Autisme en ziek-zijn

Een activiteit van de Vlaamse Vereniging Autisme:

3 verhalen: Goedele, Bart en Peter vertellen vanuit eigen ervaring. Na hun verhaal is er tijd voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Na een diagnose op volwassen leeftijd en een opname op een psychiatrische afdeling door een zware (autistische) burn-out, leerde Goedele stilaan omgaan met haar grenzen. Dit zowel lichamelijk als mentaal. Als persoon met autisme is zorg dragen voor jezelf niet altijd makkelijk. Acceptatie van de beperkingen die haar autisme met zich meebrengt, is alvast een stap in de goeie richting, vindt ze.

Bart kreeg het steeds moeilijker en moeilijker om aan de hoge verwachtingen van de maatschappij en van zichzelf te voldoen. Hij kreeg in toenemende mate last van allerlei medische, psychische en sociale problemen. Na vele jaren van doorzetten belandde Bart in een uitputtingsdepressie. De kentering kwam er pas toen er op latere leeftijd een diagnose van ASS werd gesteld. Eindelijk kregen alle voorgaande problemen een verklaring en door de vele nieuwe inzichten die hij daardoor kreeg, kon hij zijn leven terug op de rails kregen.

Peter, 47 jaar, kreeg een late diagnose en is bezig met het vinden van zijn weg op gebied van burn-outs en chronische depressie.

Na de getuigenissen is er tijd voor vragen en ervaringsuitwisseling.

 

Inschrijven tot 19 april: https://autismevlaanderen.be/activiteiten/autisme-en-ziek-zijn

Last minute inschrijving : klik op ‘ticket’ hieronder

Deze activiteit is gratis voor leden van VVAniet-leden betalen 10 euro.

Vrijwilliger? Ben je graag vrijwilliger tijdens deze activiteit of op een ander moment, boek dan gerust een ‘gratis vrijwilligersticket’ hieronder. We contacteren jou op welke manier je kan bijdragen deze avond.

Voel je heel welkom!

Datum

woensdag 27 apr 2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:30

Kosten

€10,00

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent
Categorie

Organisator

Natalie Deviaene
Natalie Deviaene
Telefoon
+32473248169
Email
eb.tuoknilb@eilatan

Vormingsmedewerker - Dagelijks bestuur BlinkOut