We doen het niet alleen

BlinkOut zou BlinkOut niet zijn zonder warme en oprechte steun. In alles wat we doen, gaan wij in verbinding. Met onze vrijwilligers, met onze ‘kLinkers, met ons team… Maar ook onze (samenwerkings)partners zetten we graag in de kijker. We Blinken nóg meer door hen.

Het mag dus gezegd worden: We zijn fantastisch fier dat we deze weg reeds hebben afgelegd. Want een partnerschap leven inblazen en een samenwerkingsverband creëren gaat niet over één nacht ijs. Bedankt aan elk van hen, voor de onvoorwaardelijke BlinkSteun in al zijn vormen, kleuren en maten. 

Merci!

Dagelijks worden onze mooie ruimtes in ons BlinkHuis gebruikt voor individuele sessies en groepssessies. Het BlinkHuis is ons eerste voorbeeldhuis, waarin we aantonen dat ondernemen op eigen ritme, in alle rust werkend, een uitzonderlijke voedingsbodem is voor succes. Een organisatie in hun eigen kracht zetten, dat is wat telt.

Onderstaande ruimtegebruikers maken reeds frequent gebruik van ons prachtig herenhuis en konden we met onze unieke insteek inspireren om hun ding te doen:

Het Kiesbureau helpt slimme, snelle, creatieve mensen kiezen voor wat ze echt willen. We coachen hoger begaafden die worstelen met (teveel) keuzemogelijkheden in studie, werk of levensloop. Individueel of in groep krijg je weer zicht op je eigen handleiding en versterk je je focus, creativiteit en besluitvaardigheid.

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen en dit in een lokaal netwerk. Via een waardering in de vorm van punten maakt iedereen gebruik van dit netwerk. We ruilen diensten en spullen en helpen elkaar  zo verder. Ieder van ons heeft een talent. En met dit talent help je iemand anders in je buurt.

Werk je graag in de tuin, ken je veel van computers of doe je graag herstellingswerk? LETS is overal. Je vindt zeker en vast iets wat jij kan aanbieden en waar je hulp bij kan gebruiken. 

Bij LETS helpen we elkaar verder en dragen we zorg voor elkaar en het milieu. 

Het is heel belangrijk om te weten dat je nooit alleen bent met het verlies van een dierbare. Bij Missing You zijn er heel wat andere kinderen, jongeren of jongvolwassenen die, net als jou, een verlies met zich meedragen en die jou graag helpen om zo’n pijnlijke gebeurtenis te verwerken en een plaats te geven.

Op de website van Missing You kan je heel wat zaken vinden die jou alvast kunnen helpen om om te gaan met jouw verlies. Neem zeker een kijkje en weet dat je altijd bij ons terecht kan wanneer je met vragen blijft zitten.

Vanuit liefde voor mensen, 
vanuit verwondering voor de intelligentie van jouw lichaam,  
vanuit voelen zonder te willen begrijpen. 
Op die manier wil ik jou aanraken én raken.
In het BlinkHuis doe ik dit maandelijks in de vorm van stoelmassages.
Daarnaast bied ik met evenveel enthousiasme nog andere dingen aan.
Ga maar ‘ns rondneuzen op mijn site. Welkom!

Praktijk Grusonia staat voor ondersteuning bij aanpassen van levensstijl, gezondheid en opvoeding. Aanbod voor volwassenen: relaxatietherapie, voedingsadvies, thema-avonden en psycho-educatie. Aanbod voor kinderen: relaxatietherapie, Shantala-babymassage en opvoedingstips. 

Marieke Uleyn verzorgt in het BlinkHuis voetmassages aan de hand van voetreflexologie. Dit is een unieke methode waarbij reflexgebieden met duim en vingers worden bewerkt. 

Vicky is voedings- en ervaringsdeskundige. Bij haar kan je terecht voor een holistische aanpak van jouw voedingspatroon. Het is haar missie om zaadjes van (lichaams)bewustzijn in zoveel mogelijk harten te planten. Op een toegankelijke en speelse manier zal ze jou inspireren en adviseren om andere keuzes te gaan maken wat je dagelijkse voeding in al zijn aspecten betreft. Geen symptoombestrijding dus, maar een duurzame oplossing van jouw klacht door de oorzaak aan te pakken.

