Slow Art sessie i.s.m. Hof Van Busleyden

Slow Art

Wie traag kijkt ziet méér. Tijdens een slow art-sessie van Museum Hof van Busleyden staan er maar één of twee kunstwerken centraal. Samen met de gids leer je ernaar kijken, observeren, analyseren en erover te praten.

Deze methodiek is geïnspireerd op de aanpak van Rika Burnham van the Frick Collection. Het doel van slow art is vaardigheden zoals waarnemen, reflecteren en de tijd nemen te verbeteren.

“We zien een groep als een interpretatieve gemeenschap die collectief betekenis geeft aan een kunstwerk door middel van dialoog. Collectieve en individuele interpretatie vallen samen.” – Rika Burnham

In een slow art sessie leren we van elkaar. Zowel de gids als deelnemer brengt kennis, ervaring en inzichten mee. Samen creëren we een betekenis. Zo ontstaat er een gezamenlijke ontmoeting met een kunstwerk.

Over het museum

Hof van Busleyden plaatst het verhaal van Mechelen in de wereld. In een unieke combinatie van stedelijke collectie en onroerend erfgoed vertellen we verhalen met een universele aantrekkingskracht. Door het verleden speels en kritisch tegen de haren in te strijken, ontdekken we voor en met een breed en divers publiek de betekenis van kunst en geschiedenis voor de wereld van gisteren, vandaag en morgen.

https://www.hofvanbusleyden.be/

 

Praktisch:

  • We starten met de sessie om 11u30. Je bent welkom vanaf 11u om toe te komen, het BlinkHuis te verkennen en je alvast op te warmen met een kop koffie of thee.
  • Deze sessie kadert in een project ‘The Museums, Health & Wellbeing Summit’ waarvoor Hof Van Busleyden tijdens congres Museum Next een lezing mag geven. Tijdens deze Slow Art sessie zal er daardoor beeldmateriaal genomen worden (foto’s en filmopnames zonder geluid). Bij aanvang van de sessie zal je gevraagd worden om hiervoor een toestemmingsfomulier in te vullen. Moest je liever niet in beeld komen, kan je dit ook aangeven bij start van de sessie.
  • We ronden de sessie af om 11.30u. Nadien ben je welkom om te blijven napraten. Brengt eventueel je lunch mee als je achteraf graag in BlinkHuis Mechelen blijft lunchen. BlinkOut voorziet koffie, thee, water en koekjes.

 

 

Datum

vrijdag 15 dec 2023
Verlopen!

Tijd

11:30 - 12:30

Labels

Uitgelicht

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen
Categorie

Organisator

Liesbet van BlinkOut
Liesbet van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@tebseil