Individueel maatwerk

Een duurzame re-integratie bij de werkgever omvat meer dan een onderzoek naar mogelijkheden om voor aangepast of ander werk, of aanpassingen aan de werkpost. Werknemers die met een bepaalde gezondheidsproblematiek kampen, of een langdurige herstelperiode doormaken, hebben nood aan meer specifieke vormen van omkadering.

Het doel van ons traject is deelnemers aansterken in hun kwetsbaarheid, zodat ze daadkrachtig hun weg kunnen zoeken in hun persoonlijke, professionele en maatschappelijke kring. We streven naar een begeleiding van de deelnemer, waarbij de deelnemer op eigen ritme (progressief) de werkelijke noden ontdekt om een duurzame werkhervatting mogelijk te maken. Aldus zet ons traject het herontdekken van de eigen handleiding centraal, met als doel dat deelnemers opnieuw en op een authentieke manier kunnen en willen participeren in het maatschappelijke leven. Daarnaast betrekken we de collega’s, leidinggevenden en teams van deelnemers mee in dit verhaal. Wanneer zij ook handvatten hebben om moeilijke situaties aan te gaan, dan is dit een winst voor het hele team, het hele bedrijf. Op die manier wordt een steunmaatregel voor één medewerker een win-win voor het hele team.

Het traject individueel maatwerk houdt zo veel mogelijk rekening met de werkvloer en de noden van de deelnemers. Dit voorstel bevat een inschatting van de dienstverlening binnen de eerste 5 kwartalen, waarna we in samenspraak het vervolg verder uittekenen.

Mogelijke formules

Neem contact op met eb.tuoknilb@na en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan, waarna vrijblijvend een offerte wordt opgemaakt. Of neem al een duik in ons aanbod van webinars