Fanny Verhauwaert adviseert en begeleidt kmo’s en familiebedrijven in processen van groei en opvolging.
Dit vanuit haar eigen ervaring en kennis met een frisse blik en met zeer veel respect voor de eigenheid van jouw bedrijf. Het is haar passie om haar inzichten met andere gedreven ondernemers te delen, als metgezel, met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf zich bevindt.

De Diversiteitsacademie (Marijke Cornelis) leert leidinggevenden, beleidsmedewerkers en hr-managers de stap-voor-stapmethoden om verbinding in diversiteit te maken en een D&I strategie te implementeren gericht op groei. Zo halen ze de beste resultaten met een team van tevreden medewerkers.

Boek van mijn Leven schrijft jouw verhaal of dat van je bedrijf op. Daarnaast helpt Eveline Coppin je graag bij het neerpennen van je biografie, onder meer via workshops en schrijfcoaching. Ze maakt ook met plezier jouw tekst op in boekvorm. Met ‘Wat ik nog zeggen wou’ focust Eveline zich op geestelijke nalatenschappen voor wie niet lang meer te leven heeft. Je blikt samen terug op je leven, maar kijkt ook vooruit naar wat komt. Door taal te zoeken verliest je pijn immers aan kracht. Je woorden worden verwerkt in een magnifieke en blijvende herinnering: een boek met foto’s. Download gratis het Voor altijd verbonden-schrijfwerkboek om de betekenis van een relatie met een dierbare onder woorden te brengen op www.watiknogzeggenwou.be.

‘Op verhaal komen’ (Adinda Verbanck) biedt jou een beschutte plek om mild en moedig in de diepte te kijken, naar wie je zelf bent, op welke manier je je verbonden voelt met de mensen om je heen en met je eigen verhaal. Wat ook je hart, je lijf of je gedachten beroert, je bent welkom. Er is een ruim aanbod zodat we gericht kunnen afstemmen op wat jij nu nodig hebt: een ondersteunend gesprek, relatietherapie, sprookjestherapie, opstellingenwerk, innerlijke reis, emotionele & relationele ondersteuning rondom (on)vruchtbaarheid-zwangerschap-geboorte-nieuw ouderschap. 

Human Garden (Nathalie De Neve) is een coachingtuin voor menselijk welzijn. Hier kun je terecht voor individuele gesprekken of groepssessies. Mogelijk online via videocall, maar ook face-to-face in een coachingruimte of bij een walk & talk.

Hoogbloeier helpt hoogbegaafden (weer) gelukkig te worden. Dat is in een notendop waarvoor wij staan. Eén zin, die onze hele werking en missie samenvat.

Karine coacht hoger begaafde volwassenen, die worstelen met te veel keuzemogelijkheden in studie, werk of levensloop. Individueel of in groep krijg je zicht op je eigen handleiding en versterk je je focus, creativiteit en besluitvaardigheid.

ResetT haalt het beste naar boven bij mensen die zich “anders” voelen. 
 
Vanuit een positieve mindset en het verleggen van je grenzen krijg je terug zelfvertrouwen, energie en toekomstperspectief! 
De wandelcoaching en het op reis zijn met gelijkgestemden geeft je innerlijke rust. 
 
Liesbet Joris, oplossingsgericht coach, gespecialiseerd in (hoog)begaafdheid, autisme (Asperger) en hoogsensitiviteit neemt jou letterlijk mee uit de context op weg naar jouw pad.

Elke  mens is uniek, dus elke begeleiding is dat ook.  Met Dialogen wil ik zo goed mogelijk inspelen op elke unieke vraag. 

Dialogen met focus op je loopbaan.

Dialogen over centrale thema’s binnen jouw gezin en / of familie. 

De rode draden vinden in patronen die je ziet terugkomen in je leven of in jouw familiegeschiedenis.

Jezelf bewust maken van je krachten, waarden en noden in relatie met de betekenisvolle personen rondom jou.

Ik ben Julie Verstraete, in dialoog met jou en je omgeving.

Rachida Ouchoukout haalt op een intuïtieve en doordachte manier jouw talenten naar boven. Wat je onbewust weet en voelt, kleuren we weer in. Op die manier verscherpen we je passie en je loopbaanfocus.

