Tussentijd 2020

‘Tussentijd’, de tijd tussen Kerst & Nieuw, waarbij niemand weet welke dag het is, of de post werkt, de winkels open zijn en of de vuilniskar wel komt, waar alle reguliere planning ‘er van tussen’ valt.
Van 14 tot 29 december presenteerden we een gevarieerd programma dat inspireerde tot verbinding en ontmoeting.

Hier vind je enkele impressies van onze verschillende activiteiten terugvinden.

Impressie activiteit ‘De KUNST van het VERBINDEN’ – 17 december 2020
BlinkOut – een plek waar kwetsbaarheid kan en mag – heeft ook een eindeloze poel aan creatief talent en dat wilden we met deze activiteit in de spotlight zetten. Want mensen zijn zoveel MEER dan enkel hun kwetsbaarheid.

Met ‘de KUNST van het VERBINDEN’ hebben we ons licht laten schijnen op 8 kunstenaars die hun plekje hebben gevonden in
BlinkOut. Elk hebben ze hun eigen medium, hun eigen manier, hun eigen ideeën om te verbinden in een dialoog rond kunst.

Hieronder kun je nog eens horen wat de kunstenaars te zeggen hebben over
hun werk en de relatie ervan met verbinden. Voor wie het gemist heeft, voor wie het nog eens wilt nagenieten.

ANNELEEN DE WALSCHE

“Kunst is jezelf een spiegel voorhouden die je de kans geeft jezelf terug te zien en anders naar mensen te kijken. Het biedt de kans om emoties en kwetsbaarheden te tonen en die te uiten naar de buitenwereld. Kunst biedt een houvast in de reis naar zelfliefde.

Neem gerust een kijkje op mijn website voor méér van mij.”

SARAH HUYGHE 

Vertrekkend van uit een ‘collectief archief’ kunnen beelden diep raken. Door het gebruik van elementen die diep menselijk zijn kan iedereen er iets vanmaken. In de tekeningen van Sarah Huyghe staan de verschillende elementen in verbinding, maar leven ze toch op zichzelf.

LOU MECHRAOUI

“De banale zaken in het leven is wat ons verbindt. Zoals het bijten in een tomaat en al dan niet morsen. Het zijn die kleine zaken waarin mensen één zijn.”

SARAH VAN EETVELDE

“Kunnen verbinden met de ander is wat ons “mens” maakt. Als mens bestaan we in de ogen van de ander. Voor mij voelt het belangrijk om hierbij steeds te vertrekken vanuit mezelf, van wat op dit moment binnenin mij aanwezig is. Op die manier kan verbinding met de ander een ruimte van begrip en verruiming van mezelf worden. Mijn gedichten zijn een stem voor als het niet lukt om gevoelens zomaar te uiten. Graag meer lezen? Welkom op deze site!”

KIM NOLLET

“De verbinding met de natuur laat ons toe te zoeken naar onze grenzen en onze ware zelf. De natuur oordeelt niet en laat je veilig voelen. Ze is een metgezel in de reis van het leven.”

DOAZ

“Alle vormen van kunst zijn een vorm van storytelling. Ze starten een conversatie. Door het maken van kunst kunnen mensen tijd maken en een context creëren waarin ze echt naar zichzelf luisteren en kunnen ontdekken wat gedeeld wil worden.”

Bekijk hier een filmpje over ‘4 years of Doaz’.

MARLEEN AUMAN

“We zoeken als mens verbinding, zowel met zichzelf als met de ander. Door woorden kunnen we mensen steunen en tonen dat er ook aan hen gedacht is. Met woorden doen we wat fysiek soms niet lukt.”

MELANIE DE MUNCK

“Als woorden tekort schieten ga je op zoek naar een andere manier van delen. Je maakt beelden met je handen die voor jou je eerlijkste stem zijn. Zij gidsen je naar de ander.”