Opnieuw beginnen na trauma en langdurige stress
Verbinding aangaan met jezelf, met anderen, en de wereld, wanneer de grond van onder je voeten is verdwenen, hoe begin je daaraan?
De impact van traumatische ervaringen (of periodes van intense en langdurige stress, hetgeen door ons zenuwstelsel op een gelijkaardige manier wordt geregistreerd) op mensen is groot. Het beïnvloedt hoe veilig we ons voelen in de wereld. Ook heeft het een impact op ons vermogen om in onze kracht te staan, ons goed te voelen over onszelf en over wat we kunnen en om onze gaven in de wereld te zetten. Trauma heeft een invloed op onze eigenwaarde, en onze mogelijkheid om gezonde grenzen te stellen. Tot slot laat trauma diepe sporen na op onze capaciteit om ons te verbinden met onszelf en anderen. Kortom, trauma heeft een impact op elk van de kern-elementen die centraal staan bij BlinkOut.
Hoewel trauma een beladen woord is, waar we soms liever van weg blijven, is trauma veel-voorkomend. Het kan zo fijn zijn om te beseffen dat je niet de enige bent die last heeft van een traumatische gebeurtenis en die worstelt met de impact daarvan op je leven. Trauma is echter geen eindpunt. Het erkennen van trauma en de impact die het heeft op ons leven is vaak het begin van een mooi proces richting herstel en heling; richting steeds meer onszelf worden.
In deze cursus leer je meer over trauma, langdurige stress én het effect ervan op jou en je lichaam. Natuurlijk praten we ook over herstel en hoe bewustwording van je eigen trauma-geschiedenis je kan helpen om gericht positie in te nemen in je leven.
Info:
- 22 juni van 10 uur tot 12 uur. Graag inschrijven vooraf!
- De sessie gaat door op de koer van het BlinkHuis, tenzij het regent. In dat geval gaat de sessie door via Zoom.
- Begeleiding: Karen De Looze werkt in haar praktijk rond thema’s zoals verbindend ouderschap, hechting, narcisme in relaties, stress en trauma. Sinds kort maakt ze ook deel uit van het BlinkOut team.