Opnieuw beginnen na trauma en langdurige stress (online)

Verbinding aangaan met jezelf, met anderen, en de wereld, wanneer de grond van onder je voeten is verdwenen, hoe begin je daaraan?

De impact van traumatische ervaringen (of periodes van intense en langdurige stress, hetgeen door ons zenuwstelsel op een gelijkaardige manier wordt geregistreerd) op mensen is groot. Het beïnvloedt hoe veilig we ons voelen in de wereld. Ook heeft het een impact op ons vermogen om in onze kracht te staan, ons goed te voelen over onszelf en over wat we kunnen en om onze gaven in de wereld te zetten. Trauma heeft een invloed op onze eigenwaarde, en onze mogelijkheid om gezonde grenzen te stellen. Tot slot laat trauma diepe sporen na op onze capaciteit om ons te verbinden met onszelf en anderen. Kortom, trauma heeft een impact op elk van de kern-elementen die centraal staan bij BlinkOut.

Hoewel trauma een beladen woord is, waar we soms liever van weg blijven, is trauma veel-voorkomend. Het kan zo fijn zijn om te beseffen dat je niet de enige bent die last heeft van een traumatische gebeurtenis en die worstelt met de impact daarvan op je leven. Trauma is echter geen eindpunt. Het erkennen van trauma en de impact die het heeft op ons leven is vaak het begin van een mooi proces richting herstel en heling; richting steeds meer onszelf worden.

In deze cursus leer je meer over trauma, langdurige stress én het effect ervan op jou en je lichaam. Natuurlijk praten we ook over herstel en hoe bewustwording van je eigen trauma-geschiedenis je kan helpen om gericht positie in te nemen in je leven.

 

Wanneer: vrijdag 4 februari 2022 van 14 tot 16u

Waar? via Zoom – na inschrijving ontvang je, een half uur voor de workshop aanvangt, de zoom link om op in te loggen in je inbox!

Belegleiding: Karen De Looze. Karen De Looze werkt in haar praktijk rond thema’s zoals verbindend ouderschap, hechting, narcisme in relaties, stress en trauma. Ze maakt ook deel uit van het BlinkOut team.

 

Uitverkocht!

Datum

vrijdag 04 feb 2022
Voorbij

Tijd

14:00 - 16:00

Organisator

Karen
Karen
Email
eb.tuoknilb@nerak
QR code