Opnieuw beginnen na trauma en langdurige stress (online)

Verbinding aangaan met jezelf, met anderen, en de wereld, wanneer de grond van onder je voeten is verdwenen, hoe begin je daaraan?

De impact van traumatische ervaringen (of periodes van intense en langdurige stress, hetgeen door onszenuwstelsel op een gelijkaardige manier wordt geregistreerd) op mensen is groot. Het beïnvloedt hoe veiligwe ons voelen in de wereld. Ook heeft het een impact op ons vermogen om in onze kracht te staan, ons goedte voelen over onszelf en over wat we kunnen en om onze gaven in de wereld te zetten. Trauma heeft eeninvloed op onze eigenwaarde, en onze mogelijkheid om gezonde grenzen te stellen. Tot slot laat trauma diepesporen na op onze capaciteit om ons te verbinden met onszelf en anderen. Kortom, trauma heeft een impactop elk van de kernelementen die centraal staan bij BlinkOut.

Hoewel trauma een beladen woord is, waar we soms liever van weg blijven, is trauma veelvoorkomend. Hetkan zo fijn zijn om te beseffen dat je niet de enige bent die last heeft van een traumatische gebeurtenis en dieworstelt met de impact daarvan op je levenTrauma is echter geen eindpunt. Het erkennen van trauma en deimpact die het heeft op ons leven is vaak het begin van een mooi proces richting herstel en heling; richtingsteeds meer onszelf worden.

In deze cursus leer je meer over trauma, langdurige stress én het effect ervan op jou en je lichaam. Natuurlijkpraten we ook over herstel en hoe bewustwording van je eigen traumageschiedenis je kan helpen om gerichtpositie in te nemen in je leven.

Inschrijven kan je doen via onderstaand inschrijvingsformulier.
De workshop wordt gratis en online aangeboden!
Kort vooraf krijg je een zoomlink toegestuurd.

Tot dan?

 

Datum

vrijdag 02 apr 2021
Voorbij

Tijd

14:00 - 17:00

Locatie

Online
Zoom-app
Categorie

Organisator

Karen
Karen
Email
eb.tuoknilb@nerak
QR code