Laden&Lossen – Wolf Vanwymeersch Solo

 

Wolf zette zijn eerste muzikale stappen met Waldorf, leerde lopen bij The Van Jets, vliegen en vallen doet hij nog steeds bij Elefant. Nu gaat Wolf Vanwymeersch ook op solotrip. Na de eerste single “Not To” is er “Friendly Is Better”, een bitterzoet nummer mét een onderliggende boodschap. Het laat een eigenzinnig muzikant horen die zichzelf meer dan ooit bloot durft te geven.

Vanwymeersch schrijft al heel zijn leven eigen nummers, maar sinds die vermaledijde lockdown acht hij de tijd rijp om die uit te brengen en live te spelen. De minidocu van de hand van Anton Coene, al jaren een goede vriend van Vanwymeersch, was samen met “Not To” al een fantastisch voorproefje. De film is een mooi en innemend portret geworden van een muzikant die geen masker wil opzetten. Het laat Vanwymeersch in al zijn eerlijkheid zien.

Wolf, opgegroeid met The Beatles en Cohen, denkt liever niet in hokjes, maar in sferen.  Zijn melodieën zijn aanstekelijk en de songstructuren verraden een eigenzinnig muzikaal brein. Ook “Friendly is better” is een eerlijke zoektocht van een muzikant die houdt van een clash tussen verschillende sounds zoals singer-songwritermuziek en elektronica, opvalt door persoonlijke teksten en herkenbaar klinkt door zijn warme baritonstem. De onderliggende boodschap van zijn nieuwe single is simpel: een glimlach kan soms de key zijn tot gemoedsrust.

Dit optreden gaat door op de koer van BlinkOut. Inschrijven is noodzakelijk! Je krijgt nadien in je mailbox een bevestiging van het geboekte ticket.  Graag dan het bedrag (€ 10) overschrijven op rekeningnummer BE 65 0018 2865 3696. Vermeld in de mededeling je naam (of namen) + Laden&Lossen Wolf 2021.
Dit optreden kadert in ons Laden&Lossen-programma. Meer info over ons programma vind je hier.

Datum

donderdag 19 aug 2021
Verlopen!

Tijd

18:30 - 20:30

Kosten

€10,00

Meer Info

Friendly is better

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent
Categorie