Het Knapp-traject in Blinkhuis Gent

In BlinkHuis Gent kan je vanaf november 2023 instappen in het Knapp-traject. We bieden een kort traject aan van 8 individuele sessies binnen de eerstelijnspsychologische zorg van het netwerk geestelijke gezondheidszorg PAKT (Oost-Vlaanderen). Samen zetten we ons in om mensen een versterkend traject te bieden op een laagdrempelige manier. We hebben bij BlinkOut de expertise om mensen te helpen met onzichtbare uitdagingen, zoals psychische diagnoses of een vermoeden van, een langdurige ziekte of een tijdelijke kwetsbare periode.

Waarom Knapp?

Ben je even geknapt en voel je Nood aan Pauze? Soms geeft het leven je uitdagingen waardoor het tempo (van je werk, je opleiding, je leven) te snel lijkt te gaan en je even naar adem moet happen. Via gesprekken kan je terug je eigen ritme vinden, en gaan we samen op zoek naar wat je goesting geeft. Je krijgt zicht op je energiegevers en energielekken.

Wil je verder opknappen en voel je Nood aan Participatie? Misschien ben je al langere tijd uitgevallen of kreeg je net een diagnose. Misschien werk je al lange tijd aan je eigen herstel of ontdek je pas dat je een eigen handleiding hebt. Opnieuw deelnemen aan de maatschappij kan dan als een grote drempel voelen. Soms heb je een tussenstop nodig, in een veiligere omgeving dan de werkvloer of het leslokaal. We gaan dan samen op zoek naar wat ‘opnieuw participeren’ voor jou kan betekenen, op een voor jou zinvolle manier. 

Aanbod

We bieden een individueel aanbod van 8 psychologische gesprekken. Samen gaan we tijdens het individuele Knapp-traject kijken op welke manier je drempels ervaart en hoe we jouw kwaliteit van leven kunnen versterken.

We richten ons op vier pijlers: veiligheid, verbinding, autonomie en competenties. We gaan actief aan de slag met de (onzichtbare) drempels die zich aandienen in jouw leven, deelnemers worden meer bewust van hun talenten en noden, versterken hun veerkracht en vergroten hun kwaliteit van leven.

Elk traject start met een gratis intakegesprek. Voor beide trajecten betaal je enkel remgeld. Individuele sessies kosten dan 11 euro of 4 euro als je een verhoogde tegemoetkoming hebt.

Voor wie?

Iedereen vanaf 15 jaar is welkom om deel te nemen aan dit gratis aanbod. Elk etiketje is welkom en zien we als een sterkte. Bij BlinkOut heeft iedereen zijn eigen verhaal en kwetsbaarheden die ons uniek en sterk maken. Om ervoor te zorgen dat het Knapp-traject is wat jij zoekt/nodig hebt, raden we je aan om eerst eens vrijblijvend langs te komen in het BlinkHuis of eens deel te nemen aan één van onze workshops of ontmoetingsmomenten. Zo maak je kennis met de BlinkOut-feel. 

Intake inplannen

Boek meteen een intake bij Els of Nele. Je mag ook tijdens de openingsuren langskomen in BlinkHuis Gent om samen een intake vast te leggen. 

Geen evenementen gevonden!

Zijn de mogelijkheden om een intake in te plannen even volzet? 

Els Rogiers

Eerstelijnspsycholoog & vormingsmedewerker
BlinkHuis Gent & Mechelen

Nele Pottie

Klinisch orthopedagoog, coach & vormingsmedewerker
BlinkHuis Gent