Eigendom van Nele Haelvoet

Extern aanbod – … oepsie (empathiecirkel)

Hoe ga jij ermee om, als je eens een steek laat vallen? Voelt dat dan aan als een grote fout? Hoe neem je jouw verantwoordelijkheid op, zonder te streng te zijn voor jezelf of omgekeerd, zonder dingen te veel te minimaliseren?

En als iemand hun beloftes niet nakomt, jou kwetst of teleurstelt, wat doet dat met jou? Wil je dit soort dingen snel vergeten, of blijft het heel lang hangen? Kan je hierover in gesprek gaan?

Deze vragen vormen het vertrekpunt voor onze empathiecirkel, waarbij je kunt praten over wat op dat moment leeft bij jou (ook als dat niet echt iets met het onderwerp te maken heeft).

Wat is een empathiecirkel?
Ingrediënten: max. 5 deelnemers + thema + timer + spreken + luisteren.
Een empathiecirkel is een gestructureerde, soms uitdagende oefenplek om vrijmoedig te spreken en onbevangen te luisteren, zonder je mening of advies te geven. Er kan een sfeer van geborgenheid ontstaan, vertraging en openheid … ruimte voor ieders eigenheid en een stevigheid om bij jezelf te blijven, in contact met de ander.

Hoe verloopt een empathiecirkel?
We starten met een minuutje stilte en een rondje. Ik zeg kort iets over het onderwerp, en leg de methodiek uit. Daarna begeleid ik de groep stap voor stap door het proces, zodat je daar niet te veel hoeft over na de denken. Iedereen komt meerdere keren aan bod om te spreken, je kunt ook kiezen om even in stilte samen te zijn. Je zult ook actief luisteren naar wat iemand anders vertelt, zodat die zich gehoord kan voelen. Om af te ronden kan je vertellen hoe het geweest is voor jou en wat je meeneemt.

Wie ben ik?
Ik ben Nele, BlinkOut-ambassadeur en natuurlijk ook ‘n Blinker. Als zelfstandige organiseer ik workshops en empathiecirkels over onderwerpen die op zich heel menselijk en alledaags zijn, maar waar we misschien niet zo vaak over praten met elkaar. Hierbij steun ik op mijn kennis, ervaring en eigen kwetsbaarheden rond langdurige ziekte, hechting, (complex) trauma en neurodiversiteit. Hier (https://blinkout.be/nele/) kan je mij iets beter leren kennen.

Het is mijn ervaring dat heel kleine stapjes en een enorm traag tempo soms dé sleutel zijn om weer wat beweging te vinden als het al een hele tijd niet meer gaat. Daar leent de methodiek van de empathiecirkel zich goed toe.

Praktisch
De prijs voor één empathiecirkel is 50 euro. Mail me op moc.liamnotorp@teovleahelen voor meer info of om in te schrijven. Ik stuur je dan de betalingsgegevens en annulatievoorwaarden. Volg je voor een eerste keer een workshop of empathiecirkel bij mij, dan krijg je €15 korting. Vermeld de kortingscode ‘Blink-15-lente’ bij je inschrijving.

Blijf je graag op de hoogte?
Stuur me ’n mailtje, dan ontvang je m’n nieuwsbrief.

Laat iets weten als je vragen hebt, zeker in verband met specifieke behoeftes, bijvoorbeeld vanuit neurodiversiteit, kwetsbaarheid, bv. door een (chronische) ziekte, verlieservaring, verhoogde stress, … We zullen dan bekijken of er iets is dat de activiteiten voor jou meer toegankelijk of voorspelbaar kan maken.

Groetjes,
Nele

Datum

maandag 06 mei 2024
Verlopen!

Tijd

13:30 - 15:45

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent
Categorie

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/
QR code