Veerkrachtweek: Getuigenis over initiatie

‘De beste versie van jezelf worden’ door Miel Deschuyter

Een initiatie zou iedereen volgens mij eens moeten meemaken. Het is een zoektocht naar jezelf die afgesloten wordt met een ritueel of een ceremonie. Met deze overgangsrituelen zijn we in onze westerse samenleving nauwelijks nog vertrouwd maar ze geven je heel wat inzicht in jezelf. Het is een uniek traject; ook al loop je hetzelfde traject als de andere deelnemers, toch ervaart iedereen het anders.  Iedereen stapt namelijk op zijn of haar eigen manier in dit verhaal, met zijn of haar eigen rugzak en, al dan niet, zijn of haar eigen noden. Tijdens het proces word je begeleid door een mentor en zijn er thema-avonden en individuele gesprekken. 

 

Op woensdag 30 november  om 18u geef ik in het kader van de VeerkrachtWeek een getuigenis over mijn eigen initiatie in Frankrijk. Volgende vragen vormen de basis voor mijn getuigenis: Wat is een initiatie eigenlijk? Waarom zijn we dit overgangsritueel in onze westerse cultuur kwijtgeraakt? Waarom zou iedere ouder, volgens mij, zijn kind naar een initiatie moet sturen?

Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Ik verwelkom je graag in de Kern, in BlinkOut.

 


De VeerkrachtWeek is een week waarin we gratis gevarieerde activiteiten aanbieden om jullie te laten kennismaken met onze organisatie. Laagdrempelig, familiaal en warm. Wees welkom om BlinkOut te ontdekken!

Wens je meer te weten over de VeerkrachtWeek, klik hier.

Ben je benieuwd naar andere activiteiten tijdens de VeerkrachtWeek? Check onze kalender.

Datum

woensdag 30 nov 2022
Verlopen!

Tijd

18:00 - 20:00

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent
Categorie

Organisator

Miel
Miel
Email
eb.tuoknilb@ekiaam

Bijkomende Organisatoren

Maaike
Maaike
Telefoon
0469/129454
Email
eb.tuoknilb@ekiaam