Natuurbeheer in Mechelen: samen de handen uitsteken

Blinkout Mechelen engageert zich om samen met Natuurpunt Kauwendaal de handen uit de mouwen te steken.

Maandelijks voert Natuurpunt Kauwendaal een activiteit uit om de stad Mechelen iets beter te maken. Het is het vrijwillig samen werken en plezier maken dat ons aanspreekt.

Op dinsdag 11 juni staat de volgende activiteit op het programma. Samen met Emma ga je naar de plaats waar de activiteit gepland staat. Je kan er ook voor kiezen om zelfstandig naar de locatie te gaan.

Concreet:

  • Het adres van deze dag is Laathofstraat 40, 2800 Mechelen (Voetbalveld ergens int bos).

Er is een centrale toegang naast Duivenstraat 77 (paars op geopunt-link), daar is echter weinig parkeerplaats. Aan Laathofstraat 39 is er ook een toegang (blauw op geopunt-link), daar kan je makkelijker een auto kwijt. Fietsen zetten we gewoonlijk aan het voetbalveld.

  • We worden verwacht om 9.15u  en het stopt om 11.30u. Omstreeks 10.15u is er een pauzemoment.
  • Je kan ervoor kiezen om zelf naar daar te gaan of om samen vanuit Blinkout Mechelen te fietsen (12minuten) naar het voetbalveld. We vertrekken vanuit Blinkout om 8.50u.

Activiteit van de dag:

Op het programma staat: het verwijderen van Amerikaanse Vogelkers, een exotische boomsoort die te massaal aanwezig is in het gebied. Kleine exemplaren kunnen we met de hand uittrekken, iets grotere graven we uit met wortel en al. Je hoeft zeker geen afgetrainde krachtpatser te zijn voor dat werkje, maar het vraagt wel een zekere fysieke inspanning. Ter afwisseling, voor wie even wil uitblazen, kan er tussendoor ook zwerfvuil in het gebied geraapt worden.

Wat kan je meenemen:

Natuurpunt Kauwendaal zorgt voor materiaal (o.a. fluo vestjes, spades, EHBO, …). Wie eigen werkhandschoenen heeft, mag die zeker meenemen. Plus een drinkbus of iets dergelijks om even iets te drinken.
Qua kleren: stevige schoenen en kleren die vuil mogen worden. Lange broek (en lange mouwen) is handig tegen de bramen en brandnetels.
>>> Heb jij interesse om mee de handen uit de mouwen te steken? Dan kan je je inschrijven via deze pagina. <<<
Indien je nog vragen hebt, kan je steeds mailen naar: eb.tuoknilb@amme

 

Datum

dinsdag 11 jun 2024
Verlopen!

Tijd

08:50 - 11:30

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7, 2800 Mechelen

Organisator

Emma van BlinkOut
Emma van BlinkOut
Email
eb.tuoknilb@amme
QR code