Eveline Coppin en Boek van mijn Leven

Toen ik in het voorjaar van 2018 besliste om vanaf augustus volledig zelfstandig te worden, wist ik dat ik niet van thuis uit wilde werken. Te eenzaam! Ik plaatste een oproepje op Facebook en een kennis reageerde dat haar vriendin, An Dours, bezig was een co-workingplek te creëren. Ik maakte een afspraak met Natalie en werd tijdens haar rondleiding enthousiast van het huis, de sfeer en de boodschap die het in de wereld wilde zetten.

We zijn meer dan een jaar verder en ik ben nog altijd zotcontent dat deze plek op mijn weg kwam. Waarom het hier zo goed voelt? Daar heb ik meer dan één antwoord op. Onder meer, omdat …

je jezelf kan en mag zijn.
je mensen ontmoet die bezig zijn met wat er echt toe doet: de weg naar binnen bewandelen, naar bewustzijn, naar stilte.
je je zorgen aan ondernemers kunt ventileren, maar evengoed voor hen een luisterend oor mag zijn.
er ruimte is voor overleg en je serieus wordt genomen.
het er stil en prikkelarm is. In eerste instantie dacht ik dat dat voor mij niet belangrijk was, maar ik merk hoeveel deugd ik ervan heb. Ook al ben ik zelf een bij momenten nogal ‘luid’ persoon.
er op een spontane manier wordt genetwerkt.
ik word uitgedaagd om te tonen wat ik in mijn mars heb. 

Ik ben hier zo’n drie dagen per week en schrijf dan meestal aan levensverhalen van anderen. Maar ik gaf ook al de schrijfworkshop ‘Op verhaal komen: je autobiografie als bron van wijsheid’, waarin deelnemers terugblikten op een periode, aan de slag gingen met een moeilijke herinnering en ze in woord of beeld creatief verwerkten. Voor wie interesse heeft: op 3 december is er opnieuw eentje. 

De komende maanden wil ik meer inzetten op schrijfcoaching: mensen begeleiden die hun biografie willen schrijven of die door te schrijven over hun leven willen ontdekken wat er in hen leeft. Dat wil ik doen via eenmalige workshops, langere trajecten en schrijfcafé’s.
Neem gerust eens een kijkje op mijn website of spreek me aan als je hier bent.