Workshop ‘Tijd met en bij jezelf: Focussend luisteren naar dat wat er is.’

Deze workshop wordt gegeven door Bie Draulans, beeldend therapeute en focustrainer,  in kader van de Veerkrachtweek.

Thema van de workshop:

Focussen is een eenvoudige manier om tijd te nemen en stil te staan bij dat wat vaag en dikwijls nog zonder woorden in je voelbaar is.

Door rustig in het nu te komen en met een milde nieuwsgierigheid aandachtig te zijn voor wat er in jezelf op te merken is, hoe klein ook, kan dit iets zich ontplooien. Op die manier maak je een vriendelijke ruimte waarin je jezelf verkent op een wijze die anders is dan je gewoon bent. Je komt bij een weten over jezelf waar je met je denken niet kunt bijkomen. Het is een weten dat in je lichaam opgeslagen is, vanuit je ervaring.

Wat ga je doen:

Je gaat oefenen om zo goed als mogelijk gegrond in het nu te zijn.

Je gaat ervaring opdoen om de subtiele signalen van je lichaam over iets op te merken in jezelf en er ruimte en tijd voor te maken.

Er zullen oefeningen zijn om te ontdekken wat jouw eigen stijl is om veilig naar jezelf te kijken. Je gaat open en nieuwsgierig gebieden in jezelf verkennen waarvan je weet dat ze er al lang zijn én waar je weinig over kunt vertellen omdat het allemaal zo vaag, mistig, onduidelijk, …. Is.

Er zullen momenten zijn om te spelen en om stil te zijn. Om met elkaar te oefenen, om in stilte alleen te focussen of met een partner. En om ervaringen uit te wisselen over wat de dag bracht. Zodat je tijd vindt om in jezelf te luisteren naar dat wat je aandacht wilt.

 

Praktisch:

Deze workshop gaat op 09/02 door In BlinkHuis Mechelen, Tichelrij 7

De workshop start om 13u. Je bent welkom vanaf 12.30u om te landen, rust te vinden in de stiltekamern je op te warmen bij een kop koffie/thee.

Datum

donderdag 09 feb 2023
Verlopen!

Tijd

13:00 - 16:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Bie
Email
eb.tenyks@b.snaluard

Bijkomende Organisatoren

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil