“Verbindend moment en receptie Ruimtegebruikers”

‘Meer dan welkom op een verbindend moment en receptie voor BlinkOut ruimtegebruikers’, met deze gedachte trok ik eind januari naar BlinkOut.
 
Zonder enige aarzeling had ik me ingeschreven voor dit ontmoetingsmoment, als ruimtegebruiker tijdens de veerkrachtweken. Want dat ben ik, ruimtegebruiker, af en toe. 

En toch, wanneer An begon toe te lichten waarom we daar samen waren, sloeg de twijfel toe. ‘Ben ik hier wel op mijn plaats? Andere aanwezigen hebben veel meer recht om hier te zijn. Wat doe ik hier?’ Ik uitte mijn twijfel. Dat kan, bij BlinkOut! Dat wist ik en dat bleek ook. Ik werd gerustgesteld dat ik daar mocht zijn. Dat ik er mag zijn. Ja, zo een effect heeft BlinkOut wel al eens op mij. Dus ik relaxte en ging hier en daar een praatje aan. Aarzelend, maar ik deed het. 


Ik praatte met enkele andere ruimtegebruikers, onder meer met Ingrid, die begeleiding geeft rond ademen, stress, focus en energie. Ook met Sabine, die zichzelf mentor noemt en in het BlinkHuis mensen wil inspireren. Ik sprak kort met Nele, een startende ondernemer, die BlinkOut als uitvalsbasis kiest om haar workshops en empathiecirkels te organiseren. We raakten aan de praat, uit interesse voor elkaars bezigheden en groeipad. Ook de korte gesprekjes met BlinkOut-medewerkers waren, zoals steeds, fijn en sereen.

Kortom, ik ontmoette vertrouwde en nieuwe mensen. Stuk voor stuk waren het mensen die begaan zijn met hun medemens en op hun unieke manier een bijdrage willen leveren om er hier in Gent en daarbuiten een fijne plek van te maken.

Bedankt BlinkOut voor de fijne en verbindende avond!

Karen

BlinkOut Ruimtegebruiker en Vrijwilliger Werkgroep schrijven