Ge Zijt Niet Alleen: panelgesprekken over onzichtbare drempels en over labels heen.

Een gesprek met mensen die er over kunnen meepraten. Dat stuk waar jij mee zit, dat stuk dat je zo moeilijk uitgelegd krijgt aan de mensen naast je. Nodig hen uit op deze namiddag of kom gewoon zelf, alleen… om dan te vertrekken met het idee dat je er minder alleen in staat dan je denkt. Misschien raak je geïnspireerd of gemotiveerd. Misschien doet het gewoon deugd dat iemand anders het (ook) eens vertelt. Ge zijt niet de enige die onzichtbare drempels heeft die maken dat je ergens niet kan binnenstappen. Dat je met iemand niet kan praten. Dat je geen werk vindt, geen hobby, geen lief of geen rust… Onze veerkrachtexperten vertellen over hun drempels. Hun sensorische, sociale, cognitieve, of emotionele – steeds onzichtbare – drempels en hoe ze toch proberen waardig en vol wankelmoed deel te nemen aan het leven.

 

Een ‘Ge zijt niet alleen’ sessie is typisch BlinkOut: een laagdrempelige methode om onzichtbare drempels bespreekbaar te maken. De ingrediënten zijn: een vaste lijst vragen, enkele moedige mensen in een panel, een facilitator, publiek, en enkele ondersteunende mensen achter de schermen. Er ontstaat een lerende en maatschappij-bewegende ervaring voor iedereen die betrokken is. 

We laten over labels en groepen heen mensen aan het woord, waarbij we een genuanceerd beeld helpen weergeven over het omgaan met onzichtbare drempels, en vooral de kracht en moed en spitsvondigheid die aangewend wordt om de drempels te overwinnen. We vieren zowel het talent als de vulnerable abilities. We zetten de kracht die het vergt in de spotlight en vieren onze (neur-) diversiteit. 

 

De methode en aanpak van een ‘Ge zijt niet alleen’- sessie heeft zijn waarde telkens opnieuw bewezen. De eenvoudige aanpak en voorspelbaarheid creëren een veilig kader waarbinnen kwetsbaarheid gedeeld kan worden. Deze sessies zijn voor helden die zelf onzichtbare drempels en kwetsbaarheden ervaren, maar zeker en vooral ook voor hun vrienden, familieleden, partners en zelfs collega’s.


Op deze website vind je enkele fragmenten uit ‘ge zijt niet alleen’ sessies. https://gezijtnietdeenige.wordpress.com/

Het doel van ons traject is deelnemers aansterken in hun kwetsbaarheid, zodat ze daadkrachtig hun weg kunnen zoeken in hun persoonlijke, professionele en maatschappelijke kring. We streven naar een begeleiding van de deelnemer, waarbij de deelnemer op eigen ritme (progressief) de werkelijke noden ontdekt om een duurzame werkhervatting mogelijk te maken. Aldus zet ons traject het herontdekken van de eigen handleiding centraal, met als doel dat deelnemers opnieuw en op een authentieke manier kunnen en willen participeren in het maatschappelijke leven. Daarnaast betrekken we de collega’s, leidinggevenden en teams van deelnemers mee in dit verhaal. Wanneer zij ook handvatten hebben om moeilijke situaties aan te gaan, dan is dit een winst voor het hele team, het hele bedrijf. Op die manier wordt een steunmaatregel voor één medewerker een win-win voor het hele team.

Het traject individueel maatwerk houdt zo veel mogelijk rekening met de werkvloer en de noden van de deelnemers. Dit voorstel bevat een inschatting van de dienstverlening binnen de eerste 5 kwartalen, waarna we in samenspraak het vervolg verder uittekenen.

Neem contact op met eb.tuoknilb@na en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan, waarna vrijblijvend een offerte wordt opgemaakt. Of neem al een duik in ons aanbod van webinars

Â