Het Knapp-traject in Blinkhuis Mechelen

Bij BlinkOut Mechelen kan je deelnemen aan een Knapp-traject. We bieden een traject aan van 8 individuele sessies, of je kan ook kiezen om deel te nemen aan een groepsaanbod. Het Knapp-traject wordt aangeboden binnen het Emergo-netwerk. Samen zetten we ons in om mensen een versterkend traject aan te bieden op een laagdrempelige manier in een prikkelarme en huiselijke omgeving. We hebben bij BlinkOut de expertise om mensen te helpen met onzichtbare uitdagingen, zoals een psychische diagnose of (een vermoeden van) een langdurige ziekte of een tijdelijke kwetsbare periode.

Waarom Knapp?

Ben je even geknapt en voel je Nood aan Pauze? Soms geeft het leven je uitdagingen waardoor het tempo van je werk, je opleiding, je leven tout court te snel lijkt te gaan en je even naar adem moet happen. Via gesprekken kan je terug je eigen ritme vinden, en gaan we samen op zoek naar wat je goesting geeft. Je krijgt zicht op je energiegevers en energielekken.

Wil je verder opknappen en voel je Nood aan Participatie? Misschien ben je al langere tijd uitgevallen, of kreeg je net een diagnose. Misschien werk je al lange tijd aan je eigen herstel of ontdek je pas dat je een eigen handleiding hebt. Opnieuw volop deelnemen aan de maatschappij kan dan als een grote drempel voelen. Soms heb je een tussenstop nodig, in een veiligere omgeving dan de werkvloer of het leslokaal. We gaan dan samen op zoek naar wat opnieuw participeren voor jou kan betekenen, op een voor jou zinvolle manier. 

Aanbod

Je kan in BlinkHuis Mechelen terecht bij twee psychologen, Emma en Liesbet, die je een individueel aanbod van 8 psychologische gesprekken bieden. We starten steeds met een intake bij aanvang. Samen gaan we tijdens het individuele kNapp-traject kijken op welke manier je drempels ervaart en hoe we jouw kwaliteit van leven kunnen versterken.

Daarnaast bieden we een groepsaanbod, met een mogelijkheid om in te stappen in twee soorten Knapp-trajecten-in-groep. Een lang traject van 12 sessies en een korter traject van 5 sessies. Het lange traject kadert binnen gespecialiseerde zorg en hiervoor word je doorverwezen door een arts. Beide trajecten richten zich op onze vier pijlers: veiligheid, verbinding, autonomie en competenties. We gaan actief aan de slag met de (onzichtbare) drempels die zich aandienen in jouw leven. Deelnemers aan het Knapp-traject in groep worden bewuster van hun talenten en noden, versterken hun veerkracht en vergroten hun kwaliteit van leven.

Voor wie?

Iedereen vanaf 15 jaar is welkom om deel te nemen aan dit gratis aanbod. Elk etiketje is welkom en zien we als een sterkte. Bij BlinkOut heeft iedereen zijn eigen verhaal en kwetsbaarheden die ons uniek en sterk maken. Om ervoor te zorgen dat het Knapp-traject is wat jij zoekt/nodig hebt… raden we je aan om eerst eens vrijblijvend langs te komen in het BlinkHuis of neem eens deel aan één van onze workshops of ontmoetingsmomenten. Zo maak je kennis met de BlinkOut-feel. Je kan onze kalender raadplegen via Kalender BlinkHuis Mechelen | BlinkOut

Intake inplannen

Je kan onze online kalender raadplegen en meteen een intake inboeken bij Liesbet of Emma.  Je mag ook tijdens de openingsuren langskomen in BlinkHuis Mechelen om samen een intake vast te leggen. Soms zijn er vrijwilligers aanwezig die je hierbij kunnen helpen. Je kan ook telefonisch een afspraak maken via 0469 16 04 29.

Laden...

Zijn de mogelijkheden om een intake in te plannen even volzet? 

BlinkHuis Mechelen is open op dinsdag-donderdag-vrijdag van 10u-17u. Voel je erg welkom om langs te komen, of je plekje te zoeken in onze stiltekamer.

Daarnaast ben je welkom op de ‘luisterplek’: op deze momenten kan je in BlinkHuis bij één van onze vrijwilligers terecht om een luisterend oor te vinden. Op vrijdag tussen 13 en 17u kan je hiervoor langskomen zonder reservatie. Op dinsdagnamiddag vind je een luisterplek op afspraak.

Daarnaast ben je ook welkom op de open ontmoetingsmomenten en workshops die we organiseren.

Dit alles kan je raadplegen op Kalender BlinkHuis Mechelen | BlinkOut

Liesbet Sourbron

Coach en vormingsmedewerker
BlinkHuis Mechelen

Emma Scheerlinck

Coach en vormingsmedewerker
BlinkHuis Mechelen