Het BlinkTeam

Founder, inspirator & coach
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.02.01

Natalie Deviaene

Oprichter * Verbinder * Organizer

Veertien jaar gewerkt als Ingenieur textiel, mama van 4 jongens met verschillende diagnoses oa autisme,  graduaat orthopedagogie (volwassen onderwijs VSPW), 11 jaar gewerkt bij de Vlaamse Vereniging Autisme, ‘professional organizer’ (NBPO) sinds 2018, inspirerend coach sinds 2019 en voor de hobby: traiteur en banket, fotografie, barista.

In de keuken ben ik graag Hario V60 koffiefilter: koffiemaker, mijn ochtendritueel om elke dag op eigen ritme te beginnen, de geur, de smaak, de handeling… echt koffie maken, authentiek!

natalie@blinkout.be
0473/24 81 69

Lees meer
Founder, inspirator & coach
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.00.52

An Dours

Oprichter * Woordkunstenaar * Zotkapske

Ik ben een voormalig jobhopper. Eén van die stropers die dan een boswachter wordt. Vijf jaar ervaring als freelancer in het jeugdwerk, drie jaar als life-coach en loopbaancoach. Masterdiploma in de Dramatische Kunst. Zoektochtbegeleider voor Startups en procesfacilitator in organisaties. Reeds acht jaar expert van haar eigen diagnose.

Groeimotor, kansengever, luisteraar, grenzenverlegger. Het dagelijks bestuur van BlinkOut is een passieproject waar ik helemaal in thuis kom. Het huis is er evenveel voor mij, als door mij. “It is not a mental Illness, My soul just has a vulnerable Ability”.

Als ik een keukentoestel zou zijn, dan liefst de SodaStream. Alles laten bruisen en soms laten overstromen van teveel druk. Als meer oldschool keukentoestel zou ik dan de pureestamper zijn. Alles door elkaar halen tot het bij elkaar hoort.

an@blinkout.be
0485/38 99 35

Lees meer
Coördinator BlinkHuis Gent & Mechelen
Schermafbeelding 2022-05-05 om 21.28.19

Maaike De Beule

Talenknobbel * Organisator * Doener

De eerste intrede in het BlinkHuis Gent voelde meteen als thuiskomen: laat dat nu net één van de betrachtingen van BlinkOut zijn. Je mag zijn wie je bent, ook al is dat niet op elk moment voor iedereen even makkelijk. Je kent hem wel, die rugzak. Sommige rugzakken zien open gaan en de inhoud een beetje zien slinken of een andere vorm zien aannemen: het is een proces dat me erg intrigeert. In een maatschappij die steeds sneller draait en van iedereen verwacht dat hij of zij de stroom maar simpelweg mee volgt, ben ik graag de zalm die tegen die stroom ingaat. Ik hou van uitdagingen en op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Ik ben gepassioneerd door taal, leergierig, geduldig en empathisch. Een duidelijke communicatie is voor mij uitermate belangrijk.  

In de keuken ben ik de broodbakmachine. Ik lijk hard vanbuiten omdat ik me niet meteen kan en wil blootgeven in een nieuwe omgeving. Als ik echter de kans krijg om mezelf te zijn, kan ik openbloeien en een mooi brood afleveren. Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten brood en het rijsproces verloopt dus niet in elke omgeving hetzelfde. Geef je me de kans om te groeien, dan ben ik erg loyaal en kan je met een gerust gemoed op me bouwen. Ik ben graag de drijvende kracht die, als het nodig is, aan de oppervlakte zal komen maar ik vind het meestal nog leuker om anderen in de schijnwerpers te zetten. Het brood dat ik aflever, bevat zeker voldoende voedingsstoffen om als basis voor een goede maaltijd te dienen.  

maaike@blinkout.be

Lees meer
HR & Financiën
Schermafbeelding 2021-12-02 om 17.56.56

Aagje Descamps

Logisch denker * Analytische geest

Ik ben criminologe en stedenbouwkundige, heb ervaring als sociaal planner en architect-assistent. Na 8 jaar op de boekhouding en HR in de retail, ben ik blij om nu bij het BlinkTeam te mogen horen.

Ik hou van beeldtaal en van de taal van cijfers. Ik ben traag van denken en rad van tong.
Ik hou van de zee en van de bergen in de kou. Mijn liefde voor sport en eten houden elkaar – ongeveer – in evenwicht. Mama van 2, vrouw van 1. We brengen ons gezinsleven al kwartettend door: vragen en geven tot we compleet zijn… Tot de kaarten weer worden geschud.

In de keuken zie ik mezelf als stoofpot. Je gooit er vanalles in, laat het sudderen en een paar uur pruttelen. Op het eind heb je een – hopelijk lekkere – maaltijd. En dan nog liefst een grote stoofpot, want dan kunnen we er morgen nóg eens van eten.

aagje@blinkout.be

Lees meer
Coördinator DraagVvac & PR
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.47.21

Victor Nelen

Papa * Aanvoeler * Schrijfsels en foto's

Wanneer je op een dag merkt dat, na jarenlang alles te geven, de puzzelstukjes niet meer als vanouds in mekaar vallen, dat je je kwetsbaar voelt en daar niet meteen een antwoord op kan formuleren, dan is het tijd om aandacht te besteden aan jezelf: waarom ben ik nu sensitief voor dingen waar ik vroeger niet eens aandacht aan schonk? Waar lekt die energie zo snel heen, en hoe vul ik ze weer op?

Met deze en andere levensvragen, zowel privé als op het werk, heb ik veel geworsteld. Uiteindelijk heeft dit me van 16 jaar in het bedrijfsleven tot bij BlinkOut geleid. Via het DraagVvac-project kan ik meewerken aan verbinding op de werkvloer en het ‘onuitgesprokene’ bespreekbaar maken, zodat iedereen gezien wordt zoals men is, niet zoals men verwacht wordt te moeten zijn.

In de keuken ben ik sowieso een achthoekig Bialetti-espressopotje, omdat dat het eerste is waar ik ‘s ochtends naar grijp, omdat het glimt en blinkt (ook van binnenuit), omdat ik er mooie herinneringen aan heb, omdat je het eender waar kan gebruiken en omdat ik voor het borrelende geluid elk streepje muziek met plezier even pauzeer.

victor@blinkout.be

Lees meer
Coördinator projectwerking & IT
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.03.19

Louise De Laender

Klankbord * Octopus * Luisteraar

Eerder kende ik goochelen met verantwoordelijk-heden en verschillende balletjes in de lucht houden. Toen was plots, in the blink of an eye, alles anders. Tastzin. Contact. Verbinding. Als een trapeze-artieste reik ik uit naar de ander, heen en weer slingerend op eigen tempo. Actief schommelend of gebruik makend van het momentum. Hangend, zittend, springend, vallend, voelend, tastend… Wat ontstaat er uit de interactie? Je hebt mijn aandacht.

In de keuken voel ik me een aardappelmesje, op het eerste zicht minder opvallend, maar betrouwbaar en multi-inzetbaar.

louise@blinkout.be

Lees meer
Ruimteverhuur, sfeer & social media
Schermafbeelding 2021-12-02 om 17.51.00

Hanne Nachtergaele

Mooimaker * Creatieveling * Overdenker

Ik ben creatief, verbindend en ondernemend. Ik verdwaal graag in de straten van Gent, het liefst in goed gezelschap en een kopje koffie achteraf. Family time, lekker eten en mooie dingen maken me oprecht gelukkig.

Het voorbije jaar ben ik steeds meer beginnen nadenken over wat echt belangrijk is voor mij, en wat ik wil bijdragen aan de wereld. Na enkele jaren ervaring in de retailsector, verlang ik naar een job met meer persoonlijkheid en gevoel. Ik wil mijn creativiteit in de strijd kunnen gooien, mijn hooggevoelige kant omarmen, en andere mensen
helpen stralen.

In de keuken kan je me vergelijken met een keukensponsje. Groot absorberend vermogen, mooimaker en vlekkenverwijderaar. Bij intensief gebruik laat ik soms mijn schuurkantje zien.

hanne.n@blinkout.be

Lees meer
Coördinator 'kLinktraject
Schermafbeelding 2021-12-03 om 21.57.37

Nancy Loosveldt

Doener * Verbinder * Danser

Leven is dansen, en voor mij is dansen ook leven. Ik hou van beweging en van het in beweging brengen van anderen, letterlijk en figuurlijk. Na 30 jaar in de residentiële en ambulante GGZ, aanvankelijk als psychomotorisch therapeut, later als Pesso-therapeut en als coördinator, zowel bij volwassenen als kinderen, kwam ik op mijn pad het BlinkHuis tegen. Een nieuwe weg. En op deze tocht wil ik graag bijdragen aan het zoeken en benoemen van de noden van onze Klinkers en een inspiratie zijn voor iedereen die aan de slag gaat in het BlinkHuis.

Als ik een keukentoestel was, dan graag het fornuis om met mijn energie alle geuren en smaken ten volle tot hun recht te laten komen.

nancy@blinkout.be

Lees meer
Coach en vormingsmedewerker
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.21.41

Karen De Looze

Voeler * Systeemdenker

Gezien het werk dat ik doe in mijn privépraktijk (coach in onvoorwaardelijk ouderschap, herstel van trauma en narcistisch misbruik) voelde ik onmiddellijk verbinding met de missie van BlinkOut. Een wereld op mensenmaat, daar zit volgens mij toekomst in.

