Kort Knapp-traject : Worden wie je bent (reeks van 5 workshops)

Dit is een workshop in het kader van het Knapp-traject en bestaat uit een reeks van 5 sessies. Je kan aan dit traject deelnemen met of zonder intakegesprek op voorhand, wel vragen we je om je te engageren voor 5 sessies. Een intakegesprek kan aangewezen zijn indien je op voorhand iets over je verhaal of situatie wil bespreken.

 


Inhoud

De thema’s die aan bod komen in dit traject zijn:

 1. Workshop 3/10 Overtuigingen om-denken: Of je nu denkt ‘ik kan dit’ of ‘ik kan dit niet’… je hebt gelijk. Ga aan de slag met jouw remmende overtuigingen en denk/voel ze om naar helpende gedachten.
 2. Workshop 10/10 Oorsprong van overtuigingen (be)grijpen: Iedereen heeft wel enkele hardnekkige overtuigingen. ‘het systeem werkt tegen mij’, ‘ik ben maar een simpele mens’, ‘wij zijn zo niet’ of  ‘vroeger was alles beter’ … Maar waar komen die overtuigingen vandaan? Hoe worden het automatische short-cuts waardoor we ons zelfs niet meer afvragen of het wel of niet klopt? Of het altijd waar is?Is er een manier om te onderzoeken waardoor overtuigingen ontstaan en er een andere gedacht bij te plaatsen? lukt het je zo om de dingen anders te zien en misschien anders aan te pakken?
 3. Workshop 17/10 Bewust leven volgens je kern:In deze workshop krijg je inzicht in zeven fases van het proces naar je kern. Je krijgt een beter beeld over jouw unieke pad en wisselt uit met anderen die ook onderweg zijn. Je ontdekt en leert voelen wat juist dat innerlijke kompas is, wat intuïtie juist is. Zo herinner je opnieuw dat er geen weg naar geluk is, dat de perfecte weg zelfs niet bestaat. Dat het geluk net zit in het helemaal onderweg ‘zijn’…
 4. Workshop 24/10 Durf doelen stellen: Kiezen uit liefde voor het leven dat je wil of kiezen uit angst om je comfortzone te verlaten? Door doelen te stellen die echt goed voelen wordt het eerste gemakkelijker en het tweede steeds minder een optie.
  – We zetten een aantal doelen aan de horizon, we gaan kijken naar checkpoints onderweg
  – We laten de uitkomst los, en bedenken de eerste, haalbare stappen.
  – Durven doelen stellen is ook het risico lopen op mislukken: Hoe kan je daar mee omgaan, zonder dat het je verlamt?
 5. Workshop 7/11 Uiten wat je voelt: In deze sessie onderzoeken we dat voelen, dat ‘uiten wat je voelt’. We vertellen hoe het voelt om kwaad te zijn, om verdriet te hebben of om vast te zitten. En ook hoe het voelt om vrolijk te zijn, om lief te hebben en helemaal ok te zijn… we laten het zijn. We bekijken onze intuïtie, referentiekaders… best een pittige sessie.
  We wisselen manieren uit, tools, tips verschillende vormen waarin het voelen tot uiting mag komen. een aantal werkvormen proberen we zelf uit. We duiken niet te diep, dat is niet de bedoeling. We verkennen eerder wat het met ons doet.

Om de workshops zo verrijkend mogelijk te maken, horen we ook graag van jou welke onderwerpen niet mogen ontbreken. Bepaalde specifieke topics waar we spontaan aan denken zijn: communicatie, relaties, misverstanden, moeilijk te interpreteren gedrag… 

Kom, durf, je zal het allemaal veilig kunnen oefenen…

Praktische info:

 • Kleine groep: min 4 deelnemers, max 10 deelnemers
 • Je schrijf je in voor een reeks van 5 sessies
 • Stiltekamer aanwezig om voor, tijdens en na de sessie op adem te komen
 • We starten om 13u30u. Je bent welkom om toe te komen vanaf 13u, dan kan je al ‘landen’ bij een kop koffie of thee en gebruik maken van de stiltekamer.
 • We gaan door tot 15u30u met tussenin één pauze.
 • Kan je toch niet komen? Gelieve de dag voordien te verwittigen via eb.tuoknilb@na
 • adres: Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Kostprijs

In het kader van het Knapp-traject vragen we voor een groepssessie een bijdrage van 2,5 euro per sessie of 12,5 euro voor de hele reeks. Bij voorkeur betaal je deze bijdrage op voorhand via overschrijving of ter plaatse via payconiq, maar cash kan ook. Voor overschrijving: schrijf het juiste bedrag over op BE 65 0018 2865 3696 – Vermeld je NAAM en ACHTERNAAM + KNAPP

Je wil graag deelnemen? Noteer de 5 sessies in je agenda en schrijf je onderaan in voor de hele reeks! 
 • 1Select Ticket
 • 2Deelnemers
 • 3Betaling
 • 4Bevestiging
Inschrijving 'worden wie je bent' oktober-november '24
eur 12,5 voor 5 workshops
Available Tickets: 9
Het ticket "Inschrijving 'worden wie je bent' oktober-november '24" is niet meer beschikbaar.
Total: 0

Datum

donderdag 03 okt 2024

Tijd

13:30 - 15:30

Kosten

€2,50

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Organisator

An Dours
An Dours
Email
eb.tuoknilb@na

Dagelijks bestuur BlinkOut

Bijkomende Organisatoren

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil
INSCHRIJVEN
QR code