Lembeekse bossen

Bosbad Lembeekse Bossen

Bosbaden betekent jezelf onderdompelen in het bos: vertragen, verstillen, verwonderen en verbinden.  

Door te vertragen en te verstillen merkt je veel meer op wat zich onderweg aandient: de wind door je haren, de takken die ruisen, de geur van natte bosgrond, de koude op je wangen, vogels, eekhoorntjes en andere dieren …  De schoonheid van de natuur brengt een gevoel van verwondering met zich mee, en ook een gevoel van verbondenheid. Zowel met de natuur, met jezelf als met de andere deelnemers.  

Dat dit deugd doet, tonen ook wetenschappelijke studies aan: bosbaden werkt ontspannend, verlaagt je stressniveau, zorgt voor een betere concentratie, verhoogt je creativiteit, …. 

Geen overbodige luxe in onze drukke Westerse maatschappij vol prikkels, geluiden en jachtigheid. En ook een heel natuurlijk iets… Want leefden miljoenen jarenlang geleden de mensen niet met en in de natuur? En wat is daar nog van overgebleven? Geen wonder dat mensen na een bosbad soms spreken over een gevoel van thuiskomen. 

Concreet: we gaan voor 3 uur met maximum 10 personen het bos in, ongeacht het weer. Voorzie jezelf dus voor extra laagjes, warme kledij, regendicht moest het nodig zijn. Ook een extra fleecedekentje en een warm drankje voor de momentjes van stilzitten kunnen een zegen zijn! Enkel bij storm gaat het bosbad niet door. 

Wees je er ook van bewust dat dit geen gewone boswandeling van 10 kilometer is :-).

Praktisch: we verzamelen op de parking van speelbos Kwadenbos, Bellebargie 59 in Waarschoot.  Kom je zelf met de wagen en neem je graag nog iemand mee? Of lukt het je niet om naar Lembeke te rijden? Laat het me weten via sofie@blinkout.be

Samen zorgen we dat iedereen ter plaatse geraakt!

Inschrijven kan je doen via onderstaande link.

Inschrijven

Bosbad Lembeekse Bossen gratis
Beschikbare Tickets: 6
Het ticket Bosbad Lembeekse Bossen is niet meer beschikbaar.

Datum

woensdag 23 feb 2022

Tijd

09:30 - 12:30

Locatie

Kwadenbos Lembeke
Parking Kwadenbos, Bellebargie 59 in Waarschoot
Categorie
Sofie van Blinkout

Organisator

Sofie van Blinkout
Email
sofie@blinkout.be
INSCHRIJVEN

Hey, hoe vind je onze nieuwe website..?
We horen graag je mening!