BlinkOut op de Groene Loper

Verzet, verstilling, verandering en vertraging

Na het filmfest Gent, laat het Gents Milieufront gedurende 4 weken elke donderdag een film of documentaire met ecologische inslag op je los in Sphinx Cinema (Gent). Tijdens deze editie van de Groene Loper staan de woorden verzet, verstilling, verandering en vertraging centraal. Iedere filmavond krijgt vorm rond 1 van deze begrippen, zowel cinematografisch als tijdens de babbel achteraf. 

Geographies of Solitude – Donderdag 9 november 2023 – Verstilling

Met ‘Geography of Solitude’ kiest BlinkOut voor een bijzondere documentaire die in de prijzen viel op het Internationaal Filmfestival in Berlijn. De docu laat je nadenken over eenvoud, verbinding en rust. Filmmaker Jacquelyn Mills neemt je mee in het leven van Zoe Lucas, een naturaliste en milieubeschermster die al 40 jaar op het vrijwel onbewoonde Canadese eiland Sable Island woont. In eenvoud en harmonie leven met de natuur, die bestuderen en in kaart brengen: dat is de kern van het leven van Zoe. Vastgelegd in nostalgische pelicule beelden (16mm), met het geluid van lokale insecten als soundtrack.

In het nagesprek met coaches Karen De Looze en Hanne Vandueren gaan we dieper in over verbinden met jezelf en van daaruit, met de wereld.