We doen het niet alleen

BlinkOut zou BlinkOut niet zijn zonder warme en oprechte steun. In alles wat we doen, gaan wij in verbinding. Met onze vrijwilligers, met onze ‘kLinkers, met ons team… Maar ook onze (samenwerkings)partners zetten we graag in de kijker. We Blinken nóg meer door hen.

Het mag dus gezegd worden: We zijn fantastisch fier dat we deze weg reeds hebben afgelegd. Want een partnerschap leven inblazen en een samenwerkingsverband creëren gaat niet over één nacht ijs. Bedankt aan elk van hen, voor de onvoorwaardelijke BlinkSteun in al zijn vormen, kleuren en maten. 

Merci!

Dagelijks worden onze mooie ruimtes in ons BlinkHuis gebruikt voor individuele sessies en groepssessies. Het BlinkHuis is ons eerste voorbeeldhuis, waarin we aantonen dat ondernemen op eigen ritme, in alle rust werkend, een uitzonderlijke voedingsbodem is voor succes. Een organisatie in hun eigen kracht zetten, dat is wat telt.

Onderstaande ruimtegebruikers maken reeds frequent gebruik van ons prachtig herenhuis en konden  we met onze unieke insteek inspireren om hun ding te doen:

 

Het Kiesbureau helpt slimme, snelle, creatieve mensen kiezen voor wat ze echt willen. We coachen hoger begaafden die worstelen met (teveel) keuzemogelijkheden in studie, werk of levensloop. Individueel of in groep krijg je weer zicht op je eigen handleiding en versterk je je focus, creativiteit en besluitvaardigheid.

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen en dit in een lokaal netwerk. Via een waardering in de vorm van punten maakt iedereen gebruik van dit netwerk. We ruilen diensten en spullen en helpen elkaar  zo verder. Ieder van ons heeft een talent. En met dit talent help je iemand anders in je buurt.

Werk je graag in de tuin, ken je veel van computers of doe je graag herstellingswerk? LETS is overal. Je vindt zeker en vast iets wat jij kan aanbieden en waar je hulp bij kan gebruiken. 

Bij LETS helpen we elkaar verder en dragen we zorg voor elkaar en het milieu. 

Het is heel belangrijk om te weten dat je nooit alleen bent met het verlies van een dierbare. Bij Missing You zijn er heel wat andere kinderen, jongeren of jongvolwassenen die, net als jou, een verlies met zich meedragen en die jou graag helpen om zo’n pijnlijke gebeurtenis te verwerken en een plaats te geven.

Op de website van Missing You kan je heel wat zaken vinden die jou alvast kunnen helpen om om te gaan met jouw verlies. Neem zeker een kijkje en weet dat je altijd bij ons terecht kan wanneer je met vragen blijft zitten.

Bij Kristel van Handen Helen stroomt het Leven niet als één rechte rivier, maar als een stroom met vele zijstromen. Ook haar werk toont zich daarom in vele vormen. Wél is er telkens die duidelijke ene stroom waaruit alles vertrekt: het Leven met de grote L en mijn verlangen om jou daarin meer bewustzijn te brengen.

Grusonia’s Huis Van Verandering staat voor ondersteuning bij aanpassen van levensstijl, gezondheid en opvoeding. Aanbod voor volwassenen: relaxatietherapie, voedingsadvies, thema-avonden en psycho-educatie. Aanbod voor kinderen: relaxatietherapie, Shantala-babymassage en opvoedingstips. 

Marieke Uleyn verzorgt in het BlinkHuis voetmassages aan de hand van voetreflexologie. Dit is een unieke methode waarbij reflexgebieden met duim en vingers worden bewerkt. 

Bij Smaakmaker (Vicky Buyle) kun je terecht voor een persoonlijke aanpak van jouw eetpatroon. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat laat zich zeker ook op het vlak van voeding duidelijk merken. Dit vraagt dan ook niet om symptoombestrijding, maar om een duurzame oplossing van jouw klacht door de oorzaak aan te passen.

