Werkgroep schrijven: kennismaking en eerste aanzet

Beste medeBlinker,

‘Schrijven’ is een vlag die vele ladingen dekt, of een lading die door veel vlagjes gedekt kan worden, zo je wil.

De één schrijft voor het plezier, en gooit het resultaat nadien met even veel plezier weer weg, terwijl de ander het netjes bijhoudt, herleest, bijschaaft en deelt.
De één is een woordkunstenaar en taalpurist, en de ander vindt vooral de inhoud doorslaggevend.
De één ziet zichzelf als een doorwinterd schrijver, terwijl een ander gewoon wat wil oefenen.
De één krijgt inspiratie door naderende deadlines en korte opdrachten, en de ander heeft eigen ritme nodig om een grote geheel af te werken.
De één is vrijwilliger, de ander (uitgestroomde) Klinker en/of Knapper en/of sympathisant en/of veerkrachtexpert en/of ruimtegebruiker, en/of-zoverder…

Het belangrijkste is dat we verhalen capteren, bijhouden, en kunnen reproduceren. Spreekt je dit aan, wees dan welkom bij wat we de ‘start’ van de ‘werkgroep schrijven’ zouden kunnen noemen, maar ook later aansluiten bij de werkgroep kan uiteraard.

Over de vorm die je het meeste energie geeft, gaan we een eerste keer in gesprek. Noem maar op: kortverhalen, columns, getuigenissen (van anderen of jezelf), in het BlinkOut-verleden duiken, interviews, quotes, jaar- of andere verslagen, meeschrijven aan beleidsplannen, kalenderteksten, ideeën aanbrengen voor flyers, nieuwsbrief-items of LinkedIn-posts, als reporter op pad gaan en je ervaringen delen, andere teksten herlezen en redactie,…

Hopelijk tot binnenkort!

Warme groeten,
Victor

Datum

donderdag 23 nov 2023
Voorbij

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Victor Nelen
Victor Nelen
Email
eb.tuoknilb@rotciv

Project- en sociocultureel medewerker

QR code