copyright Eline Van Garsse

Veerkrachtweek: Spelen, spelen, spelen

Heb je zin om samen buiten te spelen in het Lousbergpark? Laat je inspireren door de speelkriebels van de anderen. Misschien is er iets wat je graag zou willen spelen? Of heb je thuis iets liggen dat je wilt meebrengen: een bal, krijt, een lied, een springtouw, een raadseltje, …

Ben je nieuwsgierig ? Alvast heel welkom, of je nu 17 bent, 29, 51 of 73!

Is dit een beetje spannend voor jou? Spelen als volwassene kan soms wat onwennig of kwetsbaar voelen … daar ben je zeker niet alleen in. We bouwen voldoende veiligheid in zodat er ruimte ontstaat om hier ook mee te oefenen en dingen uit te proberen. Of om net grenzen te stellen.

Misschien heb je op een bepaald moment nood om even alleen te zijn, om iets rustiger te spelen of gewoon toe te kijken? Niets moet … eigen ritme … zoals je gewoon bent bij BlinkOut.


Verloop
14:00 – Vertrek aan BlinkOut Gent (stipt: kom dus ietsje vroeger). We wandelen samen naar het Lousbergpark (1300m, ongeveer 20 minuten wandelen op een rustig tempo).

14:20 – Aankomst in het Lousbergpark (*). Je kunt ook meteen naar het park komen.

We beginnen met een minuutje stilte en doen dan een rondje. De ideeën die leven in de groep zijn het vertrekpunt om te beginnen spelen. Zo krijgt dit ontmoetingsmoment gaandeweg vorm, op een flexibele manier: we passen spelletjes aan, misschien ontstaan er meerdere groepjes of gaat iemand iets alleen doen. Je kunt dus op elk moment kiezen wat je wil spelen, en … hopelijk komt jouw speelkriebel op een bepaald moment bovendrijven. Voor we afronden, zitten we nog even samen om te horen hoe het was.

16:40 – Vertrek naar BlinkOut, of meteen naar huis.
We zijn rond 17:00 terug aan BlinkOut.

Meebrengen
– ‘n hapje en drankje
– ideetjes en eventueel iets om mee te spelen
– kledij en schoenen die voorzien zijn op spelen én op het weer

Samen spelen kan een leuke manier zijn om de BlinkOut-aanpak eens mee te maken. Nodig dus gerust iemand uit om mee te komen.

Lousbergpark
https://stad.gent/nl/buitenlocaties/ferdinand-lousbergspark – de ingang is telkens tussen en onder de huizen, via de Forelstraat, Karperstraat of Tarbotstraat. We spreken af bij de grote picknicktafel centraal in het park. Ter info: het park heeft enkele overdekte plekjes waar we bv. kunnen hinkelen of krijten bij regenweer. Of we maken een kamp.


Zin om te komen?
Voel je heel welkom, op (figuurlijke) kousenvoetjes, op blote voeten of met stoere laarzen aan. Als je nog iets wilt bespreken op voorhand, laat dan zeker iets weten aan Els (eb.tenelet@100sleirbag.sle).

Groetjes,
Blinkers Els, Jonas en Nele

P.S. Dit ontmoetingsmoment biedt ook ruimte aan Blinkers en vrijwilligers voor labo. Op het einde van het ontmoetingsmoment vertellen we je graag wat de opties zijn. Jouw inbreng en ritme zijn heel welkom, ook achter de schermen.

 


De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere activiteiten tijdens de VeerkrachtWeek? Check onze kalender.

Datum

woensdag 28 feb 2024
Voorbij

Tijd

14:00 - 17:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Locatie

Op locatie
Zie omschrijving

Organisator

Els Gabriëls
Email
eb.tenelet@100sleirbag.sle

Bijkomende Organisatoren

QR code