Fanny Verhauwaert adviseert en begeleidt KMO’s en familiebedrijven in processen van groei, overname en opvolging.
Dit vanuit haar eigen ervaring en kennis met een frisse blik en met zeer veel respect voor de eigenheid van jouw bedrijf. Het is haar passie om haar inzichten met andere gedreven ondernemers te delen, als metgezel, met respect voor jou en de fase waarin je bedrijf zich bevindt.

Op verhaal komen (Adinda Verbanck) ondersteunt mensen om de verbinding met hun levensverhaal te verdiepen. Dat kan op vele manieren: een verdiepend gesprek, een reis naar de wijsheid van je onderbewuste, dieptewerk met sprookjes, debriefen voor professionelen, workshops, een vertel-verstelmoment… 

Boek van mijn leven (Eveline Coppin) schrijft met en voor jou een boek dat bestaat uit thema’s die je zelf kiest. Je kunt inspiratie opdoen op de site, maar ook eigen onderwerpen aandragen, zoals reizen, hobby’s, opvoeding of spiritualiteit.

De Diversiteitsacademie (Marijke Cornelis) leert leidinggevenden, beleidsmedewerkers en hr-managers de stap-voor-stapmethoden om verbinding in diversiteit te maken en een D&I strategie te implementeren gericht op groei. Zo halen ze de beste resultaten met een team van tevreden medewerkers.

Human Garden (Nathalie De Neve) is een coachingtuin voor menselijk welzijn. Hier kun je terecht voor individuele gesprekken of groepssessies. Mogelijk online via videocall, maar ook face-to-face in een coachingruimte of bij een walk & talk.

Hoogbloeier helpt hoogbegaafden (weer) gelukkig te worden. Dat is in een notendop waarvoor wij staan. Eén zin, die onze hele werking en missie samenvat.

Karine coacht hoger begaafde volwassenen, die worstelen met te veel keuzemogelijkheden in studie, werk of levensloop. Individueel of in groep krijg je zicht op je eigen handleiding en versterk je je focus, creativiteit en besluitvaardigheid.

Rachida Ouchoukout haalt op een intuïtieve en doordachte manier jouw talenten naar boven. Wat je onbewust weet en voelt, kleuren we weer in. Op die manier verscherpen we je passie en je loopbaanfocus.

Dialogen (Julie Verstraete) over je loopbaan (al dan niet met cheques i.s.m. Pygmalion), je persoonlijke groei in samenwerking met je betekenisvolle anderen, je hulpbronnen en je team.

ResetT wil zoveel mogelijk mensen op weg zetten door uit de context te stappen en vanuit een positieve mindset op zoek te gaan naar perspectieven. Voor sommigen is daar de wandelcoaching voor nodig, voor anderen volstaat het om met gelijkgestemden op pad te kunnen gaan.

Elk lichaam is uniek en het doel van Jamal is om uw massage intuïtief aan te passen aan uw behoeften. Zo kan elke massage enkele van zijn favoriete massagetechnieken bevatten die hij in de loop der jaren zich eigen heeft gemaakt.

Wij brengen betekenisvolle dialogen op gang op het niveau van team, individu en organisatie en maken zo moeiteloos samenwerken mogelijk. Wij geloven dat daardoor bezielde organisaties kunnen ontstaan. Net die bezieling is de motor voor duurzaam succes voor mens én organisatie. Wij werken graag op het raakvlaak waar het kraakt en raakt in zijn en doen. 

De Zuidpoort is een veilige, stimulerende ontmoetingsplek voor mensen met én zonder armoede-ervaring, binnen de wijk Nieuw-Gent. De Zuidpoort investeert in een stevige en kwaliteitsvolle basiswerking die mensen sterker maakt in de strijd tegen armoede.

