Tijd met en bij jezelf – Focussend luisteren naar dat wat er is

Focussen is een eenvoudige manier om tijd te nemen en stil te staan bij dat wat vaag en dikwijls nog zonder woorden in je voelbaar is.

Door rustig in het nu te komen en met een milde nieuwsgierigheid aandachtig te zijn voor wat er in jezelf op te merken is, hoe klein ook, kan dit iets zich ontplooien.  Op die manier maak je een vriendelijke ruimte waarin je jezelf verkent op een wijze die anders is dan je gewoon bent.  Je komt bij een weten over jezelf waar je met je denken niet kunt bijkomen.  Het is een weten dat in je lichaam opgeslagen is, vanuit je ervaring.

Wat ga je doen:

Je gaat oefenen om zo goed als mogelijk gegrond in het nu te zijn.

Je gaat ervaring opdoen om de subtiele signalen van je lichaam over iets op te merken in jezelf en er ruimte en tijd voor te maken.

Er zullen oefeningen zijn om te ontdekken wat jouw eigen stijl is om veilig naar jezelf te kijken.  Je gaat open en nieuwsgierig gebieden in jezelf verkennen waarvan je weet dat ze er al lang zijn én waar je weinig over kunt vertellen omdat het allemaal zo vaag, mistig, onduidelijk, …. is.

Er zullen momenten zijn om te spelen en om stil te zijn.   Om met elkaar te oefenen,  om in stilte alleen te focussen of met een partner.  En om ervaringen uit te wisselen over wat de dag bracht.  Zodat je tijd vindt om in jezelf te luisteren naar dat wat je aandacht wilt.

Je bent zeker ook welkom als je al eerder de workshop volgde. Zie het als een soort training waardoor je vaardiger wordt.

Deze keer 2 data, bedoeld om beide te volgen. Natuurlijk houden we zoals steeds rekening met wat voor jou op dat moment haalbaar is.

Data: woensdag 5 en woensdag 12 juli
Als je inschrijft, gelieve je voor beide data op de website te registreren!

Workshopbegeleider:
De workshop wordt gegeven door Bie, kunstzinnig/creatief therapeute en trainer focussing.

Wat haar drijft: in het zoeken naar de unieke gelaagdheid in zichzelf, voor anderen iets betekenen.

Als ze een keukentoestel zou zijn: een mooie, praktische en eenvoudige zeef; je kunt zien waaruit iets is opgebouwd, je kan eruit halen wat je nodig hebt, bij houden wat je nu niet nodig hebt, weggooien wat weg mag en alles er weer bij mekaar brengen als dat aan de orde is.

The Ik kom graag naar de workshop Tijd met en bij jezelf - Focussend luisteren naar dat wat er is ticket sales has ended!

Datum

woensdag 05 jul 2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 12:30

Kosten

Gratis

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Nancy van BlinkOut
Nancy van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@ycnan

Bijkomende Organisatoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *