Twee jaar BlinkOut!

Ja! Twee jaren al opent het BlinkHuis dagelijks zijn deuren. Voor jou, voor mij, voor iedereen die dat wil.

Twee jaren waarin al zó veel gerealiseerd werd. Twee straffe madammen waagden een sprong en zetten op 25 juni 2018 de deuren van het BlinkHuis voor het eerst open. Sinds die dag ging het snel. Vandaag leidt een vijfkoppig team het reilen en zeilen in dit huis in goede banen, met heel veel steun van veel vrijwilligers. Het huis is springlevend, ook na de passage van een toch wel vervelend virus. De kinderschoentjes passen al even niet meer.

En die twee fantastische jaren, die vroegen om feest. Dat feest kwam er op 3 juli; met een prachtig tuinconcert van Pigeon on Piano, Katrien Verfaillie, de vrouw die tijdens de voorbije lockdownperiode Vlaanderen ontroerde met haar prachtige lied ‘Kunnik nu nemi na joen komn’. Maar Katrien, het ‘duveke’, heeft nog veel meer op haar palmares dan een coronalied. Ze trakteerde ons op de binnenkoer van het BlinkHuis op een intiem pianoconcert onder een mooie blauwe hemel.

Op de tonen van haar gevoelige composities voelde je de BlinkOut-vibes zich verspreiden tot ver over de (tuin)muren van het BlinkHuis heen. Maar je voelde ook vooral de verbondenheid tussen de aanwezigen. Je zag de twee madammen van het eerste uur blinken van (terechte!) trots, hoe ze regelmatig blikken van blijdschap en ontroering uitwisselden met het team en de aanwezige Blinkers en Klinkers die over de – voor de gelegenheid nog groenere – binnenkoer verspreid zaten.

Het werd bij momenten muisstil. Zeker ook wanneer de artieste, geïnspireerd door de bijzondere sfeer van het BlinkHuis, het aandurfde haar eigen kwetsbaarheid te tonen. Op onze koer deed Katrien wat ze nog nooit eerder voor een publiek deed. De aanwezigen weten dat Vlaanderen nog van Pigeon on Piano zal horen in de komende jaren, net zoals van BlinkOut en het BlinkHuis!

We hebben er op geklonken, tijdens het geroezemoes na het concert, dat deze mooie klanken nog lang in het BlinkHuis mogen doorklinken!

Els