Op de radio!

BlinkHalte op de Pepwalk met Madam Bakster

BlinkOut is een halte op de Pepwalk van Madam Bakster. Een veerkrachtige wandeling door de binnenstad.  BlinkOut wil de wereld mooier maken en vertrekt daarvoor vanuit de expertise van mensen die onzichtbare drempels ervaren. Overprikkeling is één van de drempels. We laten jou als bezoeker graag even drijven op de stilte in dit podcaststukje:

2 februari 2021
An mocht het tijdens het programma ‘Wijs’ op Radio2 hebben over Stilte. Is het voor jou een vloek of een zegen? Wij vinden het broodnodig om even tot jezelf te komen, tot rust… Om daarna weer de dag in te duiken. An vertelt het zó schoon! Inspirerende woorden en dus interessant luistervoer. 

Herbeluister het fragment hier.

De Spiegel – Een ruimte voor verstilling midden in de stad
Kwartaal 1 – 2021 

An Dours vertelt: ‘Een vrijwilliger zei eens – en ik vond dat heel mooi gezegd: ‘Je hoeft hier je kwetsbaarheid niet uit te leggen; je mag hier gewoon kwetsbaar zijn. Je hoeft geen oplossing te vinden voor wat misloopt; het mag gewoon eens mis zijn. Ze vragen je hier niet uit, maar als je zelf iets wil delen, dan mag je dat ook altijd!’ En ik denk dat dit het verschil is met andere plekken waar mensen op hun verhaal kunnen komen: bij ons gaat het om het gesprek en het te kunnen delen.”

Lees het hier!

De Standaard – Stilte, hier wordt gefeest
19 juli 2019

Feesten en rusten: ze horen bij elkaar als yin en yang. Dit jaar willen zelfs de notoir hedonistische bezoekers van de Gentse Feesten beide combineren. Desnoods met een ‘touchdown’ in een stiltekamer.

Lees artikel online

Autisme Centraal – Als de rook om je hoofd is verdwenen
Februari 2018

De legendarische tekst van Boudewijn De Groot ‘Als de rook om je hoofd is verdwenen’ beschrijft perfect wat de stiltekamer op de vijfde verdieping van NEST (de verzamelnaam voor een groep creatieve pop-ups in de oude stadsbibliotheek van Gent) met een mens doet. Ken oase van rust, een stopbord voor de razende stroom van prikkels die in een stad en in de steeds drukkere samenleving op je afkomen, een plek om de batterijen weer op te laden, een plek die zo broodnodig blijkt voor mensen met en zonder autisme die de oneindige informatiestroom even willen pauzeren.

Bekijk artikel (pdf)