Vernissage Tentoonstelling: “Nonviolent Communication” door Luc Janssens (Zjean Lucke)

Wij nodigen u van harte uit voor de vernissage van deze bijzondere tentoonstelling “Nonviolent Communication” door de getalenteerde kunstenaar Luc Janssens. Deze kunstenaar uit Mechelen heeft een unieke benadering van schilderkunst ontwikkeld, waarin het creëren van kunst een geweldloze uitdrukking van zijn diepste emoties is.

Met een carrière van vijfentwintig jaar als grafisch ontwerper, waarbij hij werkte aan projecten zoals de Boni-producten van Colruyt, onderging Luc Janssens een transformatie. In 2003 begon hij aan een opleiding van zeven jaar in tekenkunst en modeltekenen aan de Academie van Mechelen, die uiteindelijk zijn pad naar de schilderkunst opende. Wat volgde was een ontdekkingsreis naar verschillende technieken, kleurenpaletten en vooral zijn innerlijke gevoelens.

Voor Luc Janssens is schilderen een vorm van psychisch automatisme. Hij schakelt al zijn gedachten uit en schildert puur vanuit zijn buikgevoel. Dit intuïtieve proces combineert hij met de ervaring en kennis die hij heeft opgedaan, waardoor hij een unieke stijl en techniek heeft ontwikkeld. Hij weigert zich te laten vastpinnen op één specifieke schilderstijl omdat hij gelooft dat het creatieve proces altijd een uitdaging moet blijven, en deze uitdaging leidt tot voortdurende groei.

Luc Janssens’ werk bestaat voornamelijk uit figuren en zelfportretten. Het schilderen is voor hem een geweldloze manier om zijn diepste emoties en innerlijke wereld uit te drukken. Net zoals de filosofie van geweldloze communicatie draait het hier om het uiten van gevoelens en behoeften op een empathische en begripvolle manier, zonder enig spoor van geweld.

Deze tentoonstelling, getiteld “Nonviolent Communication,” nodigt u uit om de kracht van kunst en communicatie te ervaren. Luc Janssens’ schilderijen zijn een reflectie van zijn persoonlijke reis, waarbij geweldloze communicatie de kern vormt van zijn kunst. Zijn werken inspireren tot introspectie en herinneren ons eraan hoe kunst, net als communicatie, de brug kan slaan naar begrip, compassie en vreedzaamheid.

Curator van deze tentoonstelling is Jean Lhoëst. Hij stelt zichzelf ook graag even voor:

Ik ben Jean Lhoëst, een trotse “Knapper” van het BlinkHuis Mechelen, waar ik het inspirerende Knapp-traject heb doorlopen. Tijdens dit buitengewone avontuur maakte ik kennis met het revolutionaire concept van “Geweldloze Communicatie,” dat een ware openbaring voor me was.

Als curator van de tentoonstelling op deze bijzondere locatie, ben ik verheugd om mijn langgekoesterde droom te verwezenlijken. Het BlinkHuis zet zich in om individuen te ondersteunen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Dit initiatief heeft niet alleen de broodnodige ruimte geboden voor deze tentoonstelling, maar heeft ook een cruciale rol gespeeld in het verwezenlijken van mijn ambitie, mensen samenbrengen via kunst als katalysator van emoties en verbinding.

De kunstwerken van Luc Janssens, gepresenteerd op deze tentoonstelling, zijn voor mij een vorm van “Geweldloze Communicatie.” Ze weerspiegelen krachtige emoties en roepen diepgaande gevoelens op, en toch slagen ze erin een dialoog zonder woorden te voeren. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan de essentie van nonviolent communication en de verbinding die kunst tot stand kan brengen.

Ik nodig je van harte uit om deel uit te maken van deze bijzondere reis, waar kunst, communicatie en persoonlijke groei samenkomen op een unieke en betekenisvolle manier. Laten we samen de kracht van kunst ontdekken om verbinding te creëren en emoties te uiten.

Kom en laat u betoveren door de wereld van Luc Janssens, waar emotie, kleur, en geweldloze communicatie samenkomen op het doek.

Luc, Jean en Blinkteam Mechelen kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze unieke tentoonstelling.

Na deze vernissage, blijft de tentoonstelling vrij te bezichtigen tot en met 31 december 2023 tijdens de openingsdagen van BlinkHuis Mechelen (dinsdag, woensdag, donderdag 10-17u).

Deze vernissage is gratis, inschrijven is niet nodig.

Datum

vrijdag 10 nov 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 22:00

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil

Bijkomende Organisatoren

Jean Lhoëst
Jean Lhoëst
Email
ecaps.tseohl@naej

Knapper en Curator

QR code