Het Knapp-traject in Blinkhuis Mechelen

In BlinkHuis Mechelen kan je deelnemen aan het Knapp-traject. We bieden een traject aan van individuele sessies of je kan ook kiezen om in te stappen in een groepsaanbod. Het Knapp-traject wordt aangeboden binnen het Emergo-netwerk. Samen zetten we ons in om mensen een versterkend traject te bieden op een laagdrempelige manier. We hebben bij BlinkOut de expertise om mensen te helpen met onzichtbare uitdagingen, zoals psychische diagnoses of  vermoedens van diagnose, een langdurige ziekte of een tijdelijke kwetsbare periode.

Waarom Knapp?

Ben je even geknapt en voel je Nood aan Pauze? Soms geeft het leven je uitdagingen waardoor het tempo (van je werk, je opleiding, je leven) te snel lijkt te gaan en je even naar adem moet happen. Via gesprekken kan je terug je eigen ritme vinden, en gaan we samen op zoek naar wat je goesting geeft. Je krijgt zicht op je energiegevers en energielekken.

Wil je verder opknappen en voel je Nood aan Participatie? Misschien ben je al langere tijd uitgevallen of kreeg je net een diagnose. Misschien werk je al lange tijd aan je eigen herstel of ontdek je pas dat je een eigen handleiding hebt. Opnieuw deelnemen aan de maatschappij kan dan als een grote drempel voelen. Soms heb je een tussenstop nodig, in een veiligere omgeving dan de werkvloer of het leslokaal. We gaan dan samen op zoek naar wat ‘opnieuw participeren’ voor jou kan betekenen, op een voor jou zinvolle manier. 

Aanbod

We bieden een individueel aanbod van 8 psychologische gesprekken. Samen gaan we tijdens het individuele Knapp-traject kijken op welke manier je drempels ervaart en hoe we jouw kwaliteit van leven kunnen versterken. Elk individueel traject start met een gratis intakegesprek. 

Daarnaast bieden we verschillende soorten groepsaanbod aan, waaronder een lang knapp-traject van 12 sessies. Daarnaast hebben we ook een aanbod van verschillende korte Knapp-trajecten van maximum 6 sessies. 

Het lange groepstraject richt zich op vier pijlers: veiligheid, verbinding, autonomie en competenties. We gaan actief aan de slag met de (onzichtbare) drempels die zich aandienen in jouw leven, deelnemers worden meer bewust van hun talenten en noden, versterken hun veerkracht en vergroten hun kwaliteit van leven. Je kan dit aanbod terugvinden op onze kalender met de benaming ‘lang knapp traject’.

Voor deze trajecten betaal je enkel remgeld. Individuele sessies kosten dan 11 euro of 4 euro als je een verhoogde tegemoetkoming hebt. Voor de groepssessies betaal je 2,5 euro per sessie. 

Voor wie?

Iedereen vanaf 15 jaar is welkom om deel te nemen aan dit gratis aanbod. Elk etiketje is welkom en zien we als een sterkte. Bij BlinkOut heeft iedereen zijn eigen verhaal en kwetsbaarheden die ons uniek en sterk maken. Om ervoor te zorgen dat het Knapp-traject is wat jij zoekt/nodig hebt, raden we je aan om eerst eens vrijblijvend langs te komen in het BlinkHuis of neem eens deel aan één van onze workshops of ontmoetingsmomenten. Zo maak je kennis met de BlinkOut-feel. 

Hoe deelnemen?

Als je een individueel traject wil opstarten, plan je eerst hieronder een intake in.

Als je een groepstraject wil opstarten, kan ja via Kalender Mechelen een ‘infomoment Knapp groepstrajecten’ boeken. Lukken deze momenten niet voor jou? Stuur dan een mail naar eb.tuoknilb@amme of eb.tuoknilb@tebseil en zij zullen je verder informeren.

Intake inplannen

Boek meteen een intake bij Liesbet, Els of Emma. Je mag ook tijdens de openingsuren langskomen in BlinkHuis Mechelen om samen een intake vast te leggen. Soms zijn er vrijwilligers aanwezig die je hierbij kunnen helpen. Je kan ook telefonisch een afspraak maken via 0469 16 04 29.

Laden...

 

Zijn de mogelijkheden om een intake in te plannen even volzet? 

Liesbet Sourbron

Eerstelijnspsycholoog & vormingsmedewerker
BlinkHuis Mechelen

Emma Scheerlinck

Eerstelijnspsycholoog & vormingsmedewerker
BlinkHuis Mechelen

Els Rogiers

Eerstelijnspsycholoog & vormingsmedewerker
BlinkHuis Gent en Mechelen