Elk lichaam is uniek en het doel van Jamal is om uw massage intuïtief aan te passen aan uw behoeften. Zo kan elke massage enkele van zijn favoriete massagetechnieken bevatten die hij in de loop der jaren zich eigen heeft gemaakt.

Wij brengen betekenisvolle dialogen op gang op het niveau van team, individu en organisatie en maken zo moeiteloos samenwerken mogelijk. Wij geloven dat daardoor bezielde organisaties kunnen ontstaan. Net die bezieling is de motor voor duurzaam succes voor mens én organisatie. Wij werken graag op het raakvlaak waar het kraakt en raakt in zijn en doen. 

De zelfhulpgroep ‘Ouders Van een Overleden Kind’ ontstond in 1983. O.V.O.K. wil ouders die een kind verliezen een helpende hand reiken en bijstaan in de verwerking van het immense verdriet. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die ook lotgenoot zijn en weten wat het verlies van een kind betekent. 

Laurens Polfliet is business coach en helpt je bedrijf te groeien. Hij focust zich op leiderschap, de energie met de mensen waarmee je werkt en de cultuur waarin je graag wilt functioneren. Daarnaast neemt hij de bedrijfsstructuur onder de loep om het potentieel van het team echt te benutten. 

De Zuidpoort is een veilige, stimulerende ontmoetingsplek voor mensen met én zonder armoede-ervaring, binnen de wijk Nieuw-Gent. De Zuidpoort investeert in een stevige en kwaliteitsvolle basiswerking die mensen sterker maakt in de strijd tegen armoede.

Marlies Boutens is opruimcoach en psychotherapeute. Het is haar missie om je leven eenvoudiger te maken, weg van stress en chaos. Ze weet hoe belangrijk het is om thuis te komen in een omgeving die rust biedt. Door samen op te ruimen en te organiseren helpt ze jou om die rust en ruimte te creëren. Als opruimcoach help ik je groeien naar een opgeruimd huis en hoofd.

Bij Myriam Deroo kan je terecht voor zowel stress en burn-out coaching als hartcoherentietraining. Beide helpen je omgaan met stress en het heropbouwen van je eigen veerkracht. Het ene helpt je vitaler en gezonder te functioneren via coaching en het andere via ademhalingstechnieken.

Meer Mij geeft advies en begeleiding voor meerbegaafde kinderen, hun ouders en scholen.

Els Gudders is ervaringsdeskundige in hoogbegaafdheid en extra gemotiveerd om met u, uw kind of de school van uw kind aan de slag te gaan.

Ontdek de kracht van zachtheid adhv een sessie Holistic Pulsing. Een beleving waarbij je door zachte wiegbewegingen en aanraking tot diepe ontspanning komt. Terwijl jij, gekleed op een massagetafel ligt, hoef je niets te doen. Je mag tot rust komen en helemaal zijn. Luister naar het gefluister van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen. Ik ont-moet je graag. Warme groet, Caroline

Kono Yo (Marjan Vandenbulcke) staat symbool voor het leven met al zijn ups-and-downs, het hier-en-nu, het voluit leven, het leven op eigen ritme. Hier kan je terecht voor coaching en relatietherapie, massages en taiko.

Leticia Vandemeersche ondervond best wel wat uitdagingen met haar zoon toen hij 5 jaar was. Tot hoogbegaafdheid veel, zo niet alles, verklaarde.

Na lang twijfelen is Leticia hiermee naar de school gestapt om te vragen naar een aangepast lesaanbod. De positieve reactie van de school was verbluffend én zorgde meteen voor rust in het hoofd.

Na opleidingen hierover te hebben gevolgd, startte Leticia in 2018 Oida op om kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden rond hoogbegaafdheid en om opleidingen aan scholen te geven. 

Wij zijn een collectief van gelijkgezinde coaches die vanuit dezelfde waarden aan loopbaanbegeleiding doen. Jij bent de captain, aan het stuur van je loopbaan. Wij de stokers achterop de tandem.
We fietsen een tijdje mee om je te begeleiden als één van je trouwste supporters.

Rein heeft een eigen praktijk waarbij ze vooral als kinder- en relatietolk aan het werk is, naast haar psychologische begeleiding.

Ze heeft heel wat werkervaring opgedaan in het onderwijs en in de hulpverlening. Ze deed persoonlijke ervaring op met diverse psychotherapeutische en spirituele richtingen.

