speelse zintuiglijke ontdekkingstocht

Zin in een zintuiglijke ontdekking?

Tijdens deze ontdekkingstocht focussen we op al onze zintuigen. Gedurende een tweetal uur dompelen we ons onder in het park Vyncke-Bovyn in Wondelgem. Het domein Domein Vynck is 200 jaar oud en heeft een prachtige lusttuin, grasperken, moestuin, vijver en een bosgedeelte.

Graag neem ik je mee door deze fijne plek om onze verwondering en speelvermogen op te rakelen. Door te proeven, voelen, ruiken, horen en zien, maken we op een andere manier kennis met onze omgeving. Onze exploratie start in Villa Ooievaar, een sociaal restaurant in het midden van het park.

Voor wie? Voor iedereen die zich graag laat verrassen.

Door wie? Nathalie, een speelse spring in ’t veld, die met een hoofd vol ideeën al wandelend op ontdekking gaat.

Als deelnemer aan het Klinker traject wil ik met een eerste kleine ontdekkingstocht in het nabije groen mijn ervaringen delen. Ik geloof erg in de kracht van speelse verwondering over kleine dingen en ik houd ervan om mezelf te laten verrassen door wat natuur te bieden heeft.

Na vele omzwervingen op de weg naar Santiago de Compostela, tochten door de bergen en langs de kust, wandelingen in eigen land, ben ik tot de vaststelling gekomen dat er overal iets te ontdekken valt. Daarnaast heb ik een grote fascinatie voor beelden, kleuren en vormen waarbij ik zowat in iedere wolk, boom, steen, rots, … iets kan vinden zonder te zoeken. Me gewoon laten verwonderen.

Praktisch:

We spreken af aan de ingang van Villa Ooievaar, Botestraat 131-133.

  • ofwel om 12u30 (samen lunchen + ontdekkingstocht)
  • ofwel om 13u45 (enkel ontdekkingstocht)

Wat heb je nodig?

Het is een buitenactiviteit, dus voorzie je op het weer van die dag. Dat is nu nog niet te voorspellen. Er is wel een alternatief voorzien in geval van noodweer.

Breng, indien mogelijk, een fototoestel of je smartphone mee. We laten alle zintuigen aan bod komen, maar gaan ook kijken met een andere blik (“de lens”).

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten. En ik ben nieuwsgierig naar wie goesting heeft om een beetje van het kind in zichzelf tegen te komen.

Speelse groeten

Nathalie

Datum

dinsdag 08 nov 2022
Verlopen!

Tijd

12:30 - 16:00

Locatie

Op locatie
Zie omschrijving
Categorie

Organisator

kLinker Nathalie

Bijkomende Organisatoren

Nele Pottie
Nele Pottie
Email
eb.tuoknilb@elen

Coach en Vormingsmedewerker