KORT Knapp-traject: In verbinding met ASS

Dit is een workshop in het kader van Knapp-traject Mechelen.

Je kan aan deze workshops deelnemen met of zonder intake-gesprek. Een intake-gesprek kan aangewezen zijn indien jij wat over je verhaal, je situatie, je omstandigheden kwijt wil of bepaalde thema’s zeker op voorhand wil bespreken. De workshops worden gegeven door Natalie en Emma. Een intake-gesprek kan met Emma doorgaan of met haar andere collega Liesbet. Indien je bij Liesbet je intake boekt, zal zij Emma inlichten alvorens het Knapp-traject van start gaat. Via deze link een intake vastleggen. Indien er geen vrije intake-momenten meer zijn of er is een lange wachttijd, kan je ons contacteren via telefoon (0469/16 04 29) of mail (eb.tuoknilb@amme). Je kan ook langskomen in BlinkHuis Mechelen tijdens de openingsuren.

Het kort Knapp-traject bestaat uit vijf sessies die elkaar opvolgen. Bij een engagement volg je deze vijf sessies. 

Je schrijft je in voor alle vijf de sessies, via de kalender. Denk er dus aan om je voor elke sessie apart in te schrijven.

De sessies worden gegeven in de week van 10/07. Elke weekdag bekijken we een ander aspect. De sessies vinden telkens plaats van 10.00u – 12.00u. 

Dit kort Knapp-traject staat volledig in het teken van autisme spectrum stoornis. Gedurende de week van 10/07 dompelen we jullie onder in de belevingswereld van personen met autisme. We gaan werken rond vier grote thema’s: veiligheid, verbinding, autonomie en competenties. Hierbinnen zetten we onze autisme bril op en ontdekken we welke krachten en uitdagingen er bij deze thema’s bovenkomen. Om de workshops zo verrijkend mogelijk te maken, horen we graag van jullie welke onderwerpen niet mogen ontbreken. Bepaalde specifieke onderwerpen waar we spontaan aan denken zijn: communicatie, relaties, misverstanden, moeilijk te interpreteren gedrag,…

De week voordat het traject van start gaat, komt er een planning online, zodat jullie een idee hebben van de specifieke onderwerpen? Gedurende de workshops kan hiervan afgeweken worden, wanneer de deelnemers specifieke vragen hebben. 

Het Knapp-traject richt zich op iedereen (vanaf 15 jaar) die, op welke manier dan ook, in aanraking komt met ASS. De groep zal minimaal uit 4 deelnemers bestaan en maximaal uit 12 deelnemers. 

Praktische info

  • We starten om 10u. Je bent welkom om toe te komen vanaf 09.45u, dan kan je al ‘landen’ bij een kop koffie of thee en gebruik maken van de stiltekamer.
  • De sessie eindigt rond 12u. Nadien ben je welkom om wat na te spreken met een kop koffie of thee en gebruik te maken van de stiltekamer.
  • In het kader van het Knapp-traject vragen we voor een groepssessie een bijdrage van 2,5 euro (=remgeld) zoals besproken tijdens de intake.
  • Kan je toch niet komen? Gelieve ten laatste de dag voordien te verwittigen via eb.tuoknilb@amme of eb.tuoknilb@eilatan
  • Adres: Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Datum

maandag 10 jul 2023
Voorbij

Tijd

10:00 - 12:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Emma van BlinkOut
Emma van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@amme

Bijkomende Organisatoren

Natalie Deviaene
Natalie Deviaene
Telefoon
+32473248169
Email
eb.tuoknilb@eilatan

Vormingsmedewerker - Dagelijks bestuur BlinkOut

QR code