Workshop: Samen verbinden in stilte

In stilte in verbinding komen met jezelf. Samen genieten van het stil zijn. Laat je gedachten eens op de loop gaan want dat is oké. Onze gedachten zijn er en dat mag. Er zijn geen verkeerde gedachten, het zijn onze reacties op die gedachten die ons ik-zijn verwoorden.

Tijdens deze sessie worden er enkele ademhalingsoefeningen beoefend die je mee kan nemen naar huis voor als het even te veel wordt. Tijdens meditatiesessies leer je te ontspannen en één te worden met jezelf. De sessie gaat volledig door in stilte. Het zal enkel de stem zijn van stagiaire Stephanie die je hoort. Op het einde voorzien we een momentje waarbij jij je gevoel kan vertellen. Hoe was het voor jou om anderhalf uur stil te zijn?

De sessie wordt gegeven door Stephanie en Liesbet. Stephanie studeert toegepaste psychologie en is stagiaire bij BlinkOut.

Over Stephanie:

“Als student in de toegepaste psychologie wil ik de mensen leren om met vrede naar zichzelf te leren kijken. Ik hou ervan om de mens in verbinding te brengen met elkaar, maar zeker ook met zichzelf. In de drukte van vandaag zijn we het gewoon om altijd bezig te zijn. Als sociaal wezen hebben we de behoefte om samen te zijn, maar soms doet het ook deugd om samen in stilte te kunnen zijn. Gewoon weten dat je niet alleen bent. Ik denk dat we niet altijd hoeven te praten over ons gevoel om ons beter te voelen. Dat het overbodig is, is ook zeker niet het geval. Praten is nodig om elkaar beter te kunnen begrijpen, om jezelf beter te kunnen begrijpen.”

Datum

woensdag 14 feb 2024
Voorbij

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil
QR code