Het BlinkTeam

Natalie Deviaene

Co-founder, inspirator & coach

Veertien jaar gewerkt als Ingenieur textiel, mama van 4 jongens met verschillende diagnoses oa autisme,  graduaat orthopedagogie (volwassen onderwijs VSPW), 11 jaar gewerkt bij de Vlaamse Vereniging Autisme, ‘professional organizer’ (NBPO) sinds 2018, inspirerend coach sinds 2019 en voor de hobby: traiteur en banket, fotografie, barista.

In de keuken ben ik graag Hario V60 koffiefilter: koffiemaker, mijn ochtendritueel om elke dag op eigen ritme te beginnen, de geur, de smaak, de handeling… echt koffie maken, authentiek!

eb.tuoknilb@eilatan
0473/24 81 69

Lees meer

An Dours

Co-founder, inspirator & coach, Erkend begeleider Individueel Maatwerk

Ik ben een voormalig jobhopper. Eén van die stropers die dan een boswachter wordt. Vijf jaar ervaring als freelancer in het jeugdwerk, drie jaar als life-coach en loopbaancoach. Masterdiploma in de Dramatische Kunst. Zoektochtbegeleider voor Startups en procesfacilitator in organisaties. Reeds acht jaar expert van haar eigen diagnose.

Groeimotor, kansengever, luisteraar, grenzenverlegger. Het dagelijks bestuur van BlinkOut is een passieproject waar ik helemaal in thuis kom. Het huis is er evenveel voor mij, als door mij. “It is not a mental Illness, My soul just has a vulnerable Ability”.

Als ik een keukentoestel zou zijn, dan liefst de SodaStream. Alles laten bruisen en soms laten overstromen van teveel druk. Als meer oldschool keukentoestel zou ik dan de pureestamper zijn. Alles door elkaar halen tot het bij elkaar hoort.

eb.tuoknilb@na
0485/38 99 35

Lees meer

Adeline Roelandt

Adminin & Financiën
BlinkHuis Gent

Ik ben Adeline! Ik studeerde af als klinisch psycholoog en daarna ging ik enthousiast, onervaren en stuntelig aan het werk. Ik werkte drie jaar in de residentiële en ambulante psychiatrie. 

Ik hou van de verschillende dimensies, de schoonheid, de complexiteit en dynamische aard van mensen. Van veel beweging naar verstilling. Zoekend in het voelen van ruimte en keuze. Aanwezig zijn bleek best een uitdaging. Verstillen vergt veel beweging. 

Op weg naar wat logisch aanvoelt voor mij, op weg naar een context waar kwetsbaarheid de cultuur is. 

Ik kook graag, steeds anders, speel graag saxofoon en adem graag in de bergen en aan zee. Overzicht en structuur scheppen zit me in de vingers en het hart! Mijn leergierigheid is steeds dichtbij. 

Daarnaast ben ik een dampkap. Ik heb meerdere standen. Ik wissel de standen af, zo evenwichtig mogelijk.  Soms vollen bak, soms zacht absorberend. Ik proef en ruik de stoom dampend uit de kookpotten. Ik help je graag met wat extra licht bij het roeren. Ik filter, slok op, laat naar buiten stromen, genietend van de stilte in …rust 

eb.tuoknilb@enileda

Lees meer

Aagje Descamps

HR & Financiën
BlinkHuis Gent

Ik ben criminologe en stedenbouwkundige, heb ervaring als sociaal planner en architect-assistent. Na 8 jaar op de boekhouding en HR in de retail, ben ik blij om nu bij het BlinkTeam te mogen horen.

Ik hou van beeldtaal en van de taal van cijfers. Ik ben traag van denken en rad van tong.
Ik hou van de zee en van de bergen in de kou. Mijn liefde voor sport en eten houden elkaar – ongeveer – in evenwicht. Mama van 2, vrouw van 1. We brengen ons gezinsleven al kwartettend door: vragen en geven tot we compleet zijn… Tot de kaarten weer worden geschud.

In de keuken zie ik mezelf als stoofpot. Je gooit er vanalles in, laat het sudderen en een paar uur pruttelen. Op het eind heb je een – hopelijk lekkere – maaltijd. En dan nog liefst een grote stoofpot, want dan kunnen we er morgen nóg eens van eten.

eb.tuoknilb@ejgaa

Lees meer

Victor Nelen

Projectcoördinator Ruimtegebruik & Sociaal- cultureel medewerker
BlinkHuis Gent

Wanneer je op een dag merkt dat, na jarenlang alles te geven, de puzzelstukjes niet meer als vanouds in mekaar vallen, dat je je kwetsbaar voelt en daar niet meteen een antwoord op kan formuleren, dan is het tijd om aandacht te besteden aan jezelf: waarom ben ik nu sensitief voor dingen waar ik vroeger niet eens aandacht aan schonk? Waar lekt die energie zo snel heen, en hoe vul ik ze weer op?

Met deze en andere levensvragen, zowel privé als op het werk, heb ik veel geworsteld. Uiteindelijk heeft dit me van 16 jaar in het bedrijfsleven tot bij BlinkOut geleid. Via het DraagVvac-project kan ik meewerken aan verbinding op de werkvloer en het ‘onuitgesprokene’ bespreekbaar maken, zodat iedereen gezien wordt zoals men is, niet zoals men verwacht wordt te moeten zijn.

In de keuken ben ik sowieso een achthoekig Bialetti-espressopotje, omdat dat het eerste is waar ik ‘s ochtends naar grijp, omdat het glimt en blinkt (ook van binnenuit), omdat ik er mooie herinneringen aan heb, omdat je het eender waar kan gebruiken en omdat ik voor het borrelende geluid elk streepje muziek met plezier even pauzeer.

eb.tuoknilb@rotciv

Lees meer

Louise De Laender

Coördinator projectwerking & IT
BlinkHuis Gent

Eerder kende ik goochelen met verantwoordelijk-heden en verschillende balletjes in de lucht houden. Toen was plots, in the blink of an eye, alles anders. Tastzin. Contact. Verbinding. Als een trapeze-artieste reik ik uit naar de ander, heen en weer slingerend op eigen tempo. Actief schommelend of gebruik makend van het momentum. Hangend, zittend, springend, vallend, voelend, tastend… Wat ontstaat er uit de interactie? Je hebt mijn aandacht.

In de keuken voel ik me een aardappelmesje, op het eerste zicht minder opvallend, maar betrouwbaar en multi-inzetbaar.

eb.tuoknilb@esiuol

Lees meer

Dries Robberechts

Business developper
BlinkOut vzw

Hallo, ik ben Dries Robberechts, bio-ingenieur, consultant, project manager, ondernemer, papa, partner en nog zoveel meer. Ik beleefde reeds meerdere avonturen in het wilde westen van het bedrijfsleven en de klappen van de professionele zweep zijn me niet onbekend, wel onbemind. Ik ben heel blij dat ik m’n hooggevoeligheid bij BlinkOut als kracht kan inzetten om mensen in een professionele context te ondersteunen en te verbinden.

Positieve en duidelijke communicatie vormt voor mij het fundament van het (professionele) leven. Ik vind het dan ook erg belangrijk om een open relatie te onderhouden met klanten, leveranciers en last but not least mijn collega’s, van vrijwilliger tot bestuurder.

 In m’n vrije tijd verwijl ik graag in de natuur, waar ik dan het liefst wandel, kampeer of bushcraft en introspecteer.

In de keuken voel ik het meeste affiniteit met een chefmes. Ik kan misschien in eerste instantie wat overweldigend overkomen, maar als je me leert kennen zul je merken dat ik veelzijdig, analytisch en scherpzinnig uit de hoek kan komen. Om doeltreffend te blijven, dient een chefmes regelmatig aangezet te worden. Met een bot mes kan je immers weinig aanvangen. Ik vind het dan ook uitermate belangrijk om m’n geest scherp te houden, om bewust en daadkrachtig te leven.

eb.tuoknilb@seird

Lees meer

Nancy Loosveldt

Coördinator 'kLinktraject, Erkend begeleider Individueel Maatwerk
BlinkHuis Gent

Leven is dansen, en voor mij is dansen ook leven. Ik hou van beweging en van het in beweging brengen van anderen, letterlijk en figuurlijk. Na 30 jaar in de residentiële en ambulante GGZ, aanvankelijk als psychomotorisch therapeut, later als Pesso-therapeut en als coördinator, zowel bij volwassenen als kinderen, kwam ik op mijn pad het BlinkHuis tegen. Een nieuwe weg. En op deze tocht wil ik graag bijdragen aan het zoeken en benoemen van de noden van onze Klinkers en een inspiratie zijn voor iedereen die aan de slag gaat in het BlinkHuis.

Als ik een keukentoestel was, dan graag het fornuis om met mijn energie alle geuren en smaken ten volle tot hun recht te laten komen.

eb.tuoknilb@ycnan

Lees meer

Karen De Looze

Coach & vormingsmedewerker
BlinkHuis Gent

Gezien het werk dat ik doe in mijn privépraktijk (coach in onvoorwaardelijk ouderschap, herstel van trauma en narcistisch misbruik) voelde ik onmiddellijk verbinding met de missie van BlinkOut. Een wereld op mensenmaat, daar zit volgens mij toekomst in.

