Veerkrachtweek- workshop: Eet je gezond ! / ?

Het is de tijd van het jaar voor allerhande nieuw-jaar-voornemens. We wensen elkaar een goede gezondheid en we nemen onszelf voor om (terug) aan de slag te gaan met onze eigen gezondheid. Het klassieke voornemen is dan (her)beginnen met sporten en iets veranderen aan onze voeding.

Of de focus nu ligt op gezonder eten of gewicht verliezen, veel voornemens blijken al snel niet voorbij de eerste maand te overleven, of simpelweg niet de gewenste resultaten op te leveren. Een deel van de reden is dat als het komt op voeding, dit doorgaans helemaal verkeerd wordt aangepakt door een gebrek aan kennis van hoe voeding zich verhoudt tot het/jouw gehele systeem. Dit kan bij grotere aanpassingen zelfs, zonder dat je het beseft, leiden tot juist nog een grotere aanslag op je lichaam.

Mijn professionele achtergrond bevindt zich in het gebied van de “veterinaire en vergelijkende voeding”. Ik heb hierdoor een vrij unieke kijk op voeding die eigenlijk tot vrij veel frustraties leidt voor mij. Zo zie ik veel mislopen omdat de pure basis niet wordt gerespecteerd. Daarom heb ik besloten om daar toch maar mee aan de slag te gaan, en een soort educatieve lezing/workshop/gesprek te geven over de basis van voeding. Tenslotte zijn mensen ook dieren, en veel van wat ik weet is perfect toepasbaar in een niet-veterinaire context.

Ik ga hiermee niet in gaan op allerhande voedingsmiddelen of diëten. Met de basis bedoel ik dat ik aan de ene kant wil uitleggen wat voeding nu eigenlijk is; de voedingsstoffen waaruit het bestaat en welke je nu juist wel of niet nodig hebt. Aan de andere kant wil ik uitleggen hoe het lichaam omgaat met al deze voedingsstoffen; niet enkel op het niveau van vertering maar ook het effect op jouw metabolisme. Eénmaal je de basisconcepten begrijpt, wordt het véél gemakkelijker om je voeding aan te passen op een manier die voor jouw lichaam nodig is.

We beginnen om 13u en ronden af tegen 16u. Ik voorzie voldoende pauzes en rustmomenten zodat de informatie kan bezinken (voor zij die willen, ga ik zeker wat MMMM momentjes nemen). Er zal ook voldoende ruimte zijn om vragen te stellen. Neem zeker iets mee om in én op te schrijven.

Dit initiatief maakt deel uit van mijn labo als ‘kLinker. Het wordt dus een klein experiment waar ik graag iedereen op uitnodig die iets wil doen met zijn/haar eigen voeding. Het is ook een volgende stap binnen mijn project “vogelperspectief op gezondheid” waarin ik wil uitzoeken op welke manier ik mijn kennis en expertise kan delen met jullie.

Voor een voorsmaakje kan je luisteren naar de aflevering over voeding op mijn podcast: https://spotifyanchor-web.app.link/e/5do3K4Twjwb of via youtube: https://youtu.be/Ittk_81bxWI

Indien volzet, stuur me gerust een mailtje. Bij voldoende interesse zal ik het concept verder uitwerken.

Tot dan,

Klinker Sofie

Datum

vrijdag 03 feb 2023
Verlopen!

Tijd

13:00 - 16:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

'kLinker Sofie
'kLinker Sofie
Email
eb.loohcs-seifos@ofni