Deprecated: Creation of dynamic property Kava_Theme_Setup::$layout is deprecated in /data/sites/web/blinkoutbe/www/wp-content/themes/kava/config/layout.php on line 11

Deprecated: Creation of dynamic property Jet_Theme_Core\Plugin::$template_conditions_manager is deprecated in /data/sites/web/blinkoutbe/www/wp-content/plugins/jet-theme-core/includes/plugin.php on line 135
Veerkrachtweek: Spelen, spelen, spelen | BlinkOut

Veerkrachtweek: Spelen, spelen, spelen

Nu en dan merken we in BlinkOut speelkriebels naar boven komen … goesting om plezier te maken … en dus gaan we binnenkort nog een keer samen spelen tijdens de Veerkrachtweek!

We spreken af in het Blinkhuis en vertrekken om 9u45 stipt naar het Baudelopark, op iets meer dan 1 km wandelen van BlinkOut. Als je graag vooraf nog even wat drinkt of nog eens naar het toilet wil gaan, dan kom je best een beetje vroeger.

Het is ongeveer 15 minuten wandelen op een rustig tempo. Je kunt ook met de fiets gaan. Kom je graag onmiddellijk naar het park, dan kan dat. We zullen daar zijn om 10u. Indien je graag direct naar het park komt, graag een seintje per mail aan Eline (emailadres zie onderaan), zo wachten we niet nodeloos op jou aan het Blinkhuis.

Wij zijn voorzien op een beetje regen. We hebben een zeil waarmee we een kamp kunnen bouwen en waaronder we onze rugzakken kunnen leggen. Zorg je zelf voor een regenjas en eventueel regenbroek bij regenweer? Als het echt zeer slecht weer is, vertrekken we met z’n allen vanuit het Baudelopark naar een overdekte plaats naast de ENTR (Ham 147, Gent) en gaan we daar spelen.

Eens in het park zoeken we een plek uit die goed aanvoelt voor iedereen. Daar installeren we ons, nemen we een minuutje stilte, en doen we een ‘popcorn’-rondje om te verbinden met elkaar. Daarna stellen we enkele eenvoudige spelletjes voor om samen te spelen. Je mag natuurlijk ook gewoon erbij zitten zonder mee te spelen. Als we voldoende speelkriebels voelen en blinkende oogjes zien, gaan we over naar meer vrij spel, zodat iedereen de namiddag zelf verder vorm kan geven.

We zorgen voor inspiratie en wat materiaal, en natuurlijk kan jij zelf ook al bedenken wat je graag zou willen spelen. Als je daar iets voor nodig hebt, breng je dat dan zelf mee?

We zijn er ons bewust van dat we al spelend ook enkele kwetsbaarheden kunnen tegenkomen, en we bouwen voldoende veiligheid in zodat er ruimte ontstaat om hier ook mee te oefenen en dingen uit te proberen, of om net grenzen te stellen. Dus: voel je heel welkom, op (figuurlijke) kousenvoetjes, op blote voeten of met stoere laarzen aan. Als je nog iets wil bespreken op voorhand, laat ons dan zeker iets weten.

Om 12u30 ronden we af en kan je gezellig blijven picknicken in het park als je dat wil. Keer je liever terug naar het Blinkhuis, dan kan dat ook. We zorgen ervoor dat er iemand met je meegaat die de weg terug kent.

Voor de duidelijkheid nog een praktisch lijstje met ‘Wat mee te nemen op deze speel-voormiddag?’:

*iets te drinken of te eten voor tussen het spelen door

*regenkledij (regenjas en eventueel regenbroek) bij slecht weer

*schoenen waarmee je makkelijk kan spelen (en die misschien ook wat vuil mogen worden)

*eventueel eigen materiaal voor een spel dat je graag wil spelen

*eventueel je picknick

 

Is de workshop volzet of heb je een vraag, stuur dan een mailtje naar Eline: moc.liamtoh@essragnavenile 

Hopelijk tot dan,

Blinker Nele, Klinker Veerle en Eline


De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere activiteiten tijdens de VeerkrachtWeek? Check onze kalender.

Datum

vrijdag 02 jun 2023
Verlopen!

Tijd

09:45 - 12:30

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Locatie

Op locatie
Zie omschrijving

Organisator

Eline Vangarsse
Email
moc.liamtoh@essragnavenile