Mensen lekker dicht bij zichzelf laten zijn en soms de weg daarnaartoe mogen toeleiden, daar hou ik van! Ik ben sterk overtuigd dat alle kantjes van onszelf – ook die waartegen we soms vechten – een diepe logica hebben en niet anders zijn dan mechanismes van ons lichaam om ons veilig te houden. Deze diepe acceptatie van ons mens-zijn in al zijn diversiteit en met al zijn eigen-aard-igheden is dan ook de basis van waaruit ik werk.

Als ik een keukenattribuut zou zijn, dan denk ik toch wel de koksmuts. Ik zorg graag voor een omhullende container voor mensen zodat ze, vrij van prikkels van buitenaf, wat langer bij zichzelf kunnen zijn en met heel veel mildheid kunnen gaan ontdekken wat er binnenin speelt.

eb.tuoknilb@nerak

Lees meer

Hanne Vandueren

Coach & vormingsmedewerker
BlinkHuis Gent

Ergens in een lade ben ik op papier klinisch orthopedagoog, psychotherapeut en coach.
In hart en ziel voel ik me meer mensenmens, parelvisser en goudzoeker. Pennentrekker, verhalenwever, voorlezer, boekenverzamelaar.
Voeler, watermens, ambivert. Spontane dakterrasspotter, toneelspeelster en danser. Natuur- en stiltecravende wandelaar. Rad van tong – zacht van hart.

Sinds 2006 krijg ik vele mooie kansen in basiseducatie en vandaaruit groei ik verder.

In de keuken zou ik wel eens die handmatige slagroomklopper kunnen zijn.
Om kwaliteiten die au fond aanwezig zijn maar nog verborgen liggen vlot te zien.
En met veel geduld – ook op die momenten dat je denkt “hoe lang nog?”- naar boven te halen.
En ja: slagroom!

eb.tuoknilb@v.ennah

Lees meer

Nele Pottie

Klinisch orthopedagoog & vormingswerker, Erkend begeleider Individueel Maatwerk
BlinkHuis Gent

Gestart in de VAPH sector als orthopedagoog, daarna 19 jaar met hart en ziel gewerkt in Brussel in een kleine dienst met een grote ziel gericht op de meest kwetsbaren. Ondertussen met bloed, zweet en tranen maar vooral oeverloos veel liefde en geduld steen voor steen gebouwd aan een bijzondere weg voor een bijzondere dochter.

Na wat omwegen in verschillende werkomgevingen zo blij te mogen landen in een dit keer zelfs blinkend huis met een grote ziel en een doorleefde visie. Een ideale combinatie met mijn werk voor de warme verbindende organisatie Lus.

Opladen doe ik in de natuur, als organisator van warme en lekkere ontmoetingen tussen mensen en natuurlijk op mijn yogamatje, nog het liefst onder een pril ochtendzonnetje in de tuin.

In de keuken voel ik mij misschien wel een theepot (Nele Pot(of)tie), met als handvat een groot luisterend oor, een gezellig rond en uitnodigend warm buikje waar je je lekker tegenaan mag schurken en een hele lange schenktuit waar iedereen uit mag komen bijtanken en … soms wel eens de neiging om mijn theemuts op te zetten als het allemaal wat te overweldigend wordt.

eb.tuoknilb@elen

Lees meer

Els Rogiers

Eerstelijnspsycholoog & vormingsmedewerker
BlinkHuis Gent & Mechelen

Ik ben fan van de natuurlijke groeikracht in elk zaadje en in elke mens. Ik wil graag in dat groeiproces samen onderzoeken, samen adem vinden, samen ruimte maken, samen in beweging komen, samen kleine stappen zetten, samen kleur brengen, samen doen, samen terugblikken en samen verder gaan.

