Eigendom van Nele Haelvoet

Extern aanbod: Levensverdriet (empathiecirkel)

Het leven loopt niet altijd zoals we gehoopt hadden. We kunnen hiermee geconfronteerd worden door grote veranderingen in ons leven, door een chronische ziekte of aangeboren beperking, …

Onze dromen en verlangens, wat we anderen wel zien doen … staan in contrast met wat we wél kunnen en vooral met wat we niet (meer) kunnen. Dat kan pijn doen, en rouw en eenzaamheid met zich meebrengen. Ik heb hiervoor een woord bedacht: levensverdriet. Hoe ga jij daarmee om?

Deze vragen vormen het vertrekpunt voor onze empathiecirkel, waarbij je kunt praten over wat op dat moment leeft bij jou (ook als dat niet echt iets met het onderwerp te maken heeft).

Een empathiecirkel … wat is dat?
Ingrediënten: kleine groep (max 5) – thema – timer – heldere structuur – basisprincipes.

Iedereen komt meerdere keren aan bod om te spreken en om actief te luisteren. Je kiest wat je vertelt en wat je liever voor jezelf houdt. Je kunt ook even in stilte samen zijn.

Je zult ook actief luisteren naar wat iemand anders vertelt, zodat die zich gehoord kan voelen. Zonder je mening of advies te geven.

Ja, een empathiecirkel kan in het begin wat ongewoon of uitdagend aanvoelen… We zien dit als oefenmoment voor iedereen. Ik begeleid de groep stap voor stap door het proces, zodat je daar niet te veel hoeft over na de denken.

Er kan een sfeer van geborgenheid ontstaan, vertraging en openheid … ruimte voor ieders eigenheid en een stevigheid om bij jezelf te blijven, in contact met de ander.

Wie ben ik, en wat kan je verwachten.
Ik ben Nele, BlinkOut-ambassadeur en natuurlijk ook ‘n Blinker. Als zelfstandige organiseer ik workshops en empathiecirkels over  onderwerpen die op zich heel menselijk en alledaags zijn, maar waar we misschien niet zo vaak over praten met elkaar. Hierbij steun ik op mijn kennis en ervaring rond langdurige ziekte, hechting, (complex) trauma en neurodiversiteit.

Het is mijn ervaring dat heel kleine stapjes en een enorm traag tempo soms dé sleutel zijn om weer wat beweging te vinden als het al een hele tijd niet meer gaat. Daar leent de methodiek van de empathiecirkel zich goed toe. Zoals je gewoon bent bij BlinkOut starten we met een minuutje stilte en een rondje.

Hier (https://blinkout.be/nele/) kan je mij iets beter leren kennen.

Praktisch
De prijs voor één empathiecirkel is 50 euro. Mail me op moc.liamnotorp@teovleahelen voor meer info of om in te schrijven. Ik stuur je dan de betalingsgegevens en annulatievoorwaarden.

Volg je voor een eerste keer een workshop of empathiecirkel bij mij, dan krijg je €15 korting. Laat dat even weten in je mail.

Blijf je graag op de hoogte?
Stuur me ’n mailtje, dan ontvang je m’n nieuwsbrief. Als je twijfelt of m’n aanbod iets voor jou is, of je hebt ‘n andere vraag, laat dan gerust iets weten.

Groetjes,
Nele

Datum

woensdag 13 mrt 2024
Voorbij

Tijd

13:30 - 15:45

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent
Categorie

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/
QR code