Eigendom van Nele Haelvoet

Extern aanbod: levensverdriet (+ kennismaking trage oefengroep)

Levensverdriet

Het leven loopt niet altijd zoals we gehoopt hadden. We kunnen hiermee geconfronteerd worden door grote veranderingen in ons leven, door een chronische ziekte of iets dat aangeboren is, …

Onze dromen en verlangens, wat we anderen wel zien doen … staan in contrast met wat we wél kunnen en vooral met wat we niet (meer) kunnen. Dat kan pijn doen, en rouw en eenzaamheid met zich meebrengen.

Levensverdriet. Het kan soms heel plots aanwezig zijn, of als een sluimerende onderstroom.

Herken je dit? Hoe is dit voor jou? Hoe ga jij daarmee om?

Deze vragen vormen het vertrekpunt voor onze uitwisseling, waarbij je kunt spreken over wat voor jou belangrijk is op dat moment, ook als dat niets met het onderwerp te maken lijkt te hebben.

: : : : :

Wat kan je verwachten?
We komen samen met een klein groepje, maximum 5 mensen (mij inbegrepen). We nemen eerst tijd om aan te komen.

Daarna praat ik even over het onderwerp en de aanpak. Dan beginnen we aan de uitwisseling via de methode van een empathiecirkel. Iedereen komt twee keer keren aan bod, waardoor je telkens wat dieper kunt zakken in het spreken én het luisteren.

Het is helemaal ok als het soms wat onhandig voelt, ruimte maken om te ‘knoeien’ is een deel van de oefening die we samen aangaan.

We ronden af met een momentje om te horen hoe het geweest is voor iedereen. Daarna vertel ik wat meer over de trage oefengroep waarbij je kunt aansluiten in oktober en november.

: : : : :

Wat vonden anderen ervan?

“Ik ben vrij snel de specifieke aanpak beginnen waarderen: vertragen, actief luisteren, delen vanuit een heel authentieke ervaring. Ook de setting vond ik heel veilig, rond de 5 personen als ideale groep. Zelfs zo veilig dat ik voelde dat ik mensen die ik niet eerder had ontmoet, ook echt leerde kennen.

Tijdens een empathiecirkel kon ik ervaren hoe vrij je u kan voelen als je helemaal beluisterd wordt, zonder dat er een oordeel is. Het heeft dimensies van luisteren geopend, als iets bijzonder krachtig in verbinding. 

Ik denk dat dat ook iets waardevol is aan empathiecirkels, dat het een soort van onbevangenheid cultiveert. Mensen samenbrengen die diepgang willen. Dan zijn empathiecirkels bijzonder krachtig en heilzaam.”

— Wouter (facilitator, o.a. van empathiecirkels)


“De laatste keer verwonderde het me een beetje dat voor jou duidelijk werd dat je je niet per se begrepen hoefde te voelen maar vooral gehoord. Dat vond ik heel mooi maar ik vond het tegelijk bijzonder en ik vraag me nog steeds af hoe dat bij de meesten zit. Ik denk er verder over na :-).”

— Hannes


“Je zet een rustige atmosfeer neer. Je duidelijke en aangename stem is daar zeker een troef bij.

Je bent oprecht. Ook al faciliteer je, dan nog ben je òòk deelnemer. Er ontstaat geen hiërarchie of geklungel, ook al is het proces daar vatbaar voor. Je voelt goed de atmosfeer bij de deelnemers aan, en je kunt én durft dat ook te benoemen.

Empathiecirkels kunnen confronterend zijn, maar zonder die confrontatie blijf je maar in je eigen zelfbewustzijn rondklutsen. Ik zou zeggen: dit kan gewoon een motivatie zijn om het uit te proberen.

Je bent intussen een trainer van empathiecirkel-facilitatoren, wat ook getuigt van je expertise.

Ik herinner me hoeveel tijd en energie je stak om het proces van de empathiecirkels te doorgronden en bij te leren van de experts. Zoals zoveel in je werk zijn kernwoorden: gedetailleerd, volledig en echt in de diepte, ook met een serieuze aanpak.

Je slaagt erin een setting te creëren die snel muren of grenzen weghaalt bij mensen. Allee ik bedoel dat de deelnemers dat zelf doen wanneer ze voldoende veiligheid voelen. Wanneer dat gebeurt, krijg je een bijzonder gevoel van verbinding, iets dat je kan vergelijken met het gevoel dat je praat met iemand die je heel goed kent terwijl het misschien maar een uurtje is dat je ze kent.”

— Brahim (facilitator van empathiecirkels)

: : : : :

Wie ben ik?

Mijn naam is Nele. Als zelfstandige organiseer ik basisworkshops en verdiepende trajecten over onderwerpen die op zich heel menselijk en alledaags zijn, maar waar we misschien niet zo vaak over praten met elkaar. Ik doe dat heel graag in BlinkOut.

Ik steun op mijn kennis en ervaring rond langdurige ziekte, hechting, (complex) trauma en neurodiversiteit. Ik ben o.a. facilitator en trainer van empathiecirkels.

Het is mijn ervaring dat heel kleine stapjes en een enorm traag tempo soms dé sleutel zijn om weer wat beweging te vinden als het al een hele tijd niet meer gaat.

Hier (https://blinkout.be/nele/) kan je mij iets beter leren kennen.

: : : : :

Praktisch

Maximum 4 deelnemers. Mail me op moc.liamnotorp@teovleahelen voor meer info of om in te schrijven. Ik stuur je dan de betalingsgegevens en annulatievoorwaarden.

De prijs voor één empathiecirkel is normaal gezien €60 per deelnemer. Omdat dit een kennismakingsmoment is, wordt de prijs verlaagd naar €35. Deze verlaagde prijs is geldig voor iedereen, en niet cumuleerbaar met andere kortingen. Als je een waardebon hebt, dan is deze uiteraard wel bruikbaar.

: : : : :

Contact

Inschrijven via mail. Laat gerust iets weten als je twijfelt of m’n aanbod iets voor jou is, of je hebt ‘n andere vraag.

Groetjes,
Nele

moc.liamnotorp@teovleahelen.
De dag zelf graag per sms (0485 32 75 14).

: : : : :

Voor wie nieuwsgierig is … via deze linken kan je alvast meer info vinden over de trage oefengroep die om de 14 dagen samenkomt in oktober en november. Er is een groep op dinsdag en een groep op zaterdag (telkens van 13:30 tot 15:45).

Datum

zaterdag 21 sep 2024
Voorbij

Tijd

13:30 - 15:45

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
eb.retemillimed@elen
Website
https://blinkout.be/nele/
QR Code