Mensen lekker dicht bij zichzelf laten zijn en soms de weg daarnaartoe mogen toeleiden, daar hou ik van! Ik ben sterk overtuigd dat alle kantjes van onszelf – ook die waartegen we soms vechten – een diepe logica hebben en niet anders zijn dan mechanismes van ons lichaam om ons veilig te houden. Deze diepe acceptatie van ons mens-zijn in al zijn diversiteit en met al zijn eigen-aard-igheden is dan ook de basis van waaruit ik werk.

Als ik een keukenattribuut zou zijn, dan denk ik toch wel de koksmuts. Ik zorg graag voor een omhullende container voor mensen zodat ze, vrij van prikkels van buitenaf, wat langer bij zichzelf kunnen zijn en met heel veel mildheid kunnen gaan ontdekken wat er binnenin speelt.

karen@blinkout.be

Lees meer
Coach en vormingsmedewerker
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.20.06

Hanne Vandueren

Verbinder * Diepgraver * Beluisteraar

Ergens in een lade ben ik op papier klinisch orthopedagoog, psychotherapeut en coach.
In hart en ziel voel ik me meer mensenmens, parelvisser en goudzoeker. Pennentrekker, verhalenwever, voorlezer, boekenverzamelaar.
Voeler, watermens, ambivert. Spontane dakterrasspotter, toneelspeelster en danser. Natuur- en stiltecravende wandelaar. Rad van tong – zacht van hart.

Sinds 2006 krijg ik vele mooie kansen in basiseducatie en vandaaruit groei ik verder.

In de keuken zou ik wel eens die handmatige slagroomklopper kunnen zijn.
Om kwaliteiten die au fond aanwezig zijn maar nog verborgen liggen vlot te zien.
En met veel geduld – ook op die momenten dat je denkt “hoe lang nog?”- naar boven te halen.
En ja: slagroom!

hanne.v@blinkout.be

Lees meer
Coach en vormingsmedewerker
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.04.34

Nele Pottie

Harmoniezoeker * Moeke * Natuurmens

Gestart in de VAPH sector als orthopedagoog, daarna 19 jaar met hart en ziel gewerkt in Brussel in een kleine dienst met een grote ziel gericht op de meest kwetsbaren. Ondertussen met bloed, zweet en tranen maar vooral oeverloos veel liefde en geduld steen voor steen gebouwd aan een bijzondere weg voor een bijzondere dochter.

Na wat omwegen in verschillende werkomgevingen zo blij te mogen landen in een dit keer zelfs blinkend huis met een grote ziel en een doorleefde visie. Een ideale combinatie met mijn werk voor de warme verbindende organisatie Lus.

Opladen doe ik in de natuur, als organisator van warme en lekkere ontmoetingen tussen mensen en natuurlijk op mijn yogamatje, nog het liefst onder een pril ochtendzonnetje in de tuin.

In de keuken voel ik mij misschien wel een theepot (Nele Pot(of)tie), met als handvat een groot luisterend oor, een gezellig rond en uitnodigend warm buikje waar je je lekker tegenaan mag schurken en een hele lange schenktuit waar iedereen uit mag komen bijtanken en … soms wel eens de neiging om mijn theemuts op te zetten als het allemaal wat te overweldigend wordt.

nele@blinkout.be

Lees meer
Coach en vormingsmedewerker
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.38.19

Els Rogiers

Groeifluisteraar * Handenwerker * Beweger

Ik ben fan van de natuurlijke groeikracht in elk zaadje en in elke mens. Ik wil graag in dat groeiproces samen onderzoeken, samen adem vinden, samen ruimte maken, samen in beweging komen, samen kleine stappen zetten, samen kleur brengen, samen doen, samen terugblikken en samen verder gaan.

Als metafoor kies ik voor de kruiden in de keuken. Groenten zijn op zich lekker maar sommige kruiden kunnen de smaak nog beter doen uitkomen. Dat wil ik graag zijn.

els@blinkout.be

Lees meer
Coach en vormingsmedewerker
Schermafbeelding 2021-12-02 om 18.37.52

Sofie Goethals

Coach en vormingsmedewerker * 'kLink-traject

Ik ben Sofie. Van nature vrijgevochten, beetje rebels en pionier. Het liefst van al volg ik gewoon mijn neus, zonder te veel nadenken. Tegelijk kan ik wel heel goed nadenken, en draait mijn hoofd soms overuren…  Mijn voelen zorgt gelukkig voor een schoon evenwicht. Op dat vlak heb ik veel geleerd als begeleider van We have the choice cirkels, als lesgever verbindend communiceren in de lerarenopleiding, en als eeuwige student in heel wat opleidingen. Waar ik stiekem een beetje aan verslaafd ben, want leergierig ben ik ook (nu toch, ver weg van de schoolbanken J ). Zingeving heeft een ook belangrijke plek in mijn leven, net als balans vinden.  Als mama van 3 (en partner van 1) voelt het vinden van balans aan als een eeuwige oefening, die wel wat creativiteit, uithouding en doorzettingsvermogen vraagt. Verder speelt natuur een grote rol in mijn leven. Als introvert zoek ik er vaak de rust en de stilte op. Daar krijgt ook mijn lijf de nodige aandacht, in de vorm van lange wandelingen en fietstochten. Vrienden houden vooral van mijn eenvoud, speelsheid en directheid in omgang.  

In de keuken zou ik wel eens de oven kunnen zijn: met de nodig warmte, traagheid én energie verbind ik losse deeltjes tot een schoon geheel. 

sofie@blinkout.be

Lees meer

Bestuursorgaan

Cis Schiltmans

Cis Schiltmans

Raad van Bestuur

Geboren en getogen in een veilig nest en naar beste vermogen twee buitengewone zonen opgevoed. Het geluk gehad om -40 jaar lang- op (werk)plekken terecht te komen waar mijn talenten ontdekt werden en ik de  ruggensteun kreeg om ze te ontwikkelen en in te zetten.

Vandaar een volmondig ja op de vraag van twee ferme madammen om een tijdje mee te denken over de werking van een vzw die mensen van diverse pluimage een omgeving wil bieden waar talenten kunnen bloeien.

Lees meer
Schermafbeelding 2022-05-05 om 13.55.48

Guy Normandie

Motivator * Hart voor mensen * Levensgenieter

‘’Want iedereen straalt vanbinnen’’, een uitspraak waar ik mijn mindset graag mee omschrijf. Als positief ingesteld persoon gooi ik het liefst van al mijn bevlogen technische geest en passie voor mensen samen, om hier, bij BlinkOut, het verschil te maken.

De drijfveer om mensen te verbinden en een hulp te willen te zijn voor anderen heeft zich in de afgelopen jaren flink kunnen ontwikkelen. Zo was ik vijftien jaar verantwoordelijk voor andersvaliden in de beschutte werkplaats ‘Revam’ te Eeklo. Nadien ben ik me gaan richten op het begeleiden van middelgrote ondernemers in hun eigen context. Dit doe ik de laatste tien jaar, waarvan vijf vanuit mijn eigen BV ‘Plan’. Inspireren, modereren en faciliteren zijn voor mij erg belangrijke begrippen in deze begeleidingen. Ik ben dankbaar dat ik Katrien Miechielssens, erevoorzitster van BlinkOut, doorheen dit leerproces steeds als een zeer goede coach naast mijn zijde mocht hebben.

Nu ik bijna Abraham heb gezien richt ik me naast het werk ook op mijn privéleven.  Zo ben ik zeer gelukkig me vader te kunnen noemen van twee prachtdochters en echtgenoot van een creatieve architect. Mijn passie voor tweewielers en liefde voor bergen komt in mijn vrije tijd ook vaak aan bod.

Lees meer
ik1

Liesbeth Cornelis

Ondernemer * Adviseur * Boekenwurm

Ik hou van mensen die het niet weten. “It doesn’t interest me what you do for a living. I want to know what you ache for. It doesn’t interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool, for love, for your dreams, for the adventure of being alive.”
Na heel wat ‘trial-and-error-cursussen’ vond ik er uiteindelijk verschillende die me de juiste richting wezen. Muziek, coaching en schrijven kwamen daar als ‘hoofdvogels’ uit.

Muziek: liefst van al luid meezingen!
Coaching: ik volg op dit moment een opleiding Inspirerend Coachen
en Schrijven: ik ben een schrijver in gedachten en test op mijn eigen blog uit of dit ook werkelijk klopt.

Lees meer
Katrien Michielssens

Katrien Miechielssens

In Memoriam. Erevoorzitster

Kort na de lerarenopleiding -zonder spijt- de sprong naar voltijds ondernemerschap gewaagd. Van creatieve branche, voorbij HR- en Retail, naar de technische branche, en misschien nog eens terug. Altijd gedreven door mensen met passie, altijd vertrekkend vanuit het hart. (Bonus)mama & oma, denktank, bruggenbouwer, trekpaard, cheerleader, partner.

Blinkers, onze vrijwilligers

Onze blinkers, handige harry’s, plantverzorgsters, woordkunstenaars, onthaalmedewerkers & hartverwarmers!

"BlinkOut bouwt aan een inclusieve samenleving door iedereen kansen te geven om te blinken."

Hey, hoe vind je onze nieuwe website..?
We horen graag je mening!