Veerkrachtweek GGZ – PAUZE – Ontprikkelworkshop

Hoe kun jij je beschermen tegen overprikkeling? En hoe gaan anderen hiermee om? In deze laagdrempelige workshop onderzoeken we manieren om meer inzicht en rust te vinden in jouw dagelijks leven. Vanuit hun eigen ervaring helpen Isa, Linde en Marijke je een anker te zoeken in jezelf en het leven stabieler tegemoet te treden. Tijdens deze middag is er alle ruimte om te delen, dieper te duiken en jezelf te zijn. Voel je vrij om tussendoor je eigen pauzes toe te voegen: de stiltekamer van BlinkOut staat voor je open.

 

Programma:

13:00u Welkom en grondingsmeditatie

13:30u Creatief schrijven

Midden in momenten van overprikkeling is het moeilijk te relativeren. Schrijven biedt een refuge om even afstand te nemen en terug te komen bij jezelf. In deze workshop creëren we samen met Isa een tijdloze schrijfroutine. We gieten alledaagse situaties van overprikkeling in mooie, grappige of absurde verhalen en leren zo om milder te kijken naar onszelf. We schrijven ter voorbereiding op de podcast workshop. 

14:15u Podcast aan jezelf

In momenten van totale overprikkeling komt alles soms op je af en lijkt een uitweg ondenkbaar. Een persoonlijke podcast kan helpen om jezelf op te vangen op die moeilijke momenten. Linde geeft voorbeelden en suggesties hoe je erkenning, begrip en korte-termijnadvies zacht kunt verwoorden en opnemen voor je overprikkelde zelf/vrienden.

14:45u PAUZE

15:30u Terug aan het roer: pessimistisch plannen (neem mee: agenda en/of to-dolijst)

Is jouw agenda jouw beste vriend? Heb jij tijd voor je eigen dromen? In deze sessie ga je aan de slag om jouw prioriteiten te (her)ontdekken, pauzes voorop te stellen en jouw dagen zo te plannen dat er altijd tijd over is voor onverwacht geluk. Marijke geeft je veel praktische tips om terug aan het roer te komen van jouw dagelijks leven. 

16:30u PAUZE

16:45u Je lichaam als anker: milde yoga (neem mee: comfortabele kledij)

In deze toegankelijke yogales begeleidt yogalerares Marijke je op een vrolijke en milde manier terug naar jezelf. Via ademhaling, zelfmassage, kundalinitechnieken en een lange eindontspanning leer je los te laten en je te verbinden met jouw stabiele kern. Ervaring met yoga of een flexibel lichaam zijn geen vereiste. Doe mee en voel je weer welkom en veilig in je eigen ruimte 🙂 

17:45u Deelrondje

18:00u Einde.

 

Veel liefs en groetjes van Isa, Linde en Marijke

 


De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere activiteiten tijdens de VeerkrachtWeek? Check onze kalender.

Uitverkocht!

Datum

zondag 02 okt 2022
Verlopen!

Tijd

13:00 - 18:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Marijke, Linde en Isa
Email
moc.liamg@ekjiramtemagoy