Stille sit-in

Stil zijn in een wereld in onvrede.

De oorlog in Oekraïne, de actuele evolutie van het China-Taiwan conflict en andere aanhoudende conflicten in de wereld doen ons wereldbeeld verschuiven. We maken ons zorgen over onze veiligheid en over hoe we die kunnen behouden.  Is er nog plaats voor een vredesperspectief in tijden van oorlog? Is er een alternatief voor deze escalatie van geweld?

Te midden van oplopende spanningen wil Silence for Peace een vredesinitiatief zijn. Door samen te komen in stilte kunnen we ons verbinden met de ander en met de wereld.  De taal van stilte overstijgt alle gemeenschappen, culturen en religies.  In stilte drukken we onze solidariteit uit met iedereen die lijdt onder oorlog en conflict in de wereld.

Stille sit-in

Daarmee willen we aandacht vragen voor en ons solidair tonen met alle slachtoffers van oorlog en geweld in de wereld. De taal van stilte is universeel en helpt ons aandachtig aanwezig te zijn. Iedereen die wereldvrede in het hart draagt, is welkom om samen in stilte te zitten.

Zet je graag mee je schouders onder dit initiatief en ben je één uurtje beschikbaar om samen met anderen ‘stiltebewaarder’ te zijn? Schrijf je dan in hieronder, zo weten wij dat we dit samen kunnen dragen en help je ons mee meer impact te maken.

Zaterdagmiddag 12u -15u • 24/9/2022 _ _ Bibliotheek De Krook – Agora

Ism Avansa en bibliotheek De Krook

 

Wandelen in stilte

Wat er gebeurt in de wereld – ver weg of dichtbij – wat we horen en zien in de media, kan ons een gevoel van onvrede geven. Kunnen we op zo’n moment de aandacht naar binnen halen? Kunnen we in het hier en nu toch weer vrede en stilte ervaren, in onszelf en rondom ons? In groep wandelen in stilte is oefenen in puur waarnemen, op weg naar innerlijke vrede. Genster – open platform rond stilte als bron van leefkwaliteit – neemt je mee door de binnenstad van Gent. Na een korte inleiding start een wandeling in stilte van ongeveer een uur. Nadien volgt een gesprek over de ervaring van verstilling.

Ism Genster en bibliotheek De Krook

Zaterdagvoormiddag 10u – 12u • 24/9/2022

Meer informatie zie https://avansa-regiogent.be/

Inschrijven

Stiltebewaarder 12 u tot 13 u
Available Tickets: Onbeperkt
Het ticket Stiltebewaarder 12 u tot 13 u is niet meer beschikbaar.
Stiltebewaarder 13 u tot 14 u
Available Tickets: Onbeperkt
Het ticket Stiltebewaarder 13 u tot 14 u is niet meer beschikbaar.
Stiltebewaarder 14 u tot 15 u
Available Tickets: Onbeperkt
Het ticket Stiltebewaarder 14 u tot 15 u is niet meer beschikbaar.

Datum

zaterdag 24 sep 2022

Tijd

12:00 - 15:00

Kosten

Gratis

Meer Info

Meer laden

Locatie

Gent (en omgeving)
Gent en deelgemeenten
Natalie van BlinkOut

Organisator

Natalie van BlinkOut
Telefoon
+32473248169
Email
natalie@blinkout.be
INSCHRIJVEN

Hey, hoe vind je onze nieuwe website..?
We horen graag je mening!