Veerkrachtweek – Mindfulness meditatie: samen zitten en zijn …

Ik nodig u uit om samen Vipassana- of inzichtmeditatie te beoefenen. Een meditatievorm die al meer dan 2600 jaar in Zuidoost Azië beoefend wordt. Ik laat u kennis maken met mindful bewegingen op zachte muziek.

Tijdens de meditatieve oefening nodig ik u uit om stil te worden en naar binnen te keren. Ik begeleid je op een weg die je naar de essentie van het huidige moment brengt. Je creëert daarbij ruimte om met zachtheid aandacht te geven aan gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Dit geeft je kans een houding van acceptatie te ontwikkelen om het leven ten volle te beleven en te benaderen, ook het moeilijke.

 

Verloop van de avond:

  • Begeleide zittende meditatie
  • Pauze
  • Mindful bewegen (zeer zachte bewegingsoefening in aandacht waarin we onze eigen grens ontdekken en deze respecteren)
  • Korte meditatie als afsluiter + inspirerende tekst

Voorkennis of ervaring is niet nodig.

Soepele kledij is aangewezen. 

Yogamatjes en meditatiekussens zijn aanwezig. Je mag gerust je eigen matje/kussentje/dekentje meenemen als je dat liever hebt.

 

Wie ben ik?

Goedele Goetelen (1964)

Sinds mijn jeugd voel ik me aangetrokken tot psychologie en de Oosterse filosofie. Elke turbulente verandering in mijn leven bracht deze puzzel stukjes dichter bij elkaar. 

De integratie van Oosterse filosofie, Westerse psychologie en universele wijsheden zijn methoden en oefeningen waarin ik me met respect voor hun oorsprong dagelijks toewijd. Opmerkzaamheid beoefenen, wat mindfulness is en hartkwaliteiten ontwikkelen zoals vriendelijkheid, zorgzaamheid, eerlijkheid en compassie, zijn waarden die me bij mijn authenticiteit brengen.

Mijn leraren komen uit het Theravada en Tibetaans boeddhisme. Bij IAM volgde ik de opleiding tot mindfulness trainer in  2015. Ik volg regelmatig Vipassana retraites en diverse studiegroepen rond dit thema.

Met hart en ziel begeleidde ik op diverse locaties meditatiesessies in het DPC Mechelen, Zen-hoeve Leest, Koningsteen Kapelle op den bos, Grimbergen, Londerzeel, Geetbets…

Als bezige bij hou ik van tekenen, schilderen, zingen, dansen en schrijven, beoefen ik Kundalini yoga, Qi gong en organiseer ik stiltewandelingen en meditatie avonden op basis van vrijwillige bijdrage. Zelf mocht ik ervaren hoe helpend en ondersteunend meditatie is, daarom wil ik deze inspiratie graag met anderen delen.

U bent van ganser harte welkom.

 

Datum

woensdag 06 dec 2023
Voorbij

Tijd

19:00 - 21:00

Labels

Geannuleerd

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil
QR code