Deprecated: Creation of dynamic property Kava_Theme_Setup::$layout is deprecated in /data/sites/web/blinkoutbe/www/wp-content/themes/kava/config/layout.php on line 11

Deprecated: Creation of dynamic property Jet_Theme_Core\Plugin::$template_conditions_manager is deprecated in /data/sites/web/blinkoutbe/www/wp-content/plugins/jet-theme-core/includes/plugin.php on line 135
Kwetsbaar leidinggeven | BlinkOut

Kwetsbaar leidinggeven

An Dours en Natalie Deviaene @BlinkHuis Gent - Foto & artikel door VERSO

Verso-Dag van de leidinggevende

We leven en werken aan een hoog tempo. Overal zijn prikkels. Een stroom van informatie loopt continu binnen. Steeds meer mensen worstelen met de druk van elke dag en gaan op zoek naar zichzelf, naar stilte, naar een antwoord. Dit gevoel is niet anders bij personen met leidinggevende functies. 

Hoe je daar als leidinggevende mee om kan gaan

An Dours, woordkunstenaar en een van de oprichters van BlinkOut heeft daar als leidinggevende voor zichzelf alvast een antwoord op. “Als ik een slechte dag heb, communiceer ik dat naar de personen met wie ik die dag rechtstreeks te maken heb. Het is niet nodig om alle collega’s ervan op de hoogte te brengen dat de baas zich vandaag niet goed voelt, dat zou ook geen stabiliteit of rust genereren. Maar het is wel belangrijk dat de mensen met wie je vergadert, weten wat er aan de hand is op het moment zelf. Zo zorg je voor voorspelbaarheid. Mensen weten vanaf dat moment ‘ok, van An weet ik het als ze een mindere dag heeft’Dat is betrouwbaarder dan doen alsof alles oké is, maar die dag ondermaats werk leveren.”

An sloot in 2023 trouwens de Verso-Dag van de leidinggevende als kers op de taart af met haar round-up. De opname kan je hier beluisteren.