Veerkrachtweek – Verbinding (empathiecirkel)

Verbinding

Het einde van het jaar wordt traditioneel gezien als een gezellige periode, waarbij we terugkijken naar het voorbije jaar, en wensen uitspreken voor het volgende jaar. Voor sommige mensen is dit een uitdagende tijd… met verdriet, een gevoel van eenzaamheid, van niet gezien of begrepen te worden. Dit is niet altijd evident om te dragen.

Hoe jij deze periode ook beleeft, ik nodig je graag uit voor deze empathiecirkel rond het thema verbinding. Dit kan gaan over verbinding met iemand anders… met jezelf… met een (huis)dier… een plekje in je huis… de natuur… Je kunt een herinnering delen over een moment van verbinding dat voor jou vervullend voelde. Misschien wil je net een uitdaging of een gemis benoemen. Wat wens je uzelf toe, en hoe zou dat voelen?

Wat kan je verwachten?

We zullen met maximum zes zijn (mij inbegrepen). We nemen eerst tijd om aan te komen en het onszelf gemakkelijk te maken. We kiezen een plekje, nemen een minuutje stilte, gevolgd door een kort rondje.

Dan praat ik even over het onderwerp en leg de methode uit. Daarna beginnen we aan de empathiecirkel. We ronden af met een momentje om te horen hoe het geweest is voor iedereen.

Hoe verloopt een empathiecirkel?

Je krijgt tijd om te spreken, om woorden te zoeken voor wat er in jou omgaat. Je kiest zelf wat je doet met die tijd: wat je vertelt, wat je liever voor jezelf houdt, of je even in stilte wilt zijn. Daarnaast zul je ook de rol opnemen waarbij je actief luistert naar wat iemand anders vertelt, zodat die zich gehoord kan voelen.

Een empathiecirkel heeft een eenvoudige structuur en volgt enkele principes. Dit creëert ritme, voorspelbaarheid en gelijkwaardigheid. Soms kan het wat ongewoon of uitdagend aanvoelen, zeker in het begin. Als ervaren facilitator zal ik de groep stap voor stap begeleiden.

Iedereen komt meerdere keren aan bod, waardoor je telkens wat dieper kunt zakken in het spreken én het luisteren. Het is helemaal ok als dat soms wat onhandig voelt, ook samen oefenen hoort erbij.

Ik kijk ernaar uit!
Nele

PS: nog enkele praktische dingen

— Laat je iets weten als je ingeschreven bent maar toch niet kunt komen?
— Als er geen plaatsje meer vrij is, kan je me een mailtje sturen. Als er nog een plaatsje vrijkomt, dan kan ik jou dat laten weten. Handig als je telefoonnummer erbij staat.
— Laat ook iets weten indien je interesse hebt in mijn aanbod (empathiecirkels, workshops). Je wordt per mail op de hoogte gehouden als ik iets organiseer.

Contact: moc.liamnotorp@teovleahelen, de dag zelf graag per sms (0485 32 75 14).


De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere activiteiten tijdens de VeerkrachtWeek? Check onze kalender.

 

 

Uitverkocht!

Datum

woensdag 27 dec 2023
Voorbij

Tijd

10:00 - 12:30

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Nele Haelvoet
Nele Haelvoet
Telefoon
0485.32.75.14
Email
moc.liamnotorp@teovleahelen
Website
https://blinkout.be/nele/
QR code