Alles samen kennen haar dierbaren haar als een intelligente, wijze, liefdevolle, hoog-sensitieve naar voortdurende persoonlijke ontwikkeling strevende moeder, grootmoeder, of vriendin. En als een gedreven psychologe die haar hart verloor aan haar prachtige vak.

De weg even kwijt op psychisch en/of emotioneel vlak? Welke richting je ook kiest, je loopt jezelf vast. Of sta je gewoon stil, weet je niet welke kant uit te gaan?

Natuurlijk wil je zo niet verder en wil je je goed voelen. Psychologische begeleiding kan dan een optie zijn. Ik luister naar jouw verhaal en zoeken vanuit jouw krachten naar oplossingen.Jij geeft betekenis aan jouw verhaal.
Ik heb een bijzondere interesse in klachten en problematieken waarmee ‘personen van kleur’, en het bijzonder vrouwen ‘van kleur’, geconfronteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de psychische impact van bijvoorbeeld dagelijks racisme en discriminatie. 

Samenwerkingspartners

We vinden het een verrijking om projecten uit te denken en op poten te zetten met andere fantastische initiatieven. Kennis & expertise en warmte & veiligheid samenbrengen is dé kracht om elkaars visie nog meer naar buiten te dragen.  Onze samenwerkingspartners zijn één voor één initiatieven waar we 100% achterstaan. Hun ideeën en acties zijn waardevol en bevestigend dat mentale gezondheid en kwetsbaarheid de verdiende aandacht krijgt.

Met veel plezier zetten we deze samenwerkingen verder in de toekomst!

Curieus is een progressieve culturele inspiratiefabriek die actief meebouwt aan een solidaire samenleving. We willen mensen de ruimte geven om elkaar te ontmoeten en initiatieven versterken die dat reeds doen.

Curieus is een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs. Lokale helden die onze waarden dag in dag uit uitdragen in hun stad, wijk, straat en eigen biotoop.

Curieus wil deze lokale helden inspireren met geëngageerde projecten. Een portie brainfood die cruciale thema’s op de agenda zet: gelijkheid, duurzaamheid, solidariteit. Oerklassieke waarden die in ons DNA gebakken zitten, maar die we steeds vertalen in verfrissende projecten met een hoek af.  Soms kleine eenvoudige ingrepen, soms ambitieuze evenementen, maar steeds met positieve resultaten.

silenceforpeace is a peace initiative in the midst of increasing tension and stress in the world.

silenceforpeace wants to give silence a role in the public debate.

The language of silence transcends all societies, cultures and religions.

silenceforpeace invites you to sit together in silence.

 

Wil je meer weten over autisme? Heb je vragen over de opvoeding van jouw kind met autisme en hoe je jouw kind in het dagelijkse leven kan ondersteunen? Zoek je gepaste ondersteuning? Wil je andere mensen informeren zodat jouw kind een plaats in onze samenleving krijgt?

Ontdek de antwoorden op deze vragen en nog vele andere op Participate-autisme.be, de website voor iedereen die op zoek is naar duidelijke informatie over autisme.

Breinbrouwerij wil mensen laten sprankelen en hen dichter en bewuster bij zichzelf en elkaar brengen. 
Ze prikkelen mensen, laten hen stilstaan en zetten hen in beweging om ook zelf te gaan brein-brouwen!

Ze doen dit door: 
  • Het ontwerpen en faciliteren van speelse en creatieve interventies 
  • Een aanbod van sensibiliserende en activerende pop-up leeromgevingen 
  • Het faciliteren van constructief escapisme via onze (mobiele) escape games.

Lichtwerk ondersteunt maatwerkbedrijven, de maakindustrie en vormingscentra bij de implementatie van slimme assistieve productietechnologie zoals Light Guide Systems™️ en cobots. Zij zorgen voor advies, infrastructuur én opleiding. Hun innovatieve aanpak en oplossingen zijn toepasbaar in alle sectoren en reguliere bedrijven, als permanente ondersteuning of als training.

VDAB – voluit: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding- is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen.

Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen.
VVA wil onze samenleving motiveren en activeren zodat mensen met autisme en hun omgeving zichzelf kunnen zijn, vertrekkend vanuit hun kwaliteiten en rekening houdend met hun specifieke noden.
Ons ideaal is een samenleving die openstaat voor alle facetten van autisme en waar diversiteit als een meerwaarde wordt ervaren.

GTB – het Gespecialiseerd Team Bemiddeling – helpt mensen met een beperking of gezondheidsprobleem om geschikt werk te vinden en te houden. Daarnaast ondersteunen we ook ondernemers bij de aanwerving en (re)integratie van geschikte medewerkers.

De Federatie betrekt, informeert en vertegenwoordigt het Vlaamse sociaal-cultureel volwassenenwerk en de amateurkunsten. Ze streven naar gedeelde en gedragen standpunten met respect voor ieders eigenheid. Dat doen ze met passie en deskundigheid. Samen met hun leden en partners. 

Financiële partners

Een initatief op poten zetten is één ding. Maar deze partners hebben het voor ons financieel mogelijk gemaakt nog meer te groeien en te bloeien:

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen en dit in een lokaal netwerk. Via een waardering in de vorm van punten maakt iedereen gebruik van dit netwerk. We ruilen diensten en spullen en helpen elkaar  zo verder. Ieder van ons heeft een talent. En met dit talent help je iemand anders in je buurt.

Werk je graag in de tuin, ken je veel van computers of doe je graag herstellingswerk? LETS is overal. Je vindt zeker en vast iets wat jij kan aanbieden en waar je hulp bij kan gebruiken. 

Bij LETS helpen we elkaar verder en dragen we zorg voor elkaar en het milieu. 

Uilenspiegel is een vereniging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid.

PlusVriend ondersteunt vriendschappen bij psychosegevoelige mensen.

Ups en Downs is een vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of depressie én voor hun hun omgeving.

Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen.

Similes is een organisatie van en voor familieleden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Steunpunt Geestelijke Gezondheid verstrekt informatie over geestelijke aandoeningen door patiënten samen te brengen met hulpverleners.

Tele-onthaal: Omdat praten helpt

Depressiehulp geeft informatie, biedt een online zelfhulptool aan en online begeleiding.

Het PAKT bundelt alle info over het aanbod en de initiatieven rond geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen. Dit binnen de regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen.

Prijzen

Erkenningen

We zijn ook best trost op onze ‘awards’ en verkregen prijzen:

2019

Voor de campagne “Toegankelijkheid, iedereen wint” (samenwerking Radio 2 en Inter) dienden we samen met Inge van Miild een idee in voor een betere toegankelijkheid en meer rust in een wereld vol verandering en prikkels.

Heel fier om te kunnen vertellen dat ons idee de Toegankelijkheidsprijs, categorie ‘vrije tijd‘ gewonnen heeft! 

Wat als we onze omgeving zouden kunnen doorweven met ‘Laad-me-met-rustpunten’: luwteplekken of stilteruimten waar mensen tot rust, tot stilstand en tot zichzelf kunnen komen en nieuwe energie kunnen opladen, te midden van alle drukte?

*

In 2019 zijn we ook uitgeroepen door Stad Gent als ‘Duurzame held‘.

Stad Gent gaat op zoek naar lokale helden voor globale doelen. Wij vielen onder de rubriek ‘goede gezondheid en welzijn’ als duurzaam ontwikkelingsdoel. Fier dat wij eruit gekozen zijn! 

Erkend worden, als persoon, zalig. Maar ook als organisatie heeft het je een boost om verder te doen!

2021

Vanaf 2021 zijn we erkent als ‘Sociaal Culturele Volwassenwerking‘ door de Vlaamse Overheid. 

Enerzijds is het een kwaliteitslabel, we voldoen aan de voorwaarden van een Sociaal Culturele Volwassenwerking. Anderzijds krijgen we door deze structurele subsidies de kans om het Blinkverhaal de komende jaren verder uit te dragen. Door deze erkenning kunnen we ambitieus ons ding verder uitbouwen!

2019

In 2019 kregen we de erkenning als ‘autonome vrijwilligersorganisatie‘. Wij hebben bewust gekozen voor een vrijwilligerswerking en zijn heel fier als we hiervoor erkenning krijgen. Voor ons een teken dat we echt goed bezig zijn!

Hey, hoe vind je onze nieuwe website..?
We horen graag je mening!