Workshop 2 ‘Polyphony’

Deze workshop is een onderdeel van een reeks. Deze worden begeleid door door theatermaker, dichter en filmmaker Nitish Bhardwaj. Ze leiden tot een toonmoment, dat samen met alle deelnemers gespeeld zal worden tijdens KoMaan! op zaterdag 26 augustus in BlinkHuis Mechelen.
Deze workshops worden gratis aangeboden, en gaan telkens door in BlinkHuis Mechelen. Heb je workshop 1 gemist? Geen nood, het is ook mogelijk om enkel workshops 2,3 en 4 te volgen, die dan telkens een uurtje langer duren voor jou (14-17u).
Deze vier workshops gaan door op:
-WS 1: dinsdag 1 augustus 14-16h
-WS 2: maandag 7 augustus 14-16h
-WS 3: zondag 13 augustus 14-16h
-WS 4: maandag 21 augustus 14-16h
-repetitie: vrijdag 25 augustus (uur samen af te spreken)
Wil je hier graag aan deelnemen? Stuur een mail naar Nitish via zijn e-mail moc.liamg@anaujivak
Wat?
“Het kernconcept van ‘Polyfonie’ zoals de naam al doet vermoeden, is een diversiteit aan standpunten en stemmen die tegelijkertijd een verhaal creëren. Elke deelnemer kiest zijn eigen medium waarin hij zijn stem wil uiten. Ik combineer de verhalen als parels in een slinger en regisseer het visueel om het als een voorstelling te presenteren. Het concept van Polyfonie is een soort mal die onze voorstelling vormgeeft en elke keer anders is als de performers veranderen en zo de individuele verhaalblokken veranderen.  En natuurlijk! Performers beïnvloeden elkaar en daardoor raakt de manier van vertellen van de verhalen ook geïnspireerd tijdens het samenwerken.
Ik heb tot nu toe 3 voorstellingen kunnen maken op basis van het concept. Het laatste optreden was tijdens festival ‘OUTSIDE IN’ in Arsenaal Lazarus, Mechelen. Ik heb tot nu toe enkel gecreëerd met professionele artiesten en performers maar via BlinkOut Mechelen heb ik deze kans gekregen om samen te werken en te creëren met creatieve mensen die geen artistieke achtergrond hebben.
Het is een uitdaging om met mensen te werken op een heel persoonlijke noot, ik breek een muur en het voelt alsof mijn performers kwetsbaar worden achtergelaten. Ik vind het mijn verantwoordelijkheid om ze te beschermen en daarom creëer ik fictieve personages die ze uit voorzorg spelen.
Ik geniet van zowel het proces als het resultaat van mijn werk. Het proces is een beetje belangrijker omdat we tijdens het proces allemaal ons innerlijke zelf onderzoeken via dit medium van creatie, terwijl we persoonlijke en professionele bindingen ontwikkelen. “
About me-

My name is Nitish Bhardwaj. I am a 29 years old theater maker, poet and a filmmaker. I am currently pursuing a Masters in Theater Making from Toneelacademie, Maastricht, Netherlands. I believe that ‘Art comes with a responsibility’ and as a Director of Theater, I want to use this Art of Theater as a way of speaking about injustices and raising questions on societal norms and fairness of laws in countries and the world. History, religions or whatsoever impacts us in our lives can be a subject for my creation. For me, art is the strongest form of activism. I advocate for individual freedom but I criticize the self centered ways of living.

Like all artists I am constantly looking to develop myself. I want to improve my artistic work on every level through research and hard work. I am driven and wish to establish work that will withstand the test of time.

Datum

maandag 07 aug 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil