet in de schijnwerpers. 

Ze draagt ook een onzichtbare moeilijkheid met zich mee. Want je ziet autisme nu eenmaal niet. Je ziet niet hoe moeilijk het soms is wanneer we iets last-minute aanpassen. Je ziet niet hoe het vanbinnen wervelt van prikkels en emoties. Je ziet niet hoeveel het haar doet. Hoe zelden ze erkenning vindt voor dat onzichtbare stuk dat ze meedraagt. Want je ziet wel hoe ze helemaal straalt als ze ook erkenning krijgt gewoon, voor haar oprechte inzet. 

Daarom is zij voor ons een Blinker bij uitstek! Omdat ze toch last minute invalt als een andere vrijwilliger niet kan. Omdat ze zo zorg draagt. Ze is een blinker omdat ze ontroerd vertelt over haar moeilijkheden en over haar mogelijkheden. Omdat ze vertelt hoeveel deugd het haar doet dat ze haar bijdrage mag leveren aan ons verhaal. En omdat die bijdrage echt waardevol is.

Ze is een blinker van BlinkOut omdat ze straalt van binnenuit. Iedere keer weer.