traject Grenzen met het lichaam als leidraad, groep 2, sessie 1

Ik vind het zelf uiterst belangrijk en uiterst moeilijk om geweldloos te zijn met onszelf.

We communiceren heel erg met ons hoofd en zoeken heel hard wat we willen en wat we over iets denken maar de communicatie met de rest van ons lichaam verloopt dikwijls moeizamer. Ons lijf ‘hindert’ ons op de weg van onze wil en onze ratio terwijl er zoveel wijsheid in opgeslagen zit, in elke cel.

Ik wil met deze workshop een ervaring creëren waarin er terug meer verbinding is met ons lijf en onze adem. Binnen deze ervaring botsen we op onze grenzen, bij een inademing, bij een uitademing, bij een stramheid, bij het innemen van een houding, bij het voelen van blokkades of pijn.

Ik wil met jullie ontdekken hoe we kunnen in beweging komen met onszelf binnen onze eigen grenzen, hoe we onszelf kunnen ontdekken in het veilig losmaken van energie door juist te kiezen om niet voorbij onze grens te gaan.

Eens we dat vertrouwen, dat er zoveel mogelijk is binnen onze eigen grenzen, hebben we volgens mij ook meer stevigheid in verbinding met de ander.

Het is een traject van 3 workshops, telkens op een woensdagnamiddag van 14 uur tot 17 uur in het Blinkhuis op 11-05, 8-06 en op 06-07. Als je voor de eerste sessie inschrijft, ben je ook ingeschreven voor de andere 2 sessies. We bouwen iedere keer verder op. In de tweede workshop gaat het over grenzen gewaarworden in contact met de ander en in de derde gaan we per groepje van 3 aan de slag met grenzen die we graag willen aangeven in ons persoonlijk leven en waarin we ook de verbinding met onszelf willen blijven voelen/voeden.

Ik haal hiervoor inspiratie uit de yoga, de gestalttherapie en het lichaamswerk.

Als er vragen zijn of als de groep volzet is, mail gerust naar eb.tuoknilb@sle.

Kledij waarin je vlot kan bewegen, is een aanrader.

warm welkom

Uitverkocht!

Datum

woensdag 11 mei 2022
Voorbij

Tijd

14:00 - 17:00

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Gent
Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent

Organisator

Els van BlinkOut
Els van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@sle
QR code