De zelfhulpgroep ‘Ouders Van een Overleden Kind’ ontstond in 1983. O.V.O.K. wil ouders die een kind verliezen een helpende hand reiken en bijstaan in de verwerking van het immense verdriet. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die ook lotgenoot zijn en weten wat het verlies van een kind betekent. 

Laurens Polfliet is business coach en helpt je bedrijf te groeien. Hij focust zich op leiderschap, de energie met de mensen waarmee je werkt en de cultuur waarin je graag functioneren. Daarnaast neemt hij de bedrijfsstructuur onder de loep om het potentieel van het team echt te benutten. 

Marlies Boutens is pruimcoach en psychotherapeute. Het is haar missie om je leven eenvoudiger te maken, weg van stress en chaos. Ze weet hoe belangrijk het is om thuis te komen in een omgeving die rust biedt. Door samen op te ruimen en te organiseren helpt ze jou om die rust en ruimte te creëren. Als opruimcoach help ik je groeien naar een opgeruimd huis en hoofd.

Bij Myriam Deroo kan je terecht voor zowel stress en burn-out coaching als hartcoherentietraining. Beide helpen je omgaan met stress en het heropbouwen van je eigen veerkracht. Het ene helpt je vitaler en gezonder te functioneren via coaching en het andere via ademhalingstechnieken.

Kono Yo (Marjan Vandenbulcke) staat symbool voor het leven met al zijn ups-and-downs, het hier-en-nu, het voluit leven, het leven op eigen ritme. Hier kan je terecht voor coaching en relatietherapie, massages en taiko.

Caroline Steensels, de vrouw achter Mola Movado, een praktijk voor ontspanning, groei en zelfontplooiing. Mola Movado is gegroeid uit een passie voor mensen, de zachtheid en veiligheid waar mensen naar op zoek zijn en de nood aan een plek om tot rust te komen. Even onthaasten in deze drukke tijden, niet enkel met je hoofd maar ook met je lichaam. Het is fijn mensen op een zachte manier (terug) in beweging te brengen en bewust te maken van hun eigen kracht. 

Just Flowing leert je ontspanning, meditatie en persoonlijke organisatie. Groepslessen en workshops Zhineng Qigong, qi therapie, coaching en energetische healing.

Samenwerkingspartners

We vinden het een verrijking om projecten uit te denken en op poten te zetten met andere fantastische initiatieven. Kennis & expertise en warmte & veiligheid samenbrengen is dé kracht om elkaars visie nog meer naar buiten te dragen.  Onze samenwerkingspartners zijn één voor één initiatieven waar we 100% achterstaan. Hun ideeën en acties zijn waardevol en bevestigend dat mentale gezondheid en kwetsbaarheid de verdiende aandacht krijgt.

Met veel plezier zetten we deze samenwerkingen verder in de toekomst!

Curieus is een progressieve culturele inspiratiefabriek die actief meebouwt aan een solidaire samenleving. We willen mensen de ruimte geven om elkaar te ontmoeten en initiatieven versterken die dat reeds doen.

Curieus is een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs. Lokale helden die onze waarden dag in dag uit uitdragen in hun stad, wijk, straat en eigen biotoop.

Curieus wil deze lokale helden inspireren met geëngageerde projecten. Een portie brainfood die cruciale thema’s op de agenda zet: gelijkheid, duurzaamheid, solidariteit. Oerklassieke waarden die in ons DNA gebakken zitten, maar die we steeds vertalen in verfrissende projecten met een hoek af.  Soms kleine eenvoudige ingrepen, soms ambitieuze evenementen, maar steeds met positieve resultaten.

silenceforpeace is a peace initiative in the midst of increasing tension and stress in the world.

silenceforpeace wants to give silence a role in the public debate.

The language of silence transcends all societies, cultures and religions.

silenceforpeace invites you to sit together in silence.

