bonussessie: Knapp-traject in groep na thema ‘veiligheid’ a.h.v. materiaalwerk

Dit is een extra en vrijblijvende workshop in het kader van Knapp-traject Mechelen.

Je kan aan deze groepssessies deelnemen, na een intake-gesprek bij Emma of Liesbet. Indien dit nog niet gebeurd is bij jou, kan je via deze link een intake vastleggen. Let erop dat deze kan doorgaan voor de datum van deze groepssessie. Indien er geen vrije intake-momenten meer zijn, kan je ons contacteren via telefoon (0469/16 04 29) of mail. Je kan ook langskomen in BlinkHuis Mechelen tijdens de openingsuren.

  • als je hebt gekozen voor het lange traject, schrijf je je in voor alle drie de sessies rond hetzelfde thema. Denk er dus aan om je voor elke sessie apart in te schrijven.
  • als je gekozen hebt voor het korte traject, kan je je voor 5 sessies naar keuze inschrijven. Dan hoef je niet alle sessies binnen hetzelfde thema te volgen.
  • De dag waarop je deze sessies volgt, kan variëren tussen woensdag en donderdag. Dit mag je kiezen zoals het jou best uitkomt.

Deze groepssessie wordt gegeven door Maaike Goovaerts. Ze nam deel aan de vorige reeks Knapp-groepssessies. Als ‘labomoment’ zal ze deze sessie begeleiden. Het is een extra sessie om de opgedane inzichten van de voorbije sessies van het thema ‘veiligheid’ beter te kunnen integreren in je leven:

Het onzichtbare zichtbaar maken

We maken het onzichtbare zichtbaar met allerhande materialen die ter beschikking gesteld worden. Dat kunnen houten poppetje, stenen, kraaltjes, ringen, enz zijn, maar bij uitbreiding kan werkelijk alles gebruikt worden, tot de kamerplanten en het meubilair toe. Deze materialen worden symbool gemaakt voor onszelf en wat er in ons leeft. Dat kan gaan over een drempel, gevoelens, emoties, situaties, relaties, wensen, verlangens, een vol hoofd, een gebeurtenis en meer. 

Door ze buiten onszelf te brengen en visueel te maken, krijgen we letterlijk een nieuwe kijk. Uit het hoofd, in het voelen.

Je hoeft er dan niet per sé (alleen maar) over te praten, je maakt het ook tastbaar en zichtbaar. 

Daardoor creëer je een nieuw perspectief. 

En verandering van perspectief, biedt perspectief…

Waar mag ik mij aan verwachten?

We komen BlinkOutgewijs even aan en daarna volgt een kort inleidend gesprekje om verbinding te creëren. Vervolgens ga je zelf aan de slag met de materialen en zet je je eigen materiaalopstelling neer. Dit is geen quick-fix, wél een uitnodiging om uit het hoofd te komen, in het voelen. Een proces van bewustwording op gang te brengen, vanuit je eigen-wijsheid.  

De duur van een sessie is variabel ( min 1 uur, max 2 uur … ) afhankelijk van het proces dat zich ontvouwt. 

Alles wordt voorzien, je hoeft zelf niets mee te brengen.

 

 

Datum

donderdag 06 jul 2023
Voorbij

Tijd

13:00 - 15:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Maaike Goovaerts
Email
moc.liamtoh@nezewletrowteh

Bijkomende Organisatoren

Emma van BlinkOut
Emma van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@amme
Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil
QR code