Workshop ‘helend schrijven’

Dit is een workshop in het kader van Meelevend Mechelen, een troostend najaarsprogramma van Stad Mechelen en partners rond de thema’s rouw en verlies. 


Praten over rouw en verlies is niet altijd makkelijk. Misschien zwijg je in de hoop dat die gevoelens zo verdwijnen. Of misschien wil je wel praten, maar kan je de juiste woorden niet vinden. Als het niet lukt om te praten, kan schrijven je helpen om op een creatieve manier aandacht te geven aan wat je voelt.

In deze workshop leer je wat schrijven voor jou kan betekenen in je rouwproces. Je krijgt uiteenlopende schrijfopdrachten die je helpen om stil te staan bij wat is geweest en je blik te richten op de toekomst. Zo kan schrijven helpen om een nieuw evenwicht te vinden.

Wat kan je verwachten van deze workshop?

  • Kort theoretisch kader, gebaseerd op het werk van Nathalie Goldberg, Geertje Couwenberg en J.W. Pennebaker
  • Schrijfoefeningen en uitwisseling over het schrijven zelf en wat het met je doet (niet voorlezen!)
  • De workshop duurt 4u + halfuur middagpauze
  • Breng je boterhammen mee. BlinkOut zorgt voor soep, koffie en thee

Voor wie?

Voor iedereen, alle leeftijden, geen voorkennis nodig.

Begeleiding

Deze workshop wordt begeleid door Emke Dierickx.

“Ik ben docente Sociaal Werk bij Odisee en schreef het kinderboek Altijd grote zus, over rouw na zwangerschapsverlies. Schrijven is voor mij niet alleen een creatieve uitlaatklep, het geeft ook houvast op moeilijke momenten. In mijn schrijfworkshops toon ik hoe je via schrijven woorden kan vinden voor emoties en tot meer zelfinzicht kan komen.  

Ik ben zelf sociaal cultureel werker en geen therapeute. In functie van deze  workshop volgde ik wel een bijscholingstraject rond rouw en verlies bij Saskia Saelens aan de Arteveldehogeschool. Dat maakt het mogelijk om intense emoties op te vangen en eventueel te kaderen. Indien nodig verwijs ik door naar professionele rouwtherapeuten.”

Uitverkocht!

Datum

zaterdag 18 nov 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 14:30

Meer Info

Meer laden

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil