Veerkrachtweek – Het sprookje van Indi Aan en het Paard zonder Naam

Dit sprookje gaat over vriendschap, vertrouwen, hoop en moed. Over schaduwen die symbool staan voor kleine en grote angsten. Over de meerwaarde van dieren in de zorg.

Voel je je toch een beetje anders, ik noem het bijzonder, dan ben jij op jouw manier een wonder. In het sprookje van Indi Aan en het Paard zonder Naam hoor je dat Indi, een bijzondere indiaan, ook zijn eigen weg zal gaan.

Soms is het lastig en soms ook fijn. Hij hoeft bij beiden niet alleen te zijn.

Heel onverwacht krijgt Indi steun van een even bijzonder wezen. Geen alien, spook of adellijke maagd, maar een doodgewoon, bijzonder paard.

Ben je negen jaar of negentig, rust je tijdens het luisteren graag op een schouder of ben je net een beetje, of veel ouder, je bent welkom met of zonder ouder.

Ik lees met veel plezier het sprookje voor, doch niet alleen, ik heb je nodig. Alleen al door er stil te zijn, vind ik fijn. Je mag ook mee fantaseren hoe het sprookje in het vervolg kan evolueren. Je mag er bij tekenen en dromen, achteraf met mij een praatje slaan over hoe ik tot dit spookje ben gekomen, waar ik dit werk doe en waar de paarden wonen.

De kinderen, jongeren en mensen die ik mocht begeleiden, zijn een inspiratiebron voor het schrijven. Het sprookje zal vertellen dat gelukjes en zorgen komen en gaan zoals de zon en de maan in ieders bestaan als kind, jongere, broer, zus, ouder of volwassene en dat je de weg niet alleen hoeft te begaan.

Praktisch

Breng gerust een dekentje en kussentje mee als je dat wil.
Als je dat leuk vindt, mag je verkleed als Indiaantje komen.

Warme groet,

Marlies


De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere activiteiten tijdens de VeerkrachtWeek? Check onze kalender.

Datum

maandag 30 okt 2023
Verlopen!

Tijd

14:30 - 16:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Marlies Van Hecke
Marlies Van Hecke
Email
eb.tenelet@ekceh.nav.seilram
Website
Equicoaching Shining Eyes