Als metafoor kies ik voor de kruiden in de keuken. Groenten zijn op zich lekker maar sommige kruiden kunnen de smaak nog beter doen uitkomen. Dat wil ik graag zijn.

eb.tuoknilb@sle

Lees meer

Sofie Goethals

Coach & vormingsmedewerker
BlinkHuis Gent

Ik ben Sofie. Van nature vrijgevochten, beetje rebels en pionier. Het liefst van al volg ik gewoon mijn neus, zonder te veel nadenken. Tegelijk kan ik wel heel goed nadenken, en draait mijn hoofd soms overuren…  Mijn voelen zorgt gelukkig voor een schoon evenwicht. Op dat vlak heb ik veel geleerd als begeleider van We have the choice cirkels, als lesgever verbindend communiceren in de lerarenopleiding, en als eeuwige student in heel wat opleidingen. Waar ik stiekem een beetje aan verslaafd ben, want leergierig ben ik ook (nu toch, ver weg van de schoolbanken J ). Zingeving heeft een ook belangrijke plek in mijn leven, net als balans vinden.  Als mama van 3 (en partner van 1) voelt het vinden van balans aan als een eeuwige oefening, die wel wat creativiteit, uithouding en doorzettingsvermogen vraagt. Verder speelt natuur een grote rol in mijn leven. Als introvert zoek ik er vaak de rust en de stilte op. Daar krijgt ook mijn lijf de nodige aandacht, in de vorm van lange wandelingen en fietstochten. Vrienden houden vooral van mijn eenvoud, speelsheid en directheid in omgang.  

In de keuken zou ik wel eens de oven kunnen zijn: met de nodig warmte, traagheid én energie verbind ik losse deeltjes tot een schoon geheel. 

eb.tuoknilb@eifos

Lees meer

Liesbet Sourbron

Eerstelijnspsycholoog & vormingsmedewerker, Erkend begeleider Individueel Maatwerk
BlinkHuis Mechelen

Net zoals ik houd van structuur en stabiliteit, zoek ik even graag nieuwe wegen, kansen en uitzonderingen op de regels op. Mensen vinden bij mij rust, ook al sta ik graag als een bezige bij actief in het leven.  Ik ben een buitensport-mens, dus in mijn vrije tijd vind je me lopend in de natuur, fietsend om een nieuwe omgeving te verkennen, of soms dippend in koud water. Duidelijk communiceren over wat ik zelf wil en belangrijk vind, is een eeuwige oefening maar wel één die me de laatste jaren al veel fijne dingen heeft opgeleverd. 

Ik ben als klinisch psycholoog de voorbije 18 jaar actief geweest in het onderwijs, waar ik vaak in contact kwam met jongeren die steeds moeilijker pasten in het schoolse systeem. Steeds vaker werd ik voor hun ouders een aanspreek- en een ankerpunt om samen na te denken hoe de woelige watertjes konden doorzwommen worden.  

Bij BlinkOut kan ik als ‘groeimotor’ de werking verder uitbouwen in Mechelen, de plaats waar ik zelf mijn warm nest met mijn man en drie kinderen kon bouwen. Vormingen, psycho-educatie en workshops uitwerken op maat, is wat me doet sprankelen. Als zelfstandige in bijberoep, vind ik het fijn dat ik me hiermee kan uitleven. Maar ook hier: enkel rond topics die me zelf echt interesseren, waar ik bij voel ‘dit wil ik doen’.  

In de keuken ben ik de microgolfoven. Het maakt me niet uit of ik tussen de Ikea-kasten of  in het design-keukeneiland sta, ik kan me aan elke situatie vlot aanpassen. Al voel ik me best in een mooie, harmonieuze omgeving. Snel, efficiënt en zonder teveel poespas, kan je aan je noden voldoen. Of het een Minute soepje is of het restje van de avond voordien dat nu extra lekker gaat smaken. 

eb.tuoknilb@tebseil

Lees meer

Emma Scheerlinck

Eerstelijnspsycholoog & vormingsmedewerker
BlinkHuis Mechelen

Het bezig bijtje in mij houdt ervan om vooruit te gaan. Ik kan enorm veel energie krijgen van op een efficiënte en concrete manier aan de slag te gaan voor een nuttig en zinvol doel. Ook in mijn vrije tijd ben ik constant in de weer. Zo doe ik aan crossfit, ga ik graag wandelen, spreek ik vaak af met vrienden en studeer ik daarnaast nog seksuologie. Ik ben erg blij dat ik mijn professionele carrière als klinisch psycholoog kan starten bij BlinkOut. Om zo op mijn eigen tempo en ritme dit nieuwe hoofdstuk van mijn leven vorm te geven. 

Ik krijg de kriebels van conflicten en spanningen tussen mensen. Om hieraan te ontsnappen, of eerder om dit te voorkomen, zal ik trachten mensen te verbinden en in overeenstemming te brengen.

Om tot rust te komen hou ik ervan om bij dieren te zijn, het liefste dieren die ronddartelen in de vrije natuur. Ook van bergwandelingen en verre reizen kan ik helemaal tot rust komen. 

