Eigendom van Nele Haelvoet

Extern aanbod – Verbinding en authenticiteit

Workshop over hechting bij volwassenen.

Van bij onze geboorte zoeken we naar contact, verbinding, ondersteuning, erbij horen, troost, graag gezien worden en graag zien. Het is instinctief: we zijn absoluut afhankelijk van anderen voor onze overleving. Hechting is biologisch. Het is de lijm, dat wat ons bindt.

Naast deze behoefte aan verbinding hebben we ook een behoefte aan authenticiteit: gezien worden, onszelf mogen zijn, eigen beslissingen kunnen nemen. Tijdens het opgroeien is er soms geen ruimte voor beide behoeftes tegelijkertijd, waardoor we ons aanpassen. We duwen bepaalde behoeftes weg, opnieuw om onze kans op overleven zo groot mogelijk te maken.

De hechtingsdynamieken die ontstaan in onze kindertijd, kunnen als volwassene nog steeds een impact hebben op ons gedrag, gevoelens en gedachten. Bij hechting gaat het niet over persoonlijkheidskenmerken of karaktereigenschappen. Hechting beschrijft gedragspatronen die situatiegebonden en interactief zijn, en dikwijls automatisch gebeuren.

Ruimte maken voor je behoefte aan verbinding én aan authenticiteit … het lijkt het alsof dat eenvoudig zou moeten zijn … en toch komen hier soms zo’n fundamentele uitdagingen bij kijken. Herkenbaar?

Wat kan je verwachten tijdens deze basisworkshop?
Ik start met een minuut stilte en een rondje, zoals je gewoon bent bij BlinkOut. Dit helpt om aan te komen en al wat te verbinden met onszelf en met de anderen.

“Ik wou graag de workshop verbinding en authenticiteit volgen omdat ik nood had aan een theoretisch kader om mezelf en mijn gedrag beter te proberen begrijpen.

Maar wat ik kreeg was veel meer, ik kreeg inzichten en tools waarmee ik aan de slag kan. Ik kreeg hoop om op een authentieke manier te kunnen verbinden met anderen. Ik werd me bewust van patronen die zo vaak onbewust de overhand nemen.

Nele neemt je mee doorheen de theorie op haar unieke manier: speels maar toch to the point, begripvol en warm voor wat de workshop bij de deelnemers binnenin kan teweegbrengen.

Ik onthoud dat er hoop is, maar dat bewust en bekwaam worden tijd en oefening vraagt.” Delphine

In de workshop verbinden we het theoretische kader met de voorbeelden die de deelnemers inbrengen. Je gaat naar huis met inspiratie om verder te onderzoeken wat werkt in jouw dagdagelijkse leven, en wat niet. Op jouw manier én ritme.

“Wat ik meeneem van deze workshop is knoeien met een glimlach: ik mag knoeien en met een glimlach naar mijn geknoei kijken.” Karen

Wie ben ik?
Ik ben Nele, BlinkOut-ambassadeur en natuurlijk ook ‘n Blinker. Als zelfstandige organiseer ik basisworkshops en verdiepende trajecten over onderwerpen die op zich heel menselijk en alledaags zijn, maar waar we misschien niet zo vaak over praten met elkaar. Hierbij steun ik op mijn kennis en ervaring rond langdurige ziekte, hechting, (complex) trauma en neurodiversiteit.

Het is mijn ervaring dat heel kleine stapjes en een enorm traag tempo soms dé sleutel zijn om weer wat beweging te vinden als het al een hele tijd niet meer gaat.

Hier (https://blinkout.be/nele/) kan je mij iets beter leren kennen.

Praktisch
Maximum 8 deelnemers. Mail me op moc.liamnotorp@teovleahelen voor meer info of om in te schrijven. Ik stuur je dan de betalingsgegevens en annulatievoorwaarden. De prijs voor één workshop is 55 euro. Volg je voor een eerste keer iets bij mij, dan krijg je €15 korting. Vermeld dan wel de kortingscode ‘blink-zomer-15’ bij je inschrijving.

Blijf je graag op de hoogte?
Stuur me ’n mailtje, dan ontvang je m’n nieuwsbrief. Als je twijfelt of m’n aanbod iets voor jou is, of je hebt ‘n andere vraag, laat dan gerust iets weten. moc.liamnotorp@teovleahelen

Groetjes,
Nele

PS – Wat na deze basisworkshop?
Na deze basisworkshop kan de trage oefengroep iets voor jou zijn. Hier oefenen we met luisteren naar elkaar, en naar onszelf. Krijg je gezegd wat je bedoelt? Wat doet het met jou als je je gehoord voelt, of niet? Dikwijls worden op die manier dynamieken zichtbaar én voelbaar die je ergens heel goed kent van jezelf … maar waar je soms niet echt veel vat op lijkt te hebben. Er kan een moment ontstaan waarin jij nét wel iets kunt uitproberen, een nieuwe ervaring opdoen.

De onderwerpen sluiten aan bij wat in de basisworkshop rond hechting en polyvagaaltheorie aan bod komen. Je hoeft deze workshops niet gevolgd te hebben om aan te sluiten bij de trage oefengroep. De data hiervoor zijn op het moment van dit schrijven nog niet vastgelegd. Laat alvast iets weten als je op de hoogte wilt blijven van de trage oefengroep.

Datum

dinsdag 02 jul 2024
Voorbij

Tijd

14:00 - 17:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/
QR code