‘Stil bezoek’ aan Hof Van Busleyden

Stil bezoek

Kan schoonheid je bekoren maar houd je niet van overdaad?

Beleef je graag kunst, maar vermijd je liever drukke plaatsen?

Interesseert een museumbezoek je wel, maar weet je graag tevoren heel goed waar je je aan kan verwachten?

Dan is deze activiteit iets voor jou!

BlinkOut en Hof Van Busleyden werken samen om iedereen die gevoelig is voor lawaai en drukte een fijne museum ervaring te bezorgen.

Op elke vrijdagnamiddag kan je bij Hof Van Busleyden namelijk een ‘stil bezoek’ ervaren: het aantal bezoekers wordt dan bewust klein gehouden en het aantal prikkels wordt beperkt. De museummedewerkers hebben van BlinkOut een vorming gekregen over omgaan met een neurodivers publiek.

Over het museum

Hof van Busleyden plaatst het verhaal van Mechelen in de wereld. In een unieke combinatie van stedelijke collectie en onroerend erfgoed vertellen we verhalen met een universele aantrekkingskracht. Door het verleden speels en kritisch tegen de haren in te strijken, ontdekken we voor en met een breed en divers publiek de betekenis van kunst en geschiedenis voor de wereld van gisteren, vandaag en morgen.

https://www.hofvanbusleyden.be/

 

Praktisch:

  • We spreken af om 13u30 in BlinkHuis Mechelen. Je bent welkom vanaf 13u om toe te komen, het BlinkHuis te verkennen en je alvast op te warmen met een kop koffie of thee.
  • Je hebt de mogelijkheid om dan het visueel stappenplan van het museum te bekijken, als je graag tevoren een beeld vormt van wat je kan verwachten.
  • Om 14u vertrekken we te voet naar het Hof Van Busleyden. Je kiest zelf hoe lang je blijft en op welk ritme je door het museum gaat. Je kan bij de groep blijven, of je kan alleen op verkenning gaan in het museum.

 

 

Datum

vrijdag 19 apr 2024
Voorbij

Tijd

13:30 - 16:30

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil
QR code