Het Knapp-café: gezellig samenkomen met Knappers

In maart 2023 ging ons allereerste Knapp-groepstraject van start. Ondertussen is het traject al een vaste waarde geworden in het aanbod van het BlinkHuis van Mechelen. Knapp is een op-en-top versterkend traject. De deelnemers, of Knappers zoals wij ze graag noemen, gaan actief aan de slag met de (onzichtbare) drempels die zich aandienen in hun leven. We richten ons op vier pijlers: veiligheid, verbinding, autonomie en competentie. Samen gaan we op zoek naar energiegevers en  -vreters. Naar zingeving en waarden. We brengen talenten en noden in kaart. We versterken de veerkacht en zetten in op verbinding. Alle info over het Knapp-traject vind je hier.

Onze lieve onthaalvrijwilligster Elza was een van deelnemers van ons allereerste Knapp-groepstraject. Ook zij kreeg via Knapp enkele vernieuwde (zelf)inzichten. Elza vond taal voor iets wat ze altijd al voelde: ze is hoogsensitief. En dat ziet ze zelf meer en meer als een superkracht, die ze graag wil inzetten om anderen te ondersteunen.

Een van haar ideeën is het openen van een Knapp-café in ons BlinkHuis in Mechelen. Want onze Knappers kunnen ervan getuigen: tijdens het traject ontstaan er mooie banden en verbindingen tussen de deelnemers. Onze Knappers beluisteren elkaar, steunen elkaar, inspireren elkaar, en dragen elkaar. Elza wil deze mooie banden verder ondersteunen, en een warme ontmoetingsplek creëren, waar Knappers samenkomen en blijven verbinden met elkaar.

Heb je al een Knapp-traject gevolgd? Ben je op dit moment het Knapp-traject aan het volgen? Of ben je van plan om met een Knapp-traject te starten? Dan ben je van harte welkom in het Knapp-café van Elza. Op woensdagnamiddagen van 15 tot 17 u opent Elza de deur van het BlinkHuis voor alle Knappers die graag willen samenkomen, voor een gezellige babbel met een (warm) drankje. Volledig in lijn met de BlinkOut-waarden is het Knapp-café een ontmoeten zonder moeten. Rust, ruimte en eigen ritme staan natuurlijk centraal.

Voel je dus van harte welkom in het Knapp-café!

Praktische info:

  • Je bent welkom tussen 15 en 17u, maar je kiest zelf hoe laat je toekomt en je wil blijven.
  • Inschrijven hiervoor is niet nodig.
  • We vragen 0,5 eur per consumptie, als steun aan BlinkOut.

Noot: Dit is de allereerste editie van het Knapp-café. In samenspraak met alle bezoekers kunnen we bekijken hoe vaak we het Knapp-café laten doorgaan, op welke dag, op welke uren … Jouw input is dus van harte welkom!

Datum

woensdag 03 jan 2024
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Emma van BlinkOut
Emma van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@amme