 

Wil je meer weten over autisme? Heb je vragen over de opvoeding van jouw kind met autisme en hoe je jouw kind in het dagelijkse leven kan ondersteunen? Zoek je gepaste ondersteuning? Wil je andere mensen informeren zodat jouw kind een plaats in onze samenleving krijgt?

Ontdek de antwoorden op deze vragen en nog vele andere op Participate-autisme.be, de website voor iedereen die op zoek is naar duidelijke informatie over autisme.

Lichtwerk ondersteunt maatwerkbedrijven, de maakindustrie en vormingscentra bij de implementatie van slimme assistieve productietechnologie zoals Light Guide Systems™️ en cobots. Zij zorgen voor advies, infrastructuur én opleiding. Hun innovatieve aanpak en oplossingen zijn toepasbaar in alle sectoren en reguliere bedrijven, als permanente ondersteuning of als training.

Breinbrouwerij wil mensen laten sprankelen en hen dichter en bewuster bij zichzelf en elkaar brengen. 
Ze prikkelen mensen, laten hen stilstaan en zetten hen in beweging om ook zelf te gaan brein-brouwen!

Ze doen dit door: 
  • Het ontwerpen en faciliteren van speelse en creatieve interventies 
  • Een aanbod van sensibiliserende en activerende pop-up leeromgevingen 
  • Het faciliteren van constructief escapisme via onze (mobiele) escape games.

VDAB – voluit: Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding- is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen.

Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen.
VVA wil onze samenleving motiveren en activeren zodat mensen met autisme en hun omgeving zichzelf kunnen zijn, vertrekkend vanuit hun kwaliteiten en rekening houdend met hun specifieke noden.
Ons ideaal is een samenleving die openstaat voor alle facetten van autisme en waar diversiteit als een meerwaarde wordt ervaren.

GTB – het Gespecialiseerd Team Bemiddeling – helpt mensen met een beperking of gezondheidsprobleem om geschikt werk te vinden en te houden. Daarnaast ondersteunen we ook ondernemers bij de aanwerving en (re)integratie van geschikte medewerkers.

Financiële partners

Een initatief op poten zetten is één ding. Maar deze partners hebben het voor ons financieel mogelijk gemaakt nog meer te groeien en te bloeien:

Moet er hier iets komen?

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen en dit in een lokaal netwerk. Via een waardering in de vorm van punten maakt iedereen gebruik van dit netwerk. We ruilen diensten en spullen en helpen elkaar  zo verder. Ieder van ons heeft een talent. En met dit talent help je iemand anders in je buurt.

Werk je graag in de tuin, ken je veel van computers of doe je graag herstellingswerk? LETS is overal. Je vindt zeker en vast iets wat jij kan aanbieden en waar je hulp bij kan gebruiken. 

Bij LETS helpen we elkaar verder en dragen we zorg voor elkaar en het milieu. 

Uilenspiegel is een vereniging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid.

PlusVriend ondersteunt vriendschappen bij psychosegevoelige mensen.

Ups en Downs is een vereniging voor personen met een bipolaire stoornis of depressie én voor hun hun omgeving.

Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen.

Similes is een organisatie van en voor familieleden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Steunpunt Geestlijke Gezondheid verstrekt informatie over geestelijke aandoeningen door patiënten samen te brengen met hulpverleners.

Tele-onthaal: Omdat praten helpt

Depressiehulp geeft informatie, biedt een online zelfhulptool aan en online begeleiding.

Prijzen en erkenningen

BlinkOut is lid van...

We zijn ook best trost op onze ‘awards’ en verkregen erkenningen:

2021

Vanaf 2021 krijgen we de erkenning ‘Sociaal Culturele Volwassenwerking’. Deze wordt door Vlaamse Overheid verkregen. 

2019  zijn dit prijzen? meer info nodig

Radio 2 en Inter: Toegankelijkheidsprijs categorie ‘vrije tijd’

Duurzame held 2019 stad gent

erkenning autonome vrijwilligersorganisatie

Hey, hoe vind je onze nieuwe website..?
We horen graag je mening!