Een kurken pannenonderzetter is het keukengerei dat ik uitkies. Zo zie ik mijzelf als iemand die graag ondersteuning biedt zonder dat deze opvallend hoeft te zijn. Een onderlegger is ook niet in elke situatie noodzakelijk, maar kan onmisbaar zijn. Het is een keukeninstrument dat niet snel kapotgaat en wel tegen een stootje kan. Het materiaal, kurk, spreekt me aan doordat het een duurzaam en ecologisch materiaal is. 

eb.tuoknilb@amme

Lees meer

Bestuursorgaan

Laurent website rvb

Laurent Van Weehaeghe

Bestuursorgaan

Samen met mijn vrouw, Els, en onze twee tienerzonen, Raf en Miel, woon ik in het landelijke Dentergem. Ik hou ervan mensen samen te brengen, kansen te geven, samen dingen ontdekken, samen herinneringen creëren.

Ik heb dit 15 jaar kunnen doen in de retail-omgeving, met verschillende teams op verschillende werkplaatsen. Ik heb een aantal jaren geleden de kans gekregen om dit te doen in Kringwinkel Midden West Vlaanderen. Niets leuker om een organisatie te zien groeien en mensen te zien ontwikkelen op diverse terreinen. Dat ik hier op een coachende en nabije manier kan bijdragen stemt me steeds gelukkig. Ik hoop dit ook te kunnen doen in de rol van bestuurder in deze prachtige organisatie.

Lees meer
Schermafbeelding 2022-05-05 om 13.55.48

Guy Normandie

Bestuursorgaan

‘’Want iedereen straalt vanbinnen’’, een uitspraak waar ik mijn mindset graag mee omschrijf. Als positief ingesteld persoon gooi ik het liefst van al mijn bevlogen technische geest en passie voor mensen samen, om hier, bij BlinkOut, het verschil te maken.

De drijfveer om mensen te verbinden en een hulp te willen te zijn voor anderen heeft zich in de afgelopen jaren flink kunnen ontwikkelen. Zo was ik vijftien jaar verantwoordelijk voor andersvaliden in de beschutte werkplaats ‘Revam’ te Eeklo. Nadien ben ik me gaan richten op het begeleiden van middelgrote ondernemers in hun eigen context. Dit doe ik de laatste tien jaar, waarvan vijf vanuit mijn eigen BV ‘Plan’. Inspireren, modereren en faciliteren zijn voor mij erg belangrijke begrippen in deze begeleidingen. Ik ben dankbaar dat ik Katrien Miechielssens, erevoorzitster van BlinkOut, doorheen dit leerproces steeds als een zeer goede coach naast mijn zijde mocht hebben.

Nu ik bijna Abraham heb gezien richt ik me naast het werk ook op mijn privéleven.  Zo ben ik zeer gelukkig me vader te kunnen noemen van twee prachtdochters en echtgenoot van een creatieve architect. Mijn passie voor tweewielers en liefde voor bergen komt in mijn vrije tijd ook vaak aan bod.

Lees meer
Tom Elen

Tom Elen

Bestuursorgaan
Samen met mijn vrouw woon ik in Zottegem en is muziek, buiten genieten met vrienden van een hapje en een drankje, mijn grootste passie. Ik engageer me graag voor het bestuurdersteam van BlinkOut na een gesprek met Laurent, Natalie en An. Laurent ken ik al een hele tijd en leerde zo ook Natalie kennen. Omdat ik de missie, visie van BlinkOut helemaal onderschrijf maar zelf ook heel hard geloof in het geven van kansen aan mensen die, omwille van welke reden ook, deze extra hard verdienen en soms ook gewoon nodig hebben. Een engagement opnemen in deze groeiende werking was dus eigenlijk niet zo’n moeilijke keuze. 
 
Zelf ben ik al ruim 20 jaren aan de slag binnen jeugdhulp en probeer ik mijn opgebouwde ervaring ten volle te benutten ten voordele van BlinkOut. 
 
Als ik mezelf moet vergelijken met een keukenapparaat dan toch maar de koffiemachine en dat eigenlijk om redelijke evidente redenen 😀  
Lees meer
Katrien Michielssens

Katrien Miechielssens

In Memoriam. Erevoorzitster

Kort na de lerarenopleiding -zonder spijt- de sprong naar voltijds ondernemerschap gewaagd. Van creatieve branche, voorbij HR- en Retail, naar de technische branche, en misschien nog eens terug. Altijd gedreven door mensen met passie, altijd vertrekkend vanuit het hart. (Bonus)mama & oma, denktank, bruggenbouwer, trekpaard